Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2012-06-26 14:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:mediji, politika, sabiedrība, wtf

Šodien Krustpunkā bija uzaicināti šādi tādi polittehnologi (Liepnieks, Titavs un Lapiņš) par ko twiterī dikti sacepās Dita Arāja (Providus direktore) un Aija Cālīte Duļevska (NEPLP locekle). Izrādās, ka šādus cilvēkus nevajag aicināt uz radio, jo viņi nav gana labi, lai izteiktu savu viedokli, nav neitrāli un nabaga klausītājs var nesaprast. Es, savukārt, nesaprotu kāpēc polittehnologiem nevajadzētu ļaut runāt. Būsim reāli, viņi ir tie cilvēki, kuri politiskos procesus ne tik vien saprot, bet arī pārzin un līdz ar to var izteikties samērā kompetenti atšķirībā no ar dažādiem konkrētu ideoloģiju apmātiem darboņiem. Protams, ka viņi nav politiski neitrāli, bet izmantot klausītāju stulbumu kā argumentu, lai neļautu šiem cilvēkiem runāt ir baigā demogoģija, it īpaši, ja to izmanto NEPLP un Providus.
Šķiet, ka negatīvā attieksme pret polittehnologiem valda tāpēc, ka cilvēki saprot, ka ir uzķērušies uz sekmīgo šo cilvēku darbību. Protams, var runāt par morāli, ētiku utt., bet tā ir cita diskusija un tas nemaina faktu, ka politikā šie cilvēki ir samērā kompetenti un bieži var pateikt vairāk kā dažs labs politologs.
Drīzāk vairāk būtu jārunā par to, ka, piemēram, "nepareizās" orientācijas jautājumos viedoklis vienmēr tiek prasīts no baznīcas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brr
2012-06-26 15:04 (saite)
Cepiena viena puse skar jautājumu par bezmaksas raidlaiku polittehnoloģijas praktizēšanai, kas nu akurāt diezi vai ir vajadzīgs jel kādam, izņemot sociālo procesu studentu un citu vārda locītāju studiju procesā. Varētu pieņemt, ka viedokļu plurālisma labad, to dalība būtu vēlama, bet tikai to dalība labākā gadījumā ir dīvaina.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2012-06-26 16:37 (saite)
Vai tik nebūs pārspīlēta situācija, kurā tiek uzskatīts, ka tikko polittehnologs atver muti, viņš nodarbojas ar polittehnoloģiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brr
2012-06-26 17:24 (saite)
Ar ko citu viņš varētu nodarboties? Mani ir grūti saskatīt kādu citu motivāciju, kā izmantot informācijas kanālus, lai paustu tajā brīdī noderīgu viedokli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2012-06-26 19:55 (saite)
Šķiet, ka neviens no viņiem šobrīd aktīvi konkrētajā jomā nestrādā līdz ar to pieļauju, ka viņi pauda savu viedokli. Gan jau līdzīgi uzskatīja arī LR, viņus uzaicinot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brr
2012-06-26 20:06 (saite)
Hmm, nē nu viss ir iespējams, bet man tomēr liktos vairāk kā dīvaini, ja šie, kas cieši stāv varas aprindām un ir gana profesionāli savā jomā, paustu savu viedokli. Muļķis jau tur gan neviens nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2012-06-26 20:21 (saite)
Nu, neteica viņi neko tik tendenciozu vai polittehnoloģisku, lai domājošs cilvēks varētu to tā traktēt, manuprāt. Neuzskatu, ka viņi būtu jāizolē no medija ar pamatojumu, ka tiklīdz kāds bijušais polittehnologs atver muti tā tulīt pat zombē tautu. Kā jau minēju, ir daudz bīstamāki gadījumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brr
2012-06-26 20:24 (saite)
Cepiens jau pie šiem mainīgajiem parasti ir, ka tiem tiek atvēlēts pārlieku daudz laiks un uzmanība. Izolēt varbūt nevajadzētu, bet viegli marginalizēt gan par ļaunu nenāktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2012-06-26 20:31 (saite)
Konkrētajā gadījumā nedomāju, ka cepiens vietā. Normāla viedokļu dažādība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nistagms
2012-07-01 01:30 (saite)
Vajag aizliegt baznīcu un Liepnieku.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?