extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2015-12-02 17:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai tavi Ziemassvētki arī būs bez alkohola?
Man tiešām prieks par šādām idejām.

Jau sen gribēju cibai pastāstīt, ka man ļoti patīk manas studijas un vēl jo vairāk mani kursabiedri, pateicoties kuriem esmu pat daļēji atguvis ticību cilvēkiem. Man ir vieglāk socializēties, jo manā kursā vismaz puse studentu nelieto alkoholu regulāri. Anonīmā aptaujā >50% norādīja, ka pēdējo 2 nedēļu laikā nav lietojuši alkoholu vispār. Protams, lielākā daļa no viņiem ir imigranti no citām valstīm, bet ne obligāti musulmaņi. Piemēram, daudzi no Āfrikas ir kristieši un atturībnieki. Arī tā jaukā ķīniešu meitene, ar kuru ceļoju pagājušo nedēļas nogali, praktiski nelieto alkoholu.

Man patīk studijas arī tāpēc, ka pasniedzēji uzdrošinās atklāti kritizēt valdības politiku, kas veicina alkoholismu, bet kriminalizē vieglās narkotikas (kā marihuānu utt.). Lai gan es neatbalstu to lietošanu, es atbalstu dekriminalizēšanu. Ja reiz cilvēki grib kaut ko lietot, tad labāk lai lieto to, kas padara viņus mierīgākus, nevis agresīvākus, kā tas diemžēl bieži notiek ar alkohola lietotājiem. Bet tiem, kas lieto alkoholu, lai ārstētu savu sociālo trauksmi, nopietni iesaku atrast kādu citu terapiju, kas ir efektīvāka un ar mazāk blakusefektiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusums
2015-12-02 20:25 (saite)
Es alkoholu lietoju ļoti bieži. Tiesa, nekad nedzeros līdz baltām pelītēm, dozēju, bet tomēr tas biežums savāc diezgan lielu daudzumu, pat ja atsevišķā reizē ir maz. Liela daļa ir darbam - ar vīnu pagātnē, tagad ar alu - tas krietni vien nosaka manus alkohola patēriņa biežumus, mērķus (a vot kā garšo beļģu blondas alus, m? Vai Spānijas albarino?) un spēju atturēties.

Bet viss šis ievads ir dēļ tā, ka es gribēju pateikt, ka man nežēlīgi besās, ka cilvēki nevar nosvinēt neko nedzerot. Un ka nevar patusēt nedzerot. Un ka dzer tikai un vienīgi dēļ alkohola efekta. Un nevar kaut ko (atklātība, uzdrošināšanās, atbrīvošanas uc) bez alkohola. Vot besī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-12-02 22:35 (saite)
Sociālai iedzeršanai nelielā daudzumā nav nekādas vainas. Tā ir, ka cilvēkiem, kuri nelieto alkoholu ir mazāk seksa, attiecību, draugu, mazāka karjeras izaugsme. Tāpēc spiediens lietot alkoholu var būt ļoti stiprs. Bet ja alko tiek lietots šāda iemesla dēļ, tad skaidrā cilvēks atkal jūtas neveikli, un viņam ir vēl grūtāk pārvarēt savu trauksmi. Daudzi aiziet šādā spirālē uz leju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2015-12-02 20:58 (saite)
es klusiņām/neoficiāli pārstāvu to klubiņu, kuriem patīk viss, kas nav alkohols. nē, nu, alkohols ir feins noteiktās soc.situācijās, kad ir marihuāna, un tā.

redz, es pirms gadiem 2 vispār nedzēru alkoholu, atskaitot retus okeižns, kad aizgāju uz jubileju pie tēva, kurš dzer tikai izmeklētus vīnus vai kvalitatīvus stipros. vai, piemēram, tusiņos, kur ir [info]dooora, kurš man ir ļoti mīļš cilvēks - tur mēdz būt izcils samagons. un es vispār mīlu samagonu. that's the pinnacle of brute stuff. tik gards, ka nav jāmalko ar uzdzeramo.

saki, tava nepatika pret alkoholu ir radusies ģimeniski-vēsturisku apsvērumu dēļ? piemēram, mana nepatika, pieņemu, neapzināti (un daļēji apzināti - es sevi alkohola reibumā brīžiem izjutu kā tādu tēva turpinātāju, izklausoties brīžiem kā viņš brīžos, kad biju diezgan iemalkojis. tas bija tik pretīgi - dzirdēt sevī viņu. jo viņš manā bērnībā gandrīz katru reizi mani biedēja, būdams reibumā. ne jau tiešā veidā. bet gan vienkārši - es nesapratu, ko ekspektēt no viņa. kas sekos tālāk. tas laikam tika iekalts akmenī līdz ar situāciju Aglonā (pareizāk sakot, 8 km no tās, bet braucot caur to), burvīgā lauku vietā, kur posmā starp "man ir 11, līdz man ir 16" mēs kopumā pavadījām labāko laiku, kas paslīd zem aspekta "lauku fantastiskās pieredzes". bet tad sekoja reize, kad tēvs, būdams stiprā pālī, manai mātei uzšāva pa seju tāpēc, ka viņa sacēla minor traci tāpēc, ka viņš pārāk erotiski dejoja ar vienu latgaliešu jaunkundzi. tas bija sākums ģimenes izjukšanas epopejai, kas beidzās tikai, kad māsai apritēja 18 (man + 4). tā teikt, gudrie vecāki, par ko man ir dziļa cieņa, pagaidīja līdz esam "pieauguši", un tad izšķirās, mātei izvācoties no Bolderājas dzīvokļa. okej, pārāk liels un dziļš offtopic.

enīvei, kādus 7 gadus vispār nedzēru, bet diezgan reguārli lietoju opioīdus, ja vēlējos apreibināties. un, protams, marihuānu, kas bija regulāra parādība. to mīlu joprojām. un mīlēšu visu mūžu, domājams. tā ir sasodīti veselīga padarīšana, ja to dara ar prātu (zināji, ka mūsos ir tāda endokanobinoīdā sistēma - sistēma, kas speciāli paredzēta z pārstrādāšanai?).

labi, mani dzen prom no datora. cerams, pabeigšu komentāru vēlāk.

jauku varkaru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-12-02 22:28 (saite)
Es tieši iedomājos tādu miera piku kā tevi, kad runāju par marihuānu. :)

Es arī negribētu likt pārāk lielu akcentu uz bērnības vidi, jo man ir viens brālis, kuram ir smaga alkoholisma problēma, un cits brālis, kurš var iedzert sociāli, bet vispārīgi viņam to nevajag. Vide var iegrozīt cilvēku noteiktās sliedēs, bet tā tomēr neparedz to, ko mēs paši izvēlēsimies. Man vienkārši alkohols nekad nav izraisījis foršu sajūtu, un nav pat palīdzējis pret sociālo trauksmi. Tā ka esmu bijis spiests ar to cīnīties citādā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]narrenschiff
2015-12-02 22:19 (saite)
Āmen!

Es nekad neesmu "sācis" lietot, jo gluži vienkārši nekad nav bijusi tāda vajadzība + absurdi un pārāk acīs krītoši ir tas, cik degradējoši rezultāti no tā visa ir sabiedrībā. Dubultmorāles, "mazākais ļaunums", utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narrenschiff
2015-12-02 22:22 (saite)
Es gribēju teikt, alkohola dēļ vispār sabiedrības masas ir iedzītas tādā kā sadomazohistiskā Stokholmas sindromā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-12-02 22:41 (saite)
Mēs esam ļoti desensitizēti pret to postu, ko nodara pārmērīga dzeršana. Cilvēki šausminās par dažiem jauniešiem, kas pievienojas ISIS, kamēr reāli daudz vairāk jauniešu ir izpostījuši savas dzīves no alkoholisma. Daudzi mani vienaudži, ar kuriem mācījos skolā, vairs nav starp mums, viens pat ir paspējis nomirt no alkoholisma izraisītās aknu cirozes. Daudzi ir zaudējuši savu darbu, vadītāja tiesības, attiecības utt. Viena klasesbiedra tēvs pakārās pēc nedēļas ilga plosta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2015-12-02 23:09 (saite)
Alkoholu lietoju stipri intensīvāk par vidusmēru, bet, jā, Ziemassvētki man, pilnīgi iespējams, būs bez alkohola un jaunā gada sagaidīšana arī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-12-03 00:49 (saite)
Ar ko arī apsveicu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2015-12-03 00:49 (saite)
Kad es biju Vācijā uz industrijas sektora vakariņām, viesmīlis man apjautājās, kādu stipro dzērienu es dzeršot. Es teicu, ka alko nevajag, jo to nelietoju, un viņš uzreiz mani nokaunināja, ka ar to es traucēju viņa valsts alkohola biznesam. Viņš gan tūlīt pēc tam atvainojās un teica, ka tas ir tikai joks, un es to tā arī pieņēmu. Un tad es padomāju – jā bet kāpēc viņš tā nejokoja ar lakatā ietērptu irāņu meiteni, ar kuru es runāju tajā brīdī. Laikam jau tāpēc, ka visiem ir labi zināms, ka irāņi visdrīzāk ir alkohola nelietotāji un viņi varētu apvainoties par šādu attieksmi. Šādi joki tomēr ir neliela diskriminācija.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2015-12-03 11:41 (saite)
Es vakar aizpildīju VisiDati aptauju par alkohola iegādes paradumiem. Varēja izvēlēties vienu no četrām atbildēm.
Cik bieži jūs pērkat alkoholu?
- Katru dienu
- Reizi nedēļā
- Reizi mēnesī
- Reizi trīs mēnešos vai retāk

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?