: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Oktobris 28., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:49

(61 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Oktobris 2020 - 16:10
(Link)
neiebilstu un piekrītu. tikai savulaik pamanīju un šeit uzsveru finansiālo aspektu - man viss bija par velti, kamēr dabiskajām bija ļoti daudz jāmaksā par vairākām lietām, un varbūt ne katra varēja atļauties visu vajadzīgo. tolaik, kad to skatījos, Latvija bija kaut kādā ļoti zemā vietā Eiropā pēc mirstības dzemdībās, varbūt tādēļ tolaik ķeizarus izrakstīja pa labi un pa kreisi.

(man izrakstīja ķeizaru it kā dēļ sliktās redzes un tādēļ, ka ārste domāja, ka man varētu būt problēmas tievuma dēļ. tikai vēlāk uzzināju, ka manas dzimtas sievietēm (pēc komplekcijas līdzīgām man) bērni dzimuši neparasti viegli un droši vien arī man tā būtu bijis.)
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:28. Oktobris 2020 - 16:34
(Link)
pardon par brutalitāti, bet ja slikta redze, tad raksta ķeizaru, lai spiežot acis neizsprāgst? Es pareizi saprotu?

(nu labi, tehniski ne jau acis izsprāgst, bet kaut kādi tīklenes/radzenes bojājumi/potenciālā atslāņošanās??)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Oktobris 2020 - 16:44
(Link)
tur kaut kāda tīklenes atslāņošanās, precīzi nezinu, priekšvēstnešus noskaidro acu ārsts. bet man bija tikai trešās pakāpes miopija (tuvredzība), ķeizars man nepienācās pēc mūslaiku kritērijiem, bet neviens neiebilda ginekoloģies (kas tur laikam daļēji strādāja) viedoklim. un kā lai es sajēgtu labāk par ārsti.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Oktobris 2020 - 16:52
(Link)
Jā. Tā medz darīt. Bet šobrīd arī ar redzes problēmām dzemdē vagināli. Dod epidurālo bezmaksas, veic iegriezumu un pielieto vakuumu lai sievietei nebūtu jāspiež.
[User Picture]
From:[info]negaisiic
Date:28. Oktobris 2020 - 18:31
(Link)
Cik tad sliktai tai redzei jābūt? Es ar savējo (-5,5 un -6,5) pati piedzemdēju, nekādas atsāpināšanas, iegriešanas un vakuumi nebija.
Vienīgi brilles dušā un vannā līdzi neņēmu, visa dzīve tādā miglā, tāpēc acis lielākoties vispār turēju ciet, izgāju uz izjūtām.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Oktobris 2020 - 18:35
(Link)
tas nav gluži par sliktu redzi. parasti sieviete grūtniecības laikā aiziet pie acu ārsta un tas izvērtē, cik liels risks redzei ir dzemdības. tur drīzāk ir par tīklenes atslāņošanās risku.
From:[info]polija
Date:29. Oktobris 2020 - 06:57
(Link)
nu paaag - gribi pateikt, ka vakuums (kas cik saprotu skaitās tomēr salīdzinoši traumējoša lieta bebim, tiek tā apzināti "pielietots", lai nebūtu jāspiež? Es kaut kā esmu dzirdējusi, ka to pielietojot tikai, kad nu nezinu - tiešām nevar paspiests vai sazinkastur vēl par problēmām, ķip lai jau brīdī, kad dzemdības notiek, nebūtu jātaisa akūts ķeizars. Bet nu ne jau plānveida ķeizara vietā..
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:29. Oktobris 2020 - 08:42
(Link)
Es pateicu precīzi to, ko gribēju. Neesmu meklējusi pētījumus par to, kam ir mazāk riski. Bet fakts paliek fakts, tā dara. Esmu bijusi klāt brīdī, kad tā dara.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Oktobris 2020 - 16:54
(Link)
Kas sievietei jāmaksā vaginālu dzemdību gadījumā, kas nav jāmaksā ķeizara gadījumā?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Oktobris 2020 - 17:28
(Link)
pirms 10 gadiem: man bija jāmaksā tikai par palātu. 14 lati, ja pareizi atceros. dabiskajai dzemdētājai bija jāmaksā par atsāpināšanu un palicis atmiņā, ka tas maksāja ap 70 ls. ap pusotru simtu, ja atsāpināšanu vajag divreiz. tad vēl par vīra klātbūtni dzemdībās bija jāmaksā ap 70 ls (ķeizara gadījumā tas vispār bija izslēgts). kā arī maksas vecmāte tika uzskatīta par dzīvību potenciāli glābjošu (tolaik vēl bija populāri briesmustāsti par to, kas var notiek īpatnēja personāla gadījumā, bet neprasi, lai tos atstāstu).

es apzinos, ka manas dzemdības maksāja daudz dārgāk, anesteziologs, ķirurgs un citi, un bija žēl, ka citām jāmaksā pat par atsāpināšanu, kas var būt ļoti vajadzīga, kamēr man bija bezmaksas anesteziologs.

bet tu tagad esi nostājusies pozīcijā, ka man ir jātaisnojas par pretvalstisku darbību - ķeizargriezienu. ārste norīkoja, un parasti tomēr uzskatu, ka ārsti zina labāk nekā es. turklāt meita dzima 25. jūnijā, un pohainais personāls pienācīgi neizskaloja bērnam degunu, kā rezultātā problēmas ar deguna dobumiem meitai ir vēl tagad.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Oktobris 2020 - 17:37
(Link)
man žēl, ka radās tāds iespaids. es galīgi neesmu šādā pozīcijā. Mani patiešām interesē, kādēļ bija tā, ka ķeizars pacientam ir lētāks kā vaginālas dzemdības.
jāsaka, arī šobrīd par epidurālo analģēziju pēc paša vēlēšanās ir jāmaksā. Bet ir virkne situāciju, kad to dod bez maksas. Tāpat nav jāmaksā par papilddevu. Un nav jāmaksā par partnera dalību. Tagad, covid laikā, ir citādi, bet iepriekš partneris reizēm varējaa piedalīties pat ķeizarā (sēdēt sieveitei pie galvas).
Es nemaz neesmu pret ķeizargriezienu. Ir brīnišķīgi, ka tos var veikt. Tie glābj dzīvības, naturāli. Bet man nepatīk tas, ka cilvēki domā, ka ķeizargrieziens ir labvēlīgāks kā vaginālas dzemdības, jo ķeizarā čiks un izņem, nevis pašam sūri grūti jāspiež laukā. Diemžēl, ļoti izplatīts ir viedoklis, ka ķeizars ir vēlamākais risinājums un vaginālas dzemdības ir bezmazvai mediķu uzspiests arhaisms.
Lai gan jāpiekrīt, ka medicīnas sistēmā daudz kas nav optimāli, tomēr šis - neatbilst īstenībai. Ķeizargrieziens ir labāks vien tad, kad citādi nevar.

Un es ne vismazākajā mērā neuzskatu, ka ir slikti, ka Tev vai kādam citam bija ķeizars. Vai ka parastam cilvēkam jāstrīdas ar ārstu.
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Oktobris 2020 - 18:25
(Link)
Ūpis man izmaksāja tik, cik paaugstināta komforta istabiņa man un vīram. Otrajam/trešajam ņēmu vecmāti ar līgumu, jo man gribējās, lai viena vecmāte noķer visus manus bērnus, bet tā jau man tāda personiska izvēle. Resp. - nav nekā tāda īpaša, par ko būtu jāmaksā.
(Es gan neko nezinu par atsāpināšanām, manā burbulī neviena nav lietojusi)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Oktobris 2020 - 18:48
(Link)
katrā otrajā ierakstā šajā diskusijā atkārtoju, ka runāju par situāciju pirms 10 gadiem. mani bērni dzima pirms 10 un pirms 13 gadiem, tad bija jāmaksā par lietām, par kurām varbūt tagad nav jāmaksā.
[User Picture]
From:[info]au
Date:28. Oktobris 2020 - 18:57
(Link)
Nu ja, tāpēc stāstu, kā ir šobrīd :)
From:[info]polija
Date:29. Oktobris 2020 - 07:06
(Link)
es neskaitos Tavā burbulī bet ņēmu EA. Jo dēļ streptokoka pēc ūdeņu noiešanas nedrīkstēja ķip gaidīt, bet tā kā nekas nesākās , tad 4-5h pēc ūdeņu noiešanas sāka dot pulverīšus. Līdz 4cm tiku ciešami. Tad sākās elle, vājprāts un pilnīgs psc 2h garumā (ar ar manu vējo nervu sistēmu un zemo sāpju slieksni, šķita, ka es šcas pa logu labāk izlekšu), kura rezultātā klāt nāca pāris milimetri, izlūdzos EA (iepriekš pat biju teikusi draugam/bērna tēvam, ka, ja es procesā izdomāju, ka man vajag EA, lai mēģina mani atrunāt vispirms, jo pēc tam žaba budzet dušitj, mēģināja - neizdevās atrunāt), Pēc EA es turpināju just sāpes, stipras, bet nu tās jau bija tur pareizi izelpojamas, atslābināmas, utt.. Pēc 1h kad beidzot gribēja ņoņemt visus vadus nost, lai varu piecelties un uz wc aiziet, izrādījās, ka ir 10cm, bērns nāk ārā un uz wc es neiešu :D Vēl pēc 20min jau bērns uz punča..
Bez EA es tur būtu tādos tempos vēl 10h pa sienām rāpojusi un visticamāk pa taisno pēc dzemdībām mani varētu vest uz Tvaika ielu.
[User Picture]
From:[info]au
Date:29. Oktobris 2020 - 09:31
(Link)
Aij, jūtu līdz, tāpēc man bija bail, ka vajadzēs stimulēt, jo tie pulverīši tiešām dara visu ellīgi sāpīgāku (tā man teica vecmāte, re, Tavs stāsts to apstiprina). ja nebūtu medicīniskas stimulācijas, varbūt tās sāpes varētu miera vējos izdzīvot. man liekas, ka katra medicīniskā manipulācija noved pie nākamās un nākamās.
(vispār, ja pirmie noiet ūdeņi, tad arī ir sāpīgāk, bet ūdeņi pa priekšu ir tikai kādam 10% sieviešu, ieskaitot mani)
From:[info]polija
Date:29. Oktobris 2020 - 13:17
(Link)
nu jā - to man neviens neteica.. :( Būtu zinājusi, varbūt pēdējo reizi nebūtu ņēmusi to pēdējo devu (šķiet 3 devas izdzēru), jo kkas lēnā garā sākās jau pēc pirmā/otrā...
Maksāt gan vajadzēja tikai par to EA divsimt ciktur eur, bet nu atskatoties pagātnē - tas ir mans 2016ā gada labākais pirkums :D Man pat nav ilūziju, ka es būtu varējusi iztikt bez. Attiecīgi nu jā - man tie 200+eur arī nebija problēma, bet ko darīt sievietēm, kam tā IR problēma?
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:29. Oktobris 2020 - 11:18
(Link)
šī savā ziņā ir žanra klasika. reizēm EA ir nevietā. bet reizēm burtiski glābj procesu.

> Go to Top
Sviesta Ciba