Ieraksti lūdzu recepti vai linku uz recepti, ēdienam kas pašam ļoti garšo un nevajag ūberdārgas sastāvdaļas. Man apnikusi sava virtuve, meklēju, ko gardu pie kaimiņiem, tobiš jums.
Patreiz notiek rupjmaize ar speķi un alu. Ir ļoti garšīgi. Bet vispār - tirgū vai supernettō lētākais dajebkādas jēlas gaļas gabals padziļā pannā apdedzināts lai pierauj gaļas poras lai neiztek suliņa un tad uz leāns uguns pielejot ūdeni sautēt zem vāka pieberot tur sīpo''lus un ķiplokus un garšvielas utt
Sagriez krabju nujinnas un samet siltaa panaa. Tad visu to apleej ar saldo kreejumu un dabon to variities. Kad viss jau varaas, tad pievieno pirmstam atkauseetas tiriitas garneles, pieber piparus saali un turpina to variit. Kad ir sajuuta, ka tas vis gana stipri garshos peec juuras, tur pievieno ieprieksh sagrieztaas svaigaas dilles. Atri apmaisa un pievieno ieprieksh nopirkto pacinnu ar sariiveetu parmezaana sieru. Maisam kameer viss ir patikami biezaaks. Liekamto virsuu uz spagetii makaroniem, kurus jau pirmstam esam gliti izkartojushi uz skkiivja. Makaroni ir jaliek variities tieshi tanii stadijaa, kad ir parlieciiba, ka vinni buus gatavi tikai nedaudz pirms meerces
Sastāvdaļas: kuskuss garneles (atkarībā no ēdelības varbūt pat visa paciņa) kāda puse gurķa 2-3 olas atkarībā no salātu apjoma ja garšo, salātlapas. man, piemēram, ne īpaši. salātu majonēze
ņem kuskusu tik, cik norādīts uz paciņas (atkarībā no ēdēju skaita un ēdelīguma), pagatavo tā, kā rakstīts (vienīgi ar mazāk sāls, jo sāls instrukcijā ir nenormāli daudz.. pietiks ar šķipsniņu), pievieno garšvielas pēc vēlmes (man patīk ar drusciņ čili un/vai sarkanās paprikas pulveri, melnie pipari arī ir ok (tikai dies' pas' neņem piecu piparu maisījumu!). garneļu salātiem: atkausē garneles (visātrākais zem vidēji karsta ūdens, tā kā garneles zvērs maziņš, it friggin works), cieti novāra olas (vistu!), sagriež tās, gurķi arī un pārējo (lol, jā), samet bļodā, pa virsu majonēze pēc garšas. var arī ar krējumu, kā labpatīk. izmaksas atkarībā no ēdelības ~0.60-1.50 ls/porcija
1 vidējs kartupelis 1 mazs baklažāniņš pāris tomāti pāris daiviņas ķiploka paciņa saldā krējuma bišķi sarīvēta siera garšvielas un zaļumi pēc patikas. manuprāt, vislabāk der baziliks un timiāns un piecu piparu maisījums
sagriež kartupeli, baklažānu, tomātu šķēlēs. kartupelis jāgriež ļoti, ļoti plāns. nu cik vien var plāns, citādi neizcepsies. ieeļļo cepamo veidni/pannu (man, piemēram, ir tāda apaļa keramikas veidne, kurā es cepu arī kūkas, bet nu derēs gandrīz jebkāda) liek kārtās pa visu veidni - kartupeļi, tomāti, baklažāni. pa vidu kārtām kaisa arī sāli, garšvielas un ķiplokus (vai nu sakapātus vai sīki sagrieztus - kā labāk patīk). kad visi labumi salikti, tad pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru (un baziliku) un liek cepties cepeškrāsnī. cik ilgi jācep - nepateikšu - šito ēdienu pati izdomāju un mana cepeškrāns necep normāli. karoč var kādā brīdī pavilkt ārā un pačakarēt kādu kartupeļa šķēlīti ārā - ja ir mīksts, tad ēdiens būs gatavs. ja mājās mētājas kāda lieka pavītusi (vai nepavītusi) paprika - var sīki sagriezt arī to un samest kārtām pa vidu. iespējams arī šampiņjoni negaršotu šajā ēdienā slikti, bet es neesmu vēl mēģinājusi un Tev jau tāpat viņi nepatīk. ja nepatīk baklažāni vai, ja uz skapjaugšas stāv pašaudzēts kabacis - var likt arī to. ēdiens, protams, lētāk izmaksā, kad pašiem dārzā tomātu sezona (ja par maz tomātu saliek, tad viņš varētu būt par sausu). labu apetīti. mums ar Kārli ļoti garšo - Kārlis vienmēr saka, ka šito ēdienu jau varētu restorānā pasniegt :)
vēēēērī simple = puse tomāta un pa virsu rīvēts siers ar ķiplokiem un drusciņ majonēzes. great for parties, too.
ā un vēl quesadillas (šīs laikam skaitās sincronizadas): ņem tortiļu, fiksi apcep uz pannas ar nedaudz eļļu, liek virsū sagrieztu šķiņķi (vai malto gaļu), vēl kādu mexican stuff tipa papriku vai kukurūzu, nu vispār pēc patikas, noklāj to ar sieru (tikai tā, lai tas viss nav kaudzē, bet daudz maz līdzeni) un uzliek otru plāceni pa virsu, kādu empīrisku brītiņu pacep, griež uz otru pusi. et voila. makten sātīgi pat rijīgiem vīreļiem (2 jau būs par daudz).
Puķkāpostu sacepums ar šķiņķi: Cepamajā veidnē liek kārtām šķēlēs sagrieztus vārītus kartupeļus, sīpolu ripas, šķiņķi vai kādu citu žāvētu gaļu, kas patrāpās pa rokai vai vnk garšo, tomātus, vārītu puķkāpostu, sadalītu mazākos gabalos, lai vienmērīgu visu nosegtu. Sakuļ 2 olas ar ~1/3 glāzes piena, pārlej visam pāri un uzkaisa sāli, piparus, ja ir mājās vēl kāda garšviela, tad pēc sajūtām arī tās (es parasti beru vidusjūras garšaugu maisījumu (SM)+gaļas kopējo garšvielu). Pa virsu uzrīvē sieru, holandes, krieviejas - vatever. Liek krāsnī uz kādām minūtēm 20-30, bet nu tas no krāsns atkarīgs, vnk jāskatās kad ola sarecējusi un siers brūns. Kad gatavs, izskatās šitā un šitā.
Labākais saldas ēdiens ziemas vakaros - cepti aboli ar saldejumu. Jāņem skābeni vietējie āboli (pirkt tirgū) un to pusītes jāzcep krāsnī. Jāpievieno beigās plombīra vai piena saldējums. Māja pēc tam arī smaržo ļoti, ļoti.
Vēl ir saldi asā tomātu čili zupa: 4 vistu kājiņas novāra, lai gaļa nāk no kauliem nost, to tad noskrubina un atstāj tajā pašā buljonā, uz pannas apcep papriku, sīpolu, ķiploku, sakapātu ingvera sakni, piegāž klāt buljonam, pievieno vienu lielo bundžu tomātus savā sulā, konservētu kukurūzu, pielej kārtīgu šļuku saldo čili mērci (tā, kas lielajā pudelē rimčikos parasti nopērkama), ļauj tam visam kādu brīdi pavārīties un pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru un grauzdētu maizi (ja nav slinkums, var kubiciņos sagrieztu). Ak ,jā, es vēl liku klāt arī pāris ēd/k teriyaki mērci, ko iepriekšējā vakarā biju savārījusi kādu puslitru.
Dikti forši, ja patrāpās akcijas laikā nopirkt svaigu cūkas šķiņķi vai lāpstiņu bez kaula, tos tad var kārtīgi ieberzt ar rupjo sāli un ielikt uz nakti ledusskapī iesālīties. Nākošajā dienā ņem pāris pamatīgas ķiploku daivas, sagriež četrās daļās, gaļā uztaisa visapkārt vairākus iegriezumus un sastūķē tos ķiplokus iekšā. Ierīvē ar pipariem, timiānu, ņem kokvilnas diegu un nosien to gaļas gabalu stingri, ieliek veidnē, pārlej ar sagatavotu marinādi (glāzē ielej 1/4 ūdens ~3-4 ēd/k olīveļļu, bišķi etiķi (ideāli, ja ir balzametiķis), pieber to pašu gaļas kopējo garšvielu (der arī garšviela šašlikam, kā pēdējo reizi pārliecinājos), to visu sakuļ un pārlej gaļas gabalam). Piemet vēl pāris lauru lapas un krāsnī iekšā. Ik pa laikam aplaista ar to marinādi, lai sulīgāk. Kad gatavs var sagriezt šķēlēs un ēst ar kartupeļiem, var uzlikt uz šķīvja pa virsu kādiem dārzeņu salātiem un pārliet ar mērci, var vnk likt uz maizes rikas un stūķēt aiz vaigiem.
maltā gaļa tiek apcepta, tad met ūdenī un vāra. pieber pupiņas tomātu mērcē. piešauj kādas vien patīk garšvielas (ķiploks, ķimenes, maisījumi utt) .es lieku šašliku tomātu mērci arī to aso Thai saldskābo mērci. var taisīt biezu, kā otro, un ēst ar baltmaizi piekožot. var šķidrāku - kā zupu. var uztumēt ar cieti/miltiem
Nogriez asins desai ādu, sakapā saturu ar dakšu uz iepriekš uzsildītas pannas un uzšauj pa virsu četras olas, un sāc maisīt. Pēc trijām minūtēm, šaujam klāt makaronus, cepam 5 minūtes, šaujam klāt tomātu pastu, apmaisam, +1 minūte. Gatavs.
aizmirsu virsrakstu
from: devour
date: Feb. 24., 2010 - 09:12 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: santech
date: Feb. 24., 2010 - 09:21 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: zazazumm
date: Feb. 24., 2010 - 09:29 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: kusko
date: Feb. 24., 2010 - 09:29 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Diskusija
aizmirsu virsrakstu
from: melle
date: Feb. 25., 2010 - 09:38 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais
aizmirsu virsrakstu
from: melle
date: Feb. 25., 2010 - 09:39 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais
kuskuss ar garneļu salātiem
from: komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 09:36 pm
SEKOT TRUSIM!
kuskuss
garneles (atkarībā no ēdelības varbūt pat visa paciņa)
kāda puse gurķa
2-3 olas atkarībā no salātu apjoma
ja garšo, salātlapas. man, piemēram, ne īpaši.
salātu majonēze
ņem kuskusu tik, cik norādīts uz paciņas (atkarībā no ēdēju skaita un ēdelīguma), pagatavo tā, kā rakstīts (vienīgi ar mazāk sāls, jo sāls instrukcijā ir nenormāli daudz.. pietiks ar šķipsniņu), pievieno garšvielas pēc vēlmes (man patīk ar drusciņ čili un/vai sarkanās paprikas pulveri, melnie pipari arī ir ok (tikai dies' pas' neņem piecu piparu maisījumu!).
garneļu salātiem: atkausē garneles (visātrākais zem vidēji karsta ūdens, tā kā garneles zvērs maziņš, it friggin works), cieti novāra olas (vistu!), sagriež tās, gurķi arī un pārējo (lol, jā), samet bļodā, pa virsu majonēze pēc garšas. var arī ar krējumu, kā labpatīk.
izmaksas atkarībā no ēdelības ~0.60-1.50 ls/porcija
Atbildēt šamējam | Diskusija
Re: kuskuss ar garneļu salātiem
from: freakart
date: Feb. 24., 2010 - 09:39 pm
SEKOT TRUSIM!
paldies.
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais
čili con NOOOM
from: komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 09:38 pm
SEKOT TRUSIM!
tikai es neizmantoju seleriju un tomātus liku mazāk. ilgi, bet ir tā vērts.
Atbildēt šamējam | Diskusija
Re: čili con NOOOM
from: komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 09:38 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais | Diskusija
Re: čili con NOOOM
from: freakart
date: Feb. 24., 2010 - 09:41 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais
aizmirsu virsrakstu
from: inese_tk
date: Feb. 24., 2010 - 10:00 pm
SEKOT TRUSIM!
1 mazs baklažāniņš
pāris tomāti
pāris daiviņas ķiploka
paciņa saldā krējuma
bišķi sarīvēta siera
garšvielas un zaļumi pēc patikas. manuprāt, vislabāk der baziliks un timiāns un piecu piparu maisījums
sagriež kartupeli, baklažānu, tomātu šķēlēs. kartupelis jāgriež ļoti, ļoti plāns. nu cik vien var plāns, citādi neizcepsies.
ieeļļo cepamo veidni/pannu (man, piemēram, ir tāda apaļa keramikas veidne, kurā es cepu arī kūkas, bet nu derēs gandrīz jebkāda)
liek kārtās pa visu veidni - kartupeļi, tomāti, baklažāni. pa vidu kārtām kaisa arī sāli, garšvielas un ķiplokus (vai nu sakapātus vai sīki sagrieztus - kā labāk patīk). kad visi labumi salikti, tad pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru (un baziliku) un liek cepties cepeškrāsnī.
cik ilgi jācep - nepateikšu - šito ēdienu pati izdomāju un mana cepeškrāns necep normāli. karoč var kādā brīdī pavilkt ārā un pačakarēt kādu kartupeļa šķēlīti ārā - ja ir mīksts, tad ēdiens būs gatavs.
ja mājās mētājas kāda lieka pavītusi (vai nepavītusi) paprika - var sīki sagriezt arī to un samest kārtām pa vidu. iespējams arī šampiņjoni negaršotu šajā ēdienā slikti, bet es neesmu vēl mēģinājusi un Tev jau tāpat viņi nepatīk. ja nepatīk baklažāni vai, ja uz skapjaugšas stāv pašaudzēts kabacis - var likt arī to.
ēdiens, protams, lētāk izmaksā, kad pašiem dārzā tomātu sezona (ja par maz tomātu saliek, tad viņš varētu būt par sausu).
labu apetīti.
mums ar Kārli ļoti garšo - Kārlis vienmēr saka, ka šito ēdienu jau varētu restorānā pasniegt :)
Atbildēt šamējam | Diskusija
aizmirsu virsrakstu
from: melle
date: Feb. 25., 2010 - 10:43 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam | Iepriekšējais
nom uzkodas
from: komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 10:23 pm
SEKOT TRUSIM!
great for parties, too.
ā un vēl quesadillas (šīs laikam skaitās sincronizadas):
ņem tortiļu, fiksi apcep uz pannas ar nedaudz eļļu, liek virsū sagrieztu šķiņķi (vai malto gaļu), vēl kādu mexican stuff tipa papriku vai kukurūzu, nu vispār pēc patikas, noklāj to ar sieru (tikai tā, lai tas viss nav kaudzē, bet daudz maz līdzeni) un uzliek otru plāceni pa virsu, kādu empīrisku brītiņu pacep, griež uz otru pusi. et voila. makten sātīgi pat rijīgiem vīreļiem (2 jau būs par daudz).
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 10:25 pm
SEKOT TRUSIM!
spam session quit. signing off. :D
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: keikoo
date: Feb. 24., 2010 - 10:28 pm
SEKOT TRUSIM!
Cepamajā veidnē liek kārtām šķēlēs sagrieztus vārītus kartupeļus, sīpolu ripas, šķiņķi vai kādu citu žāvētu gaļu, kas patrāpās pa rokai vai vnk garšo, tomātus, vārītu puķkāpostu, sadalītu mazākos gabalos, lai vienmērīgu visu nosegtu. Sakuļ 2 olas ar ~1/3 glāzes piena, pārlej visam pāri un uzkaisa sāli, piparus, ja ir mājās vēl kāda garšviela, tad pēc sajūtām arī tās (es parasti beru vidusjūras garšaugu maisījumu (SM)+gaļas kopējo garšvielu). Pa virsu uzrīvē sieru, holandes, krieviejas - vatever. Liek krāsnī uz kādām minūtēm 20-30, bet nu tas no krāsns atkarīgs, vnk jāskatās kad ola sarecējusi un siers brūns. Kad gatavs, izskatās šitā un šitā.
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: merkela
date: Feb. 24., 2010 - 10:39 pm
SEKOT TRUSIM!
Izskatās mazliet līdzīgi šim http://kristinesreceptes.blogs.lv/2
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: keikoo
date: Feb. 24., 2010 - 10:40 pm
SEKOT TRUSIM!
4 vistu kājiņas novāra, lai gaļa nāk no kauliem nost, to tad noskrubina un atstāj tajā pašā buljonā, uz pannas apcep papriku, sīpolu, ķiploku, sakapātu ingvera sakni, piegāž klāt buljonam, pievieno vienu lielo bundžu tomātus savā sulā, konservētu kukurūzu, pielej kārtīgu šļuku saldo čili mērci (tā, kas lielajā pudelē rimčikos parasti nopērkama), ļauj tam visam kādu brīdi pavārīties un pasniedz pārkaisītu ar rīvētu sieru un grauzdētu maizi (ja nav slinkums, var kubiciņos sagrieztu). Ak ,jā, es vēl liku klāt arī pāris ēd/k teriyaki mērci, ko iepriekšējā vakarā biju savārījusi kādu puslitru.
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: keikoo
date: Feb. 24., 2010 - 10:56 pm
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: mansgan
date: Feb. 25., 2010 - 12:03 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: kro
date: Feb. 25., 2010 - 12:06 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: melle
date: Feb. 25., 2010 - 09:41 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: melle
date: Feb. 25., 2010 - 09:42 am
SEKOT TRUSIM!
dārzenjus var likt klaat peec patikas.
bet Nūdeles ir VIENKĀRSHI super garshiigas!
Atbildēt šamējam
aizmirsu virsrakstu
from: affair
date: Feb. 25., 2010 - 09:51 am
SEKOT TRUSIM!
Atbildēt šamējam