extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-05-12 10:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es nesaprotu, kāpēc tik daudzi ir ļoti norūpējušies par Pītersona un Žižeka diskusiju. Tas ir 100% izklaides pasākums, kam nav nekāda sakara ar dzīves filozofiju vai zinātni, tāpat kā profesionālajam sportam nav nekāda sakara ar tautas veselību. Bet uzjautrināja pārmetumi, ka Pītersons neesot pietiekami rūpīgi lasījis Komunisma Manifestu vai kā to darbu sauca. Vai vispār kāds to nesakarīgo darbu ir izlasījis un sapratis?

Šajā sakarā man bija smieklīga situācija, kad reiz biju uz spāņu valodas kursiem un pasniedzēja lika stāstīt par bildē redzamo jaunas puikas istabu. Es droši spēru vaļā, ka šis puika noteikti interesējas par ceļojumiem, jo bildē redzama grāmata ar virsrakstu EL CAPITAN. Bet nu šeit es izgāzos, jo pasniedzēja norādīja, ka tur patiesībā ir rakstīts EL CAPITAL. Man radās tāds wtf moments, jo kāpēc lai kāds brīvprātīgi lasītu Marksa darbus pusaudžu vecumā? Es atceros, ka vēl padomju skolas laikā, kad man patika lasīt visas grāmatas, kādas vien bija pieejamas bibliotēkā, reiz klasē uzdeva lasīt kaut ko no komunistu darbiem. Es spēju pievārēt tikai kādas 2 lappuses, jo tas bija uzrakstīts tik nelasāmi. To varētu salīdzināt ar mūsdienu sociālo zinātņu makulatūru, kuru arī daudz raksta, bet neviens brīvprātīgi nelasa un necitē. Saprotams, ka sliktas idejas, kas turklāt vēl izklāstītas nesakarīgā veidā, nekādus labus rezultātus nevar radīt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-05-12 13:34 (saite)
Lai "saprastu" marksismu nav jālasa Marksa un Engelsa glibas, bet jāuzmet aci kaut uz vienu no valstīm, kur viņu lieliskās idejas tika mēģināts iemeiesot (in before no true marxizm).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-05-12 17:31 (saite)
ķīna?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2019-05-12 17:39 (saite)
Ķīna, Vjetnama, Kuba, Laosa, droši vien slavenākie vēsturiskie piemēri būtu Kambodža, PSRS un Ziemeļkoreja (līdz 1991, kad viņi nomainīja visas atsauces uz marksismu ar atsaucēm uz čučhi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2019-05-12 19:47 (saite)
Ko Ķīna? Ķīna vēl ar vien for all intents and purposes ir kulturāli totalitārs skudru pūznis. Nē nu varbūt ķīniešiem tā arī labāk, bet es neredzu kā tas maina faktu, ka jebkāda veida kreisie pamati jebkuru vidi padara par distopisku diktatūru. Labi redzam kā tas darbojas šobrīd Rietumos, kad kreisie ir pietiekami ilgi dominējuši politiskajā elitē. Ķīnas tipa 'social credit' sistēma un strikta politiskā diskursa cenzūra jau tiek mēģināta ieviest Eiropā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2019-05-12 22:41 (saite)
Konkrēts piemērs - ASV dzīvojoši ķīniešu puiši, zinātnieki dižā vadoņa dzimšanas dienā visiem laboratorijas līdzstrādniekiem (amerikāņiem, indiešiem, latviešiem, arī viens otram, protams) izsūta apsveikumu vadoņa dzimšana dienā, lai tikai kāds netiktu uzskatīts par ideoloģiski nepareizu un dzimtenē palikušajiem vecākiem u.c. radiem nebūtu nepatikšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-05-13 08:04 (saite)
"Tas ir 100% izklaides pasākums, kam nav nekāda sakara ar dzīves filozofiju vai zinātni,.."

Jap, es kaut kā līdzīgi domāju. Bet nu, ka šī nu ir gadsimta dižgaru diskusija, tas jau bija pašu PR un abu kungu nebūt ne pieticīgās pašapziņas mopelns, ko daudzi nezkādēļ tā arī nopietni uztver. Par to viņu diskusiju man vislabāk laikam patika šis koments: "The event is billed as a debate on “happiness” under both capitalism and Marxism. I cannot think of two unhappier-seeming men to have this discussion."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-05-13 15:51 (saite)
Ja tante Lidija ieliek youtube, kā gatavot omleti, tad tas var būt dzīvē noderīgi. Ja TV gatavo Mārtiņš Rītiņš, tad tas ir tikai šovs, jo reti ko var praktiski izmantot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2019-05-15 05:34 (saite)
:) Labs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?