extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-03-02 00:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es nezinu, vai kāds šo lasīs, jo vai nu tāpat ir zināms, vai arī slinkums tik gari un angliski lasīt.

Bet ielieku tāpēc, ka hedera ievietoja citu analīzi, kur ar valsts aizsardzību saistīts cilvēks joprojām vēl šaubās par Putina mērķiem nodibināt Krievijas impēriju un uzskata, ka Ukrainas vēlme iestāties NATO ir primārais kara iemesls.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-03-02 11:19 (saite)
Mēs ļoti gribam sev iestāstīt, ka tā visa ir patiesība, jo pretējo atzīt būtu pārāk sāpīgi.

Jā, varbūt Putins pārrēķinājās, domājot, ka tā būs ātra uzvara. Bet šobrīd viņi Ukrainas karā ir ielikuši tikai 10% savas armijas. Un ar to vien pietiek, lai ukraiņi izmisīgi mēģinātu aizstāvēties un jau pusmiljons bēgļu ir Polijā.

Jā, krieviem ir zināmas problēmas ar morāli un korupciju. Bet brutāls spēks viņiem ir krietni vairāk, un ja viņi to pārmetīs uz Ukrainu, tad Ukrainai nav nekādu cerību. Arī Ukraina ir ārkārtīgi nabadzīga un korumpēta, un ar patriotiskiem saukļiem vien nevar stāties pretī lodēm un bumbām.

Piemērma, Krii raksta, kāpēc mēs domājam, ka Krievija pēc milzīgo resursu izšķiešanas Ukrainā būtu vēl spējīga uzbrukt Latvijai. Tāpēc, ka šie milzīgie resursi ir tikai 10%. Matemātika nekad nav bijusi sociālo noskaņoto cilvēku stiprā puse, tāpēc viņi vairāk balstās uz emocijām, kas var pievilt.

Un pat ja ukraiņi sasitīs konvenciālo Krievijas armiju, Putins var uzmest atombumbu. Ja viņš sapratīs, ka ar to arī Krievija būs kaput, tad var pie reizes uzmest vienu Latvijai, tā teikt atriebības pēc. Nav liela iespējamība, bet dzīvot la-la land ilūzijās arī nevar.

Šīm bažām ir pamats, bet tik un tā es uzskatu, ka rietumiem ir jāpalīdz Ukrainai ar ko vien var. Kā pareizi to definēja austrālieši – ar militāro aprīkojumu aizsardzības mērķiem. Ja mēs negribam pieļaut otru Golodomoru, tad mums nav izvēles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-03-02 11:33 (saite)
Mana kolēģe, kas regulāri sazvanās ar draudzeni Maskavā, saka, ka vispārēja mobilizācija Krievijā varētu izraisīt pilsoņu karu pašā Krievijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-02 11:38 (saite)
Krieviem nevajag vispārēju mobilizāciju. Viņiem armijas rezerves ir pie 2 miljoni.

Turklāt iepriekš aptaujās 50% krievu atbalstīja militāras darbības Ukrainā, ja Ukraina gatavotos stāties NATO.

Putins var uzsākt briesmīgas represijas pret pašiem krieviem, kas aktīvi protestēs, un pabeigs karu tikt un tā. Tad tā būs divkārša traģēdija – gan pašiem krieviem, gan ukraiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-03-02 11:40 (saite)
Represijas pret krieviem, kas Krievijā protestē pret karu, jau notiek.

Bet Krievijas valdības oficiālās aptaujas par sabiedrības viedokli jau nu gan sen nav vērts ņemt nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 11:53 (saite)
Abi skaitļi aplami.
Pirmārt, 2 miljoni ir pašu krievu uzpūsts skaitlis.
Otrkārt, 50% gan, manuprāt, ir pārāk samazināts, jo diemžēl, krievu tauta, atšķirībā no brīvību mīlošajiem ukraiņiem, ir kaut kāda mentāli verdziski vadonim bezmaz ģenētiski ieprogrammēta tauta. Un tādu viedokli ir pauduši gan daudzi pasaulē pazīstami krievi gan nekrievi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-02 12:05 (saite)
2 miljoni ir ņemts no https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Armed_Forces

Ko es tur varu daudz izanalizēt, cik tas ir vai nav precīzs, ja labākie vērtētāji tā ir teikuši.

Mēs nevaram vienkārši pateikt, ka tam neticam, jo mums negribas tam ticēt. Es tikai redzu briesmīgu traģēdiju, kas lēnām izvērsīsies tepat Eiropā.

Protams, es ceru uz brīnumiem vai negaidītiem pavērsieniem. Bet man šķiet, ka pat daudzi Eiropas politiķi vēl nav aptvēruši šī visa lielo nopietnību.

Pat Turcija, kuru pārvalda diktators, tikko apturēja Krievijas karakuģus Bosforas jūras šaurumā. Man šķiet, ka pat viņš labāk saprot situācijas nopietnību nekā mēs.

Tikmēr Latvijas politiķi dala un ņem nos ordeņus, un literāti kašķējas par Kijevas rakstību.

Piedod, bet galīgi šobrīd nav iekšā par tādiem sīkumiem, kam absolūti nav nekāda efekta. Šobrīd es atbalstu gnidrologu rupjības par Eiropas vājumu, tāpēc ka lietas ir tik nopietnas, ka smalkjūtībām vairs nav vietas. Es teiktu, ka ir jāceļ absolūta trauksme. Jā, tas ir liekulīgi, kad necēlām trauksmi par citām traģēdijām citās pasaules malās, kaut kur Irākā vai Afganistānā. Bet ukraiņi tomēr ir mūsu brāļi un māsas, un labdarība sākas ar mūsu kaimiņiem. Mums ir jādara itin viss, ko varam, nu kaut vai jāpārskaita Ukrainas armijai nedaudz naudas. Bet vispār ir jāizrāda spiediens uz valdībām palīdzēt Ukrainai, kā vien var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 12:25 (saite)
Jā, tas ka Rietumi tikai palēnām ar gariem zobiem un bezmaz vai tikai tad, kad jūt, ka sabiedriskā doma viņus jau piespiež pie sienas, sāk sniegt kaut kādu palīdzību Ukrainai, manuprāt, aizvien vairāk liecina par labu tiem nedaudzajiem "kospirācijteorētiķiem", kuri sen jau centās pasaules sabiedrību informēt, ka eksistē "zempaklāja" globālas vienošanās un sadarbības starp rietumvalstu kreisi orientētajiem "līderiem", Putinu, WEF u.c.
Bet visi, kuri kaut ko negatīvu izsakās par Rietumiem, mūsu kaismīgo wokistu skatījumā, protams, pieskaitāmi pie rutinistiem, lol

Kas attiecas uz skaitļiem Wikipēdijā, cik saprotu, krievi tur savu informāciju ievieto paši. Tai pat laikā, klausoties pašreiz karu vērojošu militāru speciālistu viedokļus, secinu, ka patiešām kaujas mācību izgājušu armijnieku krieviem ir labi ja 200 000. Pārējie ir totāla lielgabalu gaļa.
Jo ne velti tagad Lukašenko spiests karā iesaistīt savu armiju, un neesmu pārliecināts, ka to viņš dara aiz liela entuziasma palīdzēt Putinam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 12:27 (saite)
Labojums: putinistiem nevis "rutinistiem".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-02 12:30 (saite)
Es sapratu, bet domāju, ka aiz pieklājības nomaini vienu burtu, lai netrigerētu kādu ar vājākiem nerviem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 12:34 (saite)
Lai es ievērotu pieklājību pret wokistiem (!!!) - lielisks joks no Tavas puses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 11:46 (saite)
Nezinu, kādai informācijai Tu uzticies, bet domāju, ka tā ir stipri vien greiza.

Jo - salīdzinājumam:
- Krievi 6 kara dienās jau zaudējuši vdēji ap 1000 kritušo dienā, tai pat laikā, lai iekarotu mazo Čečeniju un praktiski nomēztu no zemes Grozniju, viņiem vajadzēja aptuveni pusotru gadu, kura laikā (tas gan pēc viņu pašu datiem) zudēja ap 3,5 tūkst. kareivju.
- Afganistānu krievi (PSRS) nespēja pakļaut 10 gadu laikā, zaudējot ap 10-12 tūkst. kritušo. Un tā armija viņiem bija relatīvi (atbilstoši tam laikam) modernāka un labāk vadīta par pašreizējo.

Tāpēc domāju, ka krievu militāri-finansiāli-ekonomiski-politiskie zaudējumi būs tik lieli, ka viņiem nekādi nevarēs būt spēka, lai pārvaldītu Ukrainu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-02 11:51 (saite)
Jā, krieviem varētu būt kaut kur 6000 kritušo, kas uz miljonu aktīvo dienējošo ir 0,6%. Ukraiņiem tikpat kritušo, bet valsts un armija ir mazāka. Šis jau vien norāda uz Krievijas pārsvaru.

Protams, ka nebūs viegli pārvaldīt. Ideja jau noteikti bija tikai ielikt Krievijai lojālu valdību, kaut kādu vietējo Lukašenko. Agrāk pat paši ukraiņi ievēlēja prokrieviskus oligarhus, tāpēc ar manipulācija vien bija pietiekami.

Tagad tas vairs tik vienkārši neizdosies, tāpēc būs milzīgas represijas. Tam spēka pietiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-03-02 12:00 (saite)
Savu zemi, ģimeni un valsti līdz pēdējai asins lāsei aizsargāt motivētu tautu nekad nespēs uzvarēt vienīgi uz iekarošanu un apspiešanu motivēta armija - tas ir elementāri, un vēsturē tas reizi no reizes pierādījies.
Bet no vēstures jau, kā zināms, neviens iekarotājs (un ne tikai iekarotājs) nemācās.

Tāpēc kategoriski NĒ! - represijām spēku nepietiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-02 12:22 (saite)
Tā ir laba apņēmība un cīņas gars. Tikai neaizmirsti, ka vēsturi raksta uzvarētāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?