extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-02-10 14:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tā kā ciba nejauši izsūtīja divus gadus vecos komentārus, atļaušos nocitēt vienu:

Neapturot koronavīrusa izplatību, saslimšanas skaits pieaugtu tik strauji, ka ātri vien nebūtu vietas, kur ārstēt tos, kurus nepieciešams ārstēt.

Kā tagad redzams, šī prognoze izrādījās 100% nepareiza.

1) Nevienam neizdevās apturēt koronavīrusa izplatību. Zināmi ierobežojumi varēja vienīgi palīdzēt palēnināt izplatību, taču tās nebija mājsēdes (lokdauni), jo valstīs arī bez mājsēdēm izplatība bija ļoti līdzīga tām, ar ļoti stingrām mājsēdēm. Tāpat arī dziļāki pētījumi liecina, ka mājsēdēm bija ļoti nenozīmīga loma.

2) Vislielākās problēmas veselības aprūpē radīja paši ierobežojumi nevis saslimstība ar kovidu.

Abas šīs lietas es jau prognozēju un izrādījās pilnīgi precīzas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kramers
2022-02-10 18:22 (saite)
Buļļa kaka.
1) Pirmo vilni Latvija pārlaida pat nemanot pateicoties pilnam Lokdaunam. Un ja būtu pilnībā slēguši robežas, tad arī nebūtu ielaiduši covidu iekšā.
2) Kādas tad vēl tu saskati problēmas veselības aprūpē bez mediķu trūkuma un zema atalgojuma?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-10 18:29 (saite)
1) Tas ir mīts. Kovids vienkārši izplatījās daudzās vietās ar dažādu ātrumu. Latvijā un visā Austrumeiropā vienkārši paveicās, ka tas vēl nebija izplatījies tik plaši. Piespiedu mājsēdes tur nespēlēja nekādu lomu salīdzinājumā ar to, kas būtu noticis ar brīvprātīgiem ierobežojumiem. Latvijā ar ES valstīm nemaz nav robežu, kuras būtu varēts slēgt.

2) Problēmas kļuva ļoti redzamas, kad sākās vakcinācija. Novembra vilnī tika sasniegta vislielākā mirstības šīs vakcinācijas sliktās aptveres dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kramers
2022-02-10 19:09 (saite)
Un atkal galīgi garām.
1) Cīņa ar epidēmijām/pandēmijām norit vienmēr un visur vienādi: pilna izolācija un higiēna un tikai pēc tam zāles un vakcīnas.
Slēgt varēja Visas robežas un visus iebraukušos turēt karantīnā 2 nedēļas nevis atļaut brīvi braukāt pa visu valsti.
2) Mirstība pieauga vairāku iemeslu dēļ. Vakcinācijas aptvere, zāļu un mediķu trūkums, ierobežotā medpalīdzības pieejamība akūtajiem slimniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-10 19:30 (saite)
1) Tā nav. Neviena pandēmija nav līdzīga citai, jo katrs vīruss ir citāds pēc visiem parametriem. Attiecīgi piemērotie pasākumi ir ļoti atšķirīgi.

2) Novembra mirstība galvenokārt bija vakcinācijas aptveres dēļ. Toreiz pret kovidu akūtā situācijā nebija nekādu zāļu (remdesivīrs ir ļoti mazefektīvs).

Nespēja sasniegt labāku vakcinācijas aptveri ir galvenā medicīnas sistēmas atšķirība starp Latviju un UK. Lietotās zāles, slimnīcu aprūpe un pārējais ir gandrīz identisks. Bet tajā, kā cilvēki saņem šos pakalpojumus, cik viegli viņiem tiem piekļūt, cik ļoti uzticas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-02-10 21:23 (saite)
Nu kad Tu beidzot sapratīsi, ka tie produkti, kuri visai pasaulei tiek uztiepti un uzspiesti, dēvējot tos par vakcīnām, vispār nav vakcīnas, bet gan, INDE, KAS CILVĒKAM IZRAISA IMŪNDEFICĪTU, kā to nosauca pirms divām dienām mūžībā aizgājušais Nobela laureāts Luc Montagnier.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-10 21:30 (saite)
Kāds zaudējums pasaulei ar viņa aiziešanu! Tiešām ļoti žēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-02-10 19:43 (saite)
Jā, mēs saprotam, ka tu, kas atbalstīji visu šo bezjēdzīgo un kaitīgo huiņu no paša sākuma tagad double downos uz jebkuru retarded fucking shit, ko tavi mīļie priekšsēži darīja tev laizot viņu papēžus. Cope.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kramers
2022-02-10 19:58 (saite)
Ja var lūgt tad vēlreiz un latviski )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-02-10 21:38 (saite)
Tu saproti, ka tevi apkāsa, tāpēc tagad esi dusmīgs un to ne par ko neatzīsi. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-02-10 21:56 (saite)
https://youtu.be/vcjUjF0Y2Og?t=1487

Arsonisti speelee pazharniekus, politliikji speelee dakterus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2022-02-10 22:00 (saite)
https://youtu.be/vcjUjF0Y2Og?t=3703

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2022-02-12 15:35 (saite)
Nevienam neizdevās apturēt koronavīrusa izplatību, jo lielākā daļa ierobežojumu vai nu vispār nekam nebija derīgi, vai tika apieti ar līkumu. Tīri empīriskā pieredze: es kā skolotājs pastāvīgi esmu kontaktpersona. Teorētiski pat uz bodi pēc maizes nedrīkstu iet. Taču ik dienu eju uz skolu. Vienā klasē kāds saslimst un klase aiziet karantīnā, cita atgriežas no karantīnas, tad pirmā atgriežas, un nākamā aiziet karantīnā - tā augu mācību gadu, - bet es kā kontaktpersona, tb potenciāls pārnēsātājs, ik dienu eju klasē pie tiem, kas parādījušies skolā.
P.S.
Diemžēl sasodītā vakcinācija krietni vien izkropļojusi manas gaidas pēc attālinātā darba. Ja tās nebūtu, tad kā parasti, saslimušo "pīķis" būtu novembra beigās un decembrī, bet ar janvāra beigām ietu līkne uz leju lai maijā sasniegtu minimumu. Tb gaidīju decembri un rīkojumu pavasara mājsēdei. Taču tā vakcinācija izjaukuri dabisko vīrusa sīnusu, un darbs klātienē arī visos puteņos un atkušņos. Esmu nīgrs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-12 15:43 (saite)
Ierobežojumus citās valstīs ievēroja ļoti stingri. Spānijā pat mazi bērni netika laisti laukā 2 mēnešus, un Itālijā cilvēkus, kas atļāvās vienatnē paskriet pa pludmali, tika tvarstīti ar policiju.

Rezultāti šajās valstīs ne ar ko neatšķiras. Tāpēc pētījumi arī parāda, ka ierobežojumu stingrībai nebija nekāda sakara ar to, cik ļoti izdevās ierobežot izplatību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?