Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2011-09-18 12:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:wtf

9. Saeimas vēlēšanās 60.98% , 10. Saeimas vēlēšanās 63,12% , 11. Saeimas vēlēšanās 60,55% , referendumā par 10. Saeimas atlaišanu 44% balsstiesīgo. No tā izriet, ka aptuveni 40% balsstiesīgo ir sliņķi un muļķi! Vismaz tā mums to cenšas pasniegt mediji, politiķi un skaļākie aģitatori balsošanai. Vai tā ir patiesībā? Grūti pateikt, bet es, kā cilvēks, kurš ir ļoti zemās domās par Latvijas sabiedrību un cilvēkiem kopumā, nebūtu tik pārliecināts par šī viedokļa patiesumu. Nenoliegšu, ka, iespējams, cenošos saskatīt šajā tendencē ko tādu kā tur nemaz nav, bet varbūt tomēr cilvēkus neapmierina šī pseidodemokrātija kopumā un tie neredz pamatojumu tam, ka balsošana varētu izmainīt kopējās attīstības tendences.
Vēl uzjautrinoši šķiet, ka par sliņķiem medijos tiek dēvēts tieši latviešu elektorāts, kas, it kā, secināms no SC panākumiem. Varu pateikt, ka personīgi pazīstu vairākus latviešus, kuri izvēlējās balsot par SC. Neuzskatu arī, ka kādam būtu tiesības viņus nosodīt; drīzāk domāju, ka vairāk latviešiem vajadzētu pārslimot rusofobiju un nacionālo infantilismu (tas nenozīmē, ka atbalstu SC).
Pastāv arī viedoklis, ka daudzi nepiedalās vēlēšanās, jo atrodas ārzemēs. Šim es ticētu vairāk, bet, piemēram, es 10. Saeimas vēlēšanu laikā arī atrados ārzemēs, bet tomēr atradu laiku aiziet nobalsot, jo tad man vēl šķita, ka tas varētu kaut ko mainīt. Tātad, ja cilvēki redzētu kādu būtisku jēgu vēlēšanām, viņi atrastu veidu kā tajās piedalīties. Protams, ne jau visi, bet kāda krietna daļa noteikti.
Bet galvenais jau ticēt, ticēt tam, ka viss mainīsies, reformas būs un krievi mums atstās drusku desiņu ko uz maizes uzlikt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2011-09-18 13:03 (saite)
Pats nobalsoju par SC, vairāki no tuvākā draugu/paziņu loka arī nobalsoja. Var jau, protams, mūs nosaukt par stulbeņiem vai nācijas ienaidniekiem, tiešām nav žēl, realitāti varēs redzēt ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 13:19 (saite)
Es tikai domāju vai SC paņems koalīcijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-18 13:22 (saite)
Nepaņems tagad, paņems vēlāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svari
2011-09-18 13:39 (saite)
Es gan domāju, ka daudzkopienu sabiedrībā VISUR ~90% procenti balso par savējiem, vai tās būtu latviskās partijas, vai saskaņas centrs, vai Flandrijā, vai Valonijā, Basku zemē, vai kur citur. Pretēji balso neliels procents frīku, jaukteņu, protestētāju u.tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-18 13:44 (saite)
Protams, protams, ASV, Vācija, Francija vai Lielbritānija tam ir spilgts piemērs :D

Da nu. Politiskais spēks uz nacionāla pamata ir nožēlojama pagātnes palieka, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 14:00 (saite)
Vakar gan cilvēki tā arī teica: programmas lasījis neesmu, bet esmu par latvisku Latviju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svari
2011-09-18 14:17 (saite)
Es runāju par zemēm, kur ir 2 (vai vairākas) spēkos daudzmaz līdzvērtīgas kopienas, kur nav kausēšanas katla, kur nav dominējošās valodas.

Kapēc man jābalso par partiju, kas pārstāv citas tautas kultūras intereses? Es izvēlos starp tām, kas pārstāv manējās. Tādu pašu izvēli es izdarītu, ka latviešu būtu 80%, un SC nebūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svari
2011-09-18 13:23 (saite)
Tādu, kas atrodas ārzemēs un nobalso, ir nožēlojams procents. Mans viedoklis: vēlētāju lokā tiek ieskaitīti tādi, kuriem ar Latviju sen jau nav nekāda sakara un vairs nekad nebūs. Arī, starp citu, piem., krievi-žīdi, kas pieņēma pilsonību, nevis lai varētu nobalsot par SC, bet lai ērtāk varētu aizbraukt uz Rietumiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 13:33 (saite)
Domā procentuāli tādi ir vērā ņemamā skaitā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svari
2011-09-18 14:23 (saite)
Tas ir, runājot par aizbraukušajiem cittautiešiem? Nezinu, esmu lasījis vairākus ierakstus blogos, apmēram tā: наконец стал гражданином, прощай, Латвия.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 14:50 (saite)
Nu ja. Diez vai tādu bija vairāk par pāris tūkstošiem, a te pēc statistikas redzam, ka vairāk kā pusmiljons nav piedalījies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svari
2011-09-18 15:09 (saite)
Pēc tautskaites datiem aizbraukušo esot kādi 300 tk, patiesībā jau droši vien vairāk, mīnus bērni un nepilsoņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 15:13 (saite)
Jā, bet es nedomāju, ka visi aizbraukušie ir tevis pieminētie cittautieši. Bērni un nepilsoņi neskaitās pie balsstiesīgajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]deloveja_kundze
2011-09-18 14:51 (saite)
es ļoti labi saprotu SC pievilcību, kaut gan man liekas, ka par viņiem balsot ir reāli stulbi, un nevis tāpēc, ka krievi - c'mon, latviešiem vienmēr ir licies, ka tūlīt kāds atnāks un okupēs mūs all over again, vismaz visu mana mūža laiku noteikti, bet SC ir ārprātīgi destruktīva partija ekonomiskā ziņā. ''- Jāslēdz līgums ar SVF par kredīta atmaksas pārcelšanu un budžeta deficīta samazināšanu;
- Jāatliek iespējamā pāreja uz eiro'' - nu nevar valsts attīstībā paņemt pārtraukumu, sak, padzīvosim tagad uz kūkām, vēlāk atgriezīsimies pie rupjmaizes. tāds dzīres mēra laikā scenārijs, tāda Tautas partijas cienīga attieksme. un tāpēc man vēlēšanu rezultāti liekas ārkārtīgi bēdīgi - jau atkal iedzīvotāji uzķeras uz tiem, kuri sola vieglu un bezbēdīgu šodienu, bet rītdienu un ilgtermiņu nepiemin. es gribu kādreiz atgriezties valstī, kur man ir ko darīt, bet vīzija, kuru ieskicē SC, ir ārprātīgi bēdīga. un atkārtošu vēlreiz, manām bēdām nav nekāda sakara ar okupāciju, Kremli un visiem pārējiem pēdējo dienu atslēgvārdiem, bet paša SC programmu. nevar būvēt valsti uz mirstošajiem, t.i., pensionāriem.

bet lielākā vēlēšanu mīkla man ir un paliek tie ~12%, kas balsoja par ZZS. nu mīļie cilvēki, kas tas par murgu. kaut kāds latvieša cietēja-mazohista sindroms, vai, cita iemesla tam nevarētu būt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2011-09-18 15:12 (saite)
Kā jau esmu minējis iepriekš, spriežot pēc pasaules ekonomikas tendencēm, visticamākais mums būs jāatsakās no kapitālisma un tirgus ekonomikas kā tādas, jo acīmredzot tikai ar naudu pelnīt naudu tomēr nevarēs. Un tāda situācijā mūsu centieni kaut ko panākt vienā vai otrā veidā nekādu lomu vairs nespēlēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2011-09-18 16:33 (saite)
jā, bet ar kapitālisma un tirgus ekonomikas sabrukumu rēķināties ir apmēram tāpat kā rēķināties ar to, ka nākamgad būs pasaules gals. you never know.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?