gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-03-28 23:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vajadzēja laikam likt iekš 'pajautā'
Cik daudz (kādi?) no pēdējā laikā pieņemtajiem normatīvajiem aktiem vai esošo grozījumiem uzlabojuši jūsu dzīvi, cik apgrūtinājuši? Ja nav konkrētas atbildes, tad vismaz uz kuru pusi vairāk liekas, ka sliecas? Attiecas kā uz vietējo dīķi tā globāli/javropejiski. Der protams arī "man viss pohuj, ja zģelan iz mjasa" atbilde.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2019-03-28 23:44 (saite)
Vienīgais pozitīvais ir nemitīgais treniņš, atrodot radošus risinājumus normatīvo šķēršļu apiešanā.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2019-03-29 00:01 (saite)
normāla pase un bezvīzu režīmi ar daudzām zemēm, tas ir ērti un tā pamazām paliek vairāk

(Atbildēt uz šo)


[info]mansgan
2019-03-29 00:21 (saite)
nekas nav konkrēti izjusts

(Atbildēt uz šo)


[info]snauts
2019-03-29 10:00 (saite)
3+ karte ir reāli patīkama lieta

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2019-03-29 10:54 (saite)
Tas pats, kas ctulhu. Tas, ka arvien vairāk visu ko var darīt elektroniski. Sitenta vienošanās par mobilajiem sakariem vai kā viņu tur. Eirozona nav no pēdējiem, bet man patīk vienota valūta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2019-03-29 10:56 (saite)
No tā, kas nepatīk - nepatīk mikrinodokla politika, uzskatu, ka reāli bremzē atalgojumu daudzās sfērās, bet nu jau atcelt to nesāpīgi vairs nav iespējams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2019-03-29 19:40 (saite)
Bet vai tas ir likumu normu vai vnk. tehnoloģisko convenience uzlabošanās?

Mans persōnīgais ambients dažādu tiesību normu maiņā un pievienošanā pēdējā laikā asociējas ar "ierobežot", "aizliegt", "uzlikt lielāku nodokļu likmi", "vispār uzlikt nodokli (kur tas līdz šim nav bijis)", "paaugstināt caurejas standartus" (as in, tu mazais uzņēmēj, tu to vairs nepavilksi, jo tev jāpārbūvē viss tavs cehs pēc jewrostandarta lel vai arī pārdo savu saimniecību jewrestoriem no svešatnes).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-03-29 21:15 (saite)
vienota valūta palīdz ne vien neskraidīt pirms ceļojumiem, meklējot visnormālāko maiņas kursu, bet arī saņemt/ maksāt naudu uz ārzemijām, nebarojot lieku reizi bankas (nu, nebarojot vēl vairāk). ja tev ir ārzemju klienti, tas ir super.

mobilo sakaru sinhronizēšana eirosavienības ietvaros ir dieva dāvana tajos pašos ceļojumos.

principā mans pēdējais nepatīkamais pārsteigums nodokļu ziņā bija tas, ka tev obligāti jānonāk pvn reģistrā, strādājot ar ES valstīm ---> tas patiesībā atvieglo tev dzīvi, ja tu strādā TIKAI ar ārzemijām, nekāds papildus nodoklis neierubās, raksti rēķinā reverse charge un miers; BET latvijā tavi pakalpojumi gan kļūst par 21% dārgāki, un skuju tevi kāds var atļauties :/ jo īpaši tāpēc, ka runa ir par jomām, kur latvijā klients pēc noklusējuma sagaida, ka būsi lēts, jo gan jau ka esi mikrouzņēmums (atgriežamies pie tā, kā mikronodoklis sadirsa vairākas industrijas)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-03-29 21:51 (saite)
Es saprotu kaifošanu par vienotāku ekonomiski-tirdziecisko štelli, kam javrosajuzs sākotnēji arī tika iecerēts.
Man personīgi riebjas pati tendence, ka ja tiek pieņemti jauni likumi/grozījumi, tad tie kā likums (no pun) ir paredzēti iepriekš daudz ērtākas attiecību vides (kaut arī ne ideālas) tālākai sarežģītībai. Bez maz vai varētu padomāt, ka Bizantijai vajag vairāk attaisnojuma uzpūstajam birokrātu resoram. "Birocracy is exapanding to meet new demands of birocracy". Neatceros to citātu pareizi, bet doma apmēram tāda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-03-29 22:54 (saite)
zin, tev derētu aprunāties ar maziem uzņēmējiem, kas kaut ko actually ražo (bet domāju, ka cibā tādu nav), viņiem varētu būt daudzpusīgāks viedoklis. personīgi es nezinu, vai lielākie čakari nāk no briseles, vai no vietējām ģeniālajām idejām.

man kā mazai uzņēmējai labākais laiks bija 2008. gadā. samazināts IIN, nekādu peļņas ierobežojumu, paaugstināts slieksnis, no kura ieskaita PVN maksātājos. prieki ilga nepilnu gadu, un tad sākās krīze :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-03-30 07:13 (saite)
Mani senči 90ajos līdz 2000o sākumam bija uzņēmēji (vieni no pirmajiem humpalniekiem Latvijā :)) un es pēdējos 5 gadus ņemos galdniecībā mazos uzņēmumos un secinājums attiecībā uz birokrātiju ir tāds, ka činavnieki ir sšķērslis vai pat dažkāret ienaidnieks. Labi, ja var uzpirkt, citādi sanāk atklāts karš, jo ierēdņi pie mums uzskata, ka ir kaut kāda bajāru/dvorjaņīnu kasta, kurai tautas pienākums ir kalpot, nevis otrādi. Un jā, vietējie tūdaliņi ir galvenie izgudrotāji. Tiesa, Brisele arī nepalīdz. Vairāk vai mazāk novērojamā tendence ir tāda, ka likumu korpuss palielinās, nevis lai kaut ko uzlabotu, padarītu ērtāku, bet lai aizliegtu ar vien jaunas un jaunas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2019-03-30 15:48 (saite)
Īpaši kaitinošs ir kūkiju likums, kura dēļ tagad vienmēr jāklikšķina uz nirstošajiem logiem. Ja nu vēl būtu kāda jēga, bet reāli tas tikai rada drošības apdraudējumu, pieradinot cilvēkus nodomājos spiest uz OK. Gan jau tas likums tika pieņemts malware veidotāju interesēs. :(

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?