extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-18 07:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Runājot par jauno ekspertu iznākumu, ka nepieciešami “lokdauni”, tad jau šī novecojušā vārda lietošana vien liek man apšaubīt šos ekspertus. Pat es ar savu brīvo valodas lietojumu biju pārgājis uz “mājsēdi”, bet šie eksperti šķiet joprojām ir iestrēguši 2020. gada martā, kad “lokdauns” bija vienīgā mantra.

Ir skaidrs, ka esošie ierobežojumi pilnīgi neko nedos kovida izplatības ierobežošanā. To vislabāk apliecina jaunās ziņas par inficētajiem politiķiem. Es nedomāju, ka viņi inficējās tāpēc, ka gāja uz veikaliem bez sertifikāta :D

Bet mājsēdēm arī ir zināms, ka tās nestrādā. Es saprotu, ka cilvēki ir panikā un atkal grib ķerties pie salmiņa un nespēj adekvāti novērtēt situāciju. Varbūt vienīgais reālais, kas var palīdzēt, ir tiešām strādāšana no mājām tiem, kam tā ir iespējama.

Šeit ir arī tas, ka pirmā prioritārā vakcinācijas grupa bija mediķi, un tieši starp viņiem vakcinācijas aptvērums sākumā bija nepietiekams. Un tas bija ļoti zīmīgi, jo tieši šī grupa tiek uzskatīta par ekspertiem, no kuriem noskatās visi pārējie un šaubīgie. Bet bija arī kļūda to risināt ar piespiedu pasākumiem. Lūk, ja eksperti izdomātu, kā izdarīt tā, lai šīs profesijas un vispār visi pārējie brīvprātīgi vakcinējas tuvu pie 99%, tad tas būtu milzīgs ieguldījums, par ko varēs saņemt Nobeļa prēmiju. Lai veicas!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shrdlu
2021-10-18 08:58 (saite)
Tad ko vajadzētu darīt (vai nedarīt) pašreizējā situācijā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 11:12 (saite)
Es nedomāju, ka ātrumā situāciju var kaut kā saglābt. Izņemot vienīgi palielināt slimnīcu kapacitāti ar ārkārtas pagaidu līdzekļiem.

Tāpēc darīt vajag to pašu, ko visu laiku vajadzēja darīt. Veicināt vakcinēšanos caur ģimenes ārstiem. Es nedomāju, ka tas ir normāli, ka manai mātei pāris mediķi (ģimenes ārste un medmāsa) ir teikuši, ka viņai pagaidām nevajag vakcinēties. “Kāpēc tev jāsteidzas?” bija šo profesionāļu vārdi.

Viņa aizgāja vakcinēties, bet tikai tāpēc, ka es uzstāju un pateicu, ka viņai nav neviena iemesla, kura dēļ viņa nevarētu vakcinēties jau tagad.

Es domāju, ka Zeinepai Tufecki ir taisnība – vakcinēšanās līmeni attaino uzticēšanās pakāpe medicīnas sistēmai.

Mans iespaids ir, ka ar Latvijas veselības sistēmu ir ļoti lielas problēmas un ne jau tikai kovida dēļ. Man ir otra problēma, ka tēvs ir uz nāves gultas, ir kopjams un izjūt lielas sāpes. Tas ir iemesls, kāpēc es atbraucu uz Latviju. Bet neviens ārsts nespēj/negrib/vai likumīgi nevar parakstīt opioīdus (jo tas nav vēzis). Šī ir lieta, kas tiek skandēta visos kanālos – gan saistībā ar eitanāziju, gan vienkārši paliatīvās aprūpes kontkstā – kāpēc Latvijā nevar saņem normālu atsāpināšanu?

Es saprotu, ka iestrādājušās sistēmas reizēm ir grūti izmainīt, tur ir vajadzīgs liels ekspertu darbs. Lūk, to tad arī šie eksperti varētu darīt – 1) analizēt iemeslus, kāpēc medicīnas sistēma ir tāda pakaļā, 2) ko tur varētu visefektīvāk darīt, 3) izbīdīt vajadzīgās reformas un grozījumus juridiskā un organizatoriskā līmenī. Bet laikam jau pirmais, kas ir vajadzīgs, ir apziņa, ka tieši tajā ir problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jan09
2021-10-18 11:44 (saite)
Tev nav taisnība, jo tu raksti, skatoties no UK.
LV šobrīd notiek piespiedu vakcinēšana.
Vakcinējies vai paraksti atlūgumu!
easy as it

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shrdlu
2021-10-18 14:12 (saite)
"Es nedomāju, ka ātrumā situāciju var kaut kā saglābt. Izņemot vienīgi palielināt slimnīcu kapacitāti ar ārkārtas pagaidu līdzekļiem." - nu to laikam politiski nav iespējams pateikt.. tā ka nāksies laikam sēdēt lokdaunā, ir no tā jēga vai nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 17:46 (saite)
kādi būtu tie ārkārtas līdzekļi, ārpus jau notiekošās plānveida operāciju apturēšanas un nodaļu pārprofilēšanas?

izvietot pagaidu slimnīcas izstāžu hallēs, skolās utjpr, piesaistīt mediķus un aparatūru no ārvalstīm, piesaistīt armiju vai brīvprātīgos sanitāru utml darbam?

neredzu kāpēc to nebūtu iespējams politiski pateikt. "valdība rūpējas par iedzīvotājiem", nu. viss skaisti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 21:50 (saite)
ā, ha, izrādās stradiņos jau iekārto pagaidu intensīvās terapijas nodaļu vestibilā un apsver kopēju darbam piesaistīt brīvprātīgos (lsm)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shrdlu
2021-10-18 16:50 (saite)
Kaut gan vispār ir viens taisnīgs risinājums, kā izvairīties gan no lokdauna, gan no slimnīcu pārslodzes - ieviest principu, ka nevakcinētiem senioriem (piemēram, 60+) rindā uz intensīvās terapijas gultām ir pēdējā vieta...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 17:39 (saite)
un to, tavuprāt, ir politiski iespējams pateikt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shrdlu
2021-10-18 18:26 (saite)
Nu, salīdzinot ar pilnīgu lokdaunu visiem, varbūt arī ir? Jo sasniedzot maksimālo kapacitāti, kaut kāda šķirošana tik un tā būs vajadzīga, kāds paliks aiz durvīm gaidot un kāpēc lai tas nebūtu nevakcinēts pensionārs, nevis, piemēram, jauna sieviete ar akūtu apendicītu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 21:47 (saite)
tas visticamāk arī būs pensionārs (man ir zināms ka dažām plānveida operācijām, jau vēl pirms kovida, cilvēkiem darbspējas vecumā bija prioritāte pret penšiem), tikai tad tā būs daļa no statistikas kas varbūt garāmejot tiks pieminēta ziņās, nevis politiska pašnāvība ar virsrakstu pirmajās lapās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shrdlu
2021-10-18 18:30 (saite)
Pie tam, šādā scenārijā varētu faktiski atcelt visus ierobežojumus, gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem. Tam varētu būt diezgan liels atbalsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-10-19 17:21 (saite)
Izsniegt pa pudeliitei joda 'uz podjezdu' buutu visefektiivaak.
https://youtu.be/wSqT6vHTMzg?t=122

Uttar Pradesh izmantotais 'home kit' jau buus daargaaks - $ 2.65
https://indianlibertyreport.com/indias-ivermectin-blackout-the-secret-revealed/

Bet bagaats var dariit kaa grib...
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2020-006511_EN.html



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2021-10-18 11:48 (saite)
somijā cilvēki nevakcinējas, nerunā un pat nezin par covidu.
jo tur medijiem nedeva naudu tā reklamai un tas netiek drillēts priekšā pakaļa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sarkans0987
2021-10-18 12:03 (saite)
Tā nav taisnība!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sarkans0987
2021-10-18 12:10 (saite)
Dati par to kā "nevakcinējas" https://yle.fi/uutiset/osasto/news/check_how_the_covid_epidemic_and_vaccination_campaign_are_progressing_in_your_area__our_graphic_has_covid_stats_from_finland_and_the_world/11863045

Arī Somijā katru dienu publicē saslimušo un mirušo skaitu. Arī Somijā runā un zina par covidu.
Bet cilvēkiem ir cita attieksme pret oficiālo informāciju un valdības lēmumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-10-18 15:00 (saite)
aizbrauc uz Somiju pats un tad parunā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sarkans0987
2021-10-18 15:16 (saite)
Esmu jau to izdarījusi, tāpēc arī runāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?