: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Aprīlis 20., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:44
es no vienas puses ļoti gribu vakcinēties un dzīvot mierīgi, bet no otras puses mani nervozē tas, ka atšķirībā no savām jaunības īmo dienām un citiem cilvēkiem, kas nezin, kā viņi izturēs savu dzīvi, man gribas dzīvot ilgi un dikti, un tad es jau redzu savu nekrologu - "dzīvoja veselīgi", "pilnīgi negaidīti", "labs cilvēks bija", "pameta mūs pārāk agri" - karoče, man ir visi priekšraksti, lai agri noliktu karoti un kļūtu par to 1 no miljōna gadījumu. un jo īpaši tamdēļ, ka izmantoju hormonālo kontracepciju, un ibumetīnu - no vairākiem trombu riskiem esmu izvairījusies, un kā kārtīgam paranoiķim, tādas, lūk, man domas.

(15 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neraate
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:06
(Link)
Nu, tas trombu veids ir citādāks un rets pats par sevi. Turklāt nu jau ir arī zināms, kādas pazīmes var liecināt, ka šitā var notikt un tad jau tak ietu pie daktera.
Ja tevi uztrauc mazas izredzes, labāk nopēec loterijas biļeti :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:10
(Link)
es nekad neko nelaimēju!! :D

iešu jau tāpat, bet gribu, lai tiek ieprotokolēts, ka mani tas darīja stipri nervozu, lai pēc tanm var rakstīt - "viņa negribēja"!
[User Picture]
From:[info]penny_lane
Date:20. Aprīlis 2021 - 21:29
(Link)
vot, vot! plus liekas, ka tas kļūst vēl nereālāk. rakstīja histēriskus ierakstus cibā par to, ka nomirs, un nomira ar. nostradams much?
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:10
(Link)
Ja, par hormonālo kontracepciju kombo ar vakcīnu mana ģimenes ārste arī izteicās bez sajūsmas.
Bet nu bailes ir normālas. Nebaidās tikai muļķi. Arī es, godīgi sakot, baidījos, iespējams, tieši tāpēc vēlāk tā lielījos :D
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:18
(Link)
bet tu jau vari teikt, ka gribi citu vakcīnu, nevis to astru zeneku
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:21. Aprīlis 2021 - 11:03
(Link)
bet pārējām arī ir trombu riski. sīkajā drukā visur ir trombu riski.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:22
(Link)
oj, mīļāsirds, es tevi ļoti saprotu!
man arī bija bail, turklāt savu loteriju jau vinnēju, un trombus dabūju pēc otrā bērna piedzimšanas (risks 1,7 uz 1000).
taču, kā jau minēts, TIE 1 no miljona ir autoimūna reakcija, un nekur nav atrasta saistība ar citiem trombus veidojošiem faktoriem.
neskatoties uz to, arī man hipohondrija uznāk ik pa laikam, nenoliegšu. Jo nolikt karoti negribas nemaz. man šodien 3 ned kopš pirmās potes, un es sevi par to apsveicu (jo visi TIE jocīgie trombu gadījumi bijuši līdz 3 ned pēc potes).
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:28
(Link)
Bet arī ja mēs pieņemam, ka tev ir tikai 10% risks noraut kovidnieku, teiksim, šogad, tad tāpat tev risks nomirt no kovida ir krietni lielāks (ar visu to, ka 90% ka kovidu nenorausi), nekā tikt pie trombiem, nerunājot nemaz par miršanu no tiem. Un varbūtība, ka tev būs ilgstošas sekas/blaknes no kovida, ir neskaitāmas reizes lielāka, nekā ka tev būs sekas/blaknes no potes.

Un galu galā - ja vakcinēsies, nebūs jāuztraucās, ka nejauši nodosi kovidnieku kādam draugam vai radiniekam, kas no tā nosprāgs.
From:[info]polija
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:45
(Link)
nu, pirmkārt, arī noraujot kovidu, nav jau teikt,s ka organiss reaģēs un 100% ir smagā forma ar slimnīcu, utt.. Tur visi tie autoimūnie un hz kādi pasākumi - vz. Protams, it kā jā, it kā kas tur riska grupā, bet tieši nesen uzdūros rakstam, ka astmātiķi tieši neeso riska grupā, nez kāpēc, jo nez kāpēc tieši viņi reti nonākot slinīc'.. Tb tur vēl ir otra loterija. apkārt baigi daudzi dzirdēts, kas izslimojuši tiešām pat lāga nesaprotot, ka izslimojuši..
Otrkārt, cik sapratu, tad tā pote paglābjot pašu no smagajām formām - tb vismaz tā tiek visur reklamēts. Tas absolūti nenozīmē, ka tu nevari covidu saķert un vai nodot tālāk..
Tādā ziņā viss izklausās baigi līdzģi kā tai gripas potei. Bet nu to teiksim es ar neesmu nekad potējusi..
Teiksim manapieeja ir tāda, kad nu būs normāli "aiziej pie ģā un sapotējies" līmenī viss pieejams, tad skatīšos kas par ražotājiem, ka'di dati uz to brīdi, tb kuru labāk vai kuru toč nē. Līdz tam negrasos iespringt - kaut kur meklēt kur reģistrēties, stāvēt diespasarg vēl kaut kādās rindās vai tml.. Mans darbs nav saistīts ar klātienes tikšanos ar klientiem. Pēc tusiņiem nealkstu. Vienīgais - sabiedriskais transports - bet tas ir salīdzinoši reti, plus cenšos izmantot tādu, tādos laikos, kad ir vairāk gaisa, ja nav, attaisu pati logus un to gaisu ielaižu..
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:20. Aprīlis 2021 - 16:57
(Link)
Nu, vai un kā potēties - tas jau cits jautājums. Ierakstā jau vairāk bja runa par vispārīgiem riskiem.

Vakcinētie noķer un izplata krietni retāk, transmisijas risks 3ned pēc pirmās AZ potes, ja nemaldos, bija -80%. Un risks, ka smagi slimosi vai nomirsi ir diezgan minimāls.

Par astmātiķiem - cik saprotu, esot kaut kāda aktīvā viela parastajās astmas zālēs, kas it kā sargājot pret kovidu. Esot uzsākti kaut kādi pētījumi.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:20. Aprīlis 2021 - 17:06
(Link)
transmisijas risks pēc pfizer -95%
From:[info]polija
Date:20. Aprīlis 2021 - 18:35
(Link)
hmm - a to var kaut kā noteikt, vai esi starp tiem atlikušajiem 20% vai nē? Tb tas kaut kā saistīts ar kkādu nosakāmu parametru? Kaut vai to nelaimīgo antivielu daudzumu? Vai arī tas jorpojām sanāk, ka pats vari nemaz nezināt, ka esi jau slims (vai būsi slims), bet vari nodot tālāk - neatkarīgi no potes efektivitātes?
Jo nu tie paši mūsu iestādījumi uzsver, kaneesot pamata akcinētajiem kaut ko atļaut, jo tā vakcinācija ķip neko tāpat negarantējot - ka nesaslims&nenodos tālāk.. :/
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:21. Aprīlis 2021 - 12:03
(Link)
Vīrusi mutē un visu laiku mainās, nav garantija, ka arī vakcinētie satiekas tikai ar tiem celmiem, pret kuriem vakcīna ir efektīva
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:20. Aprīlis 2021 - 17:06
(Link)
Dari, kā gribi, bet te ir info no MHRA (UK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency) par AZ

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/978315/050421_AZ_DAP.pdf
From:(Anonymous)
Date:21. Aprīlis 2021 - 09:48
(Link)
Jau diviem saviem trombu riskiem piemetīsi vēl trešo, lielāku, tā lai loterija trombos būtu ar lielāko iespējamo risku? Faizers jau nav sliktāks, tikai riski citi.

> Go to Top
Sviesta Ciba