extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2015-12-02 17:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai tavi Ziemassvētki arī būs bez alkohola?
Man tiešām prieks par šādām idejām.

Jau sen gribēju cibai pastāstīt, ka man ļoti patīk manas studijas un vēl jo vairāk mani kursabiedri, pateicoties kuriem esmu pat daļēji atguvis ticību cilvēkiem. Man ir vieglāk socializēties, jo manā kursā vismaz puse studentu nelieto alkoholu regulāri. Anonīmā aptaujā >50% norādīja, ka pēdējo 2 nedēļu laikā nav lietojuši alkoholu vispār. Protams, lielākā daļa no viņiem ir imigranti no citām valstīm, bet ne obligāti musulmaņi. Piemēram, daudzi no Āfrikas ir kristieši un atturībnieki. Arī tā jaukā ķīniešu meitene, ar kuru ceļoju pagājušo nedēļas nogali, praktiski nelieto alkoholu.

Man patīk studijas arī tāpēc, ka pasniedzēji uzdrošinās atklāti kritizēt valdības politiku, kas veicina alkoholismu, bet kriminalizē vieglās narkotikas (kā marihuānu utt.). Lai gan es neatbalstu to lietošanu, es atbalstu dekriminalizēšanu. Ja reiz cilvēki grib kaut ko lietot, tad labāk lai lieto to, kas padara viņus mierīgākus, nevis agresīvākus, kā tas diemžēl bieži notiek ar alkohola lietotājiem. Bet tiem, kas lieto alkoholu, lai ārstētu savu sociālo trauksmi, nopietni iesaku atrast kādu citu terapiju, kas ir efektīvāka un ar mazāk blakusefektiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]narrenschiff
2015-12-02 22:19 (saite)
Āmen!

Es nekad neesmu "sācis" lietot, jo gluži vienkārši nekad nav bijusi tāda vajadzība + absurdi un pārāk acīs krītoši ir tas, cik degradējoši rezultāti no tā visa ir sabiedrībā. Dubultmorāles, "mazākais ļaunums", utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narrenschiff
2015-12-02 22:22 (saite)
Es gribēju teikt, alkohola dēļ vispār sabiedrības masas ir iedzītas tādā kā sadomazohistiskā Stokholmas sindromā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2015-12-02 22:41 (saite)
Mēs esam ļoti desensitizēti pret to postu, ko nodara pārmērīga dzeršana. Cilvēki šausminās par dažiem jauniešiem, kas pievienojas ISIS, kamēr reāli daudz vairāk jauniešu ir izpostījuši savas dzīves no alkoholisma. Daudzi mani vienaudži, ar kuriem mācījos skolā, vairs nav starp mums, viens pat ir paspējis nomirt no alkoholisma izraisītās aknu cirozes. Daudzi ir zaudējuši savu darbu, vadītāja tiesības, attiecības utt. Viena klasesbiedra tēvs pakārās pēc nedēļas ilga plosta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?