extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-01-04 17:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Arī Francijā...
https://www.tvnet.lv/7147521/francija-aug-neapmierinatiba-ar-gauso-vakcinaciju

Vakcinēti tikai 500 cilvēki nedēļā, lai gan piegādes ir veiktas? Tas ir mazāk nekā Latvijā.

Ar šo tiek zaudētas pēdējās ilūzijas, ka valdības kovidu uztver kā nopietnu pandēmiju. Ir skaidri redzams, ka tās tikai izmanto cilvēku paniku, lai izrādītu kontroli pār sabiedrību. Tās ļoti negrib šo kontroli zaudēt, tāpēc nekur nesteidzas ar pasākumiem, kas var glābt visvairāk cilvēku dzīvību.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2021-01-04 20:03 (saite)
Nu jā, pēc idejas pie noteikta vakcinācijas thresholda ir vai nu
1) vis ir atpakaļ normas robežās, tātad jātceļ orvelisms, jo vakcīna strādā
2) ķīniešgripa turpina plosīties, jo vakcīna ir fufelis un patiesībā plāndēmija pasaules varenajiem ir daudz izdevīgāka, vēl taču jāpaspēj veikt Lielo Restartu šajā šaurajā un īsajā window of opportunity
- gan jau pēdējam tiks atrasti kārtējie attaisnojumi kāpēc GAN jāvakcinējas GAN jāturpina maskarāde un pietam jāuzrāda vakcinācijas sertifikātu, lai nebūtu jāiet dzīvot uz mežu (a mežu ta vairs nav lel)
[konspirology] un vēl paskatīsimies vakcīnas efektiņus - varbūt negribīgums ir pašu mediķu, kuri negrib piedalīties šeidī medikamenta šļircēšanā, izraisīts

(Atbildēt uz šo)

(Nodzēsts puksts)

(Nodzēsts puksts)

[info]extranjero
2021-01-04 21:56 (saite)
Tā ir tikai detaļas, kas atklāj absurdo kultūru. Jā, birokrātija un vispārējā nenopietnā attieksme pret pandēmiju.

Vēl lasīju, ka ES beidzot pieņemšot normatīvu izmaiņas, ka drīkstēs izmantot 6. devu no flakona. (https://www.tvnet.lv/7147639/noteikumu-maina-varetu-par-20-palielinat-comirnaty-vakcinas-devu-daudzumu)

Es pat nezināju, ka tam ir vajadzīgi kādi normatīvi. Citur (UK) ārsti vienkārši pajautāja ražotājam, vai var izmantot šo papildu devu un vai var apvienot vēl to atlikušo pusdevu no vairākiem flakoniem, lai dabūtu vēl vienu devu. Un ražotājs atbildēja, ka jā – ja flakonā uzpildīts vairāk, tad nav nekādu ierobežojumu no sterilitātas viedokļa izmantot 6. devu, bet apvienot devas nedrīkst, jo tas nav droši no sterilitātes viedokļa. Un ar to pietika, lai ārsti sāktu to izmantot. Bet ES acīmredzot, neviens neko nevar uzsākt, kamēr nav pieņemti valdības noteikumi utt., un tad jau laikam sanāk, ka līdz šim ārsti šo 6. devu ir izmetuši laukā. Absurds, bet ļoti labi raksturo ES kā tādu!

Un Moderna vakcīnu arī šodien EMA neapstiprināja. Kāpēc, to nesaka, droši vien kaut kādas nenozīmīgas tehniskas nianses. ASV to jau ir apstiprinājusi, un FDA ir daudz niknākas prasības, ka grūti iedomāties, ka vēl varētu pietrūkt datu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2021-01-04 22:19 (saite)
Piedod, man jaadzeesh ieraksts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-01-04 22:22 (saite)
Man jau vienalga. Bet tas, ko tu pateici nav nekāds noslēpums. Par to jau lasīju caur google news.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-01-04 22:38 (saite)
Vēl bija arī tas, ka ASV augsto vakcīnas skepticismu (https://www.forbes.com/sites/tommybeer/2021/01/02/large-numbers-of-health-care-and-frontline-workers-are-refusing-covid-19-vaccine/?sh=35883bc43c96) skaidro ar to, ka melnādainie jūtas, ka tiek izmantoti, kā izmēģinājuma trusīši. Tas ir vienlaicīgi ar BLM atbalstītāju aicinājumiem nevakcinēt baltādainos vecos cilvēkus, jo viņi ir pārāk priviliģēti. Attieksme ir tik šizofrēniska: vieni saka, ka jāvakcinē melnādainie, jo viņi vairāk cietuši, bet paši melnādainie saka, ja mums dos vakcīnu pirmajiem, tad mēs atkal tiekam diskriminēti ;)

Vienīgo iespēju, kā atrisināt šo dilemmu, ir dot pilnīgu brīvību cilvēkiem pašiem izvēlēties, vai vakcinēties vai nē. Visi prioritārie saraksti, kas neņem vērā šo izvēles brīvību, tiks uztverti kā opresīvi. Nevajag pieņemt, ka pirmos sarakstā ieliekot ārstus vai vecos cilvēkus, viņi visi tiešām gribēs pirmie arī saņemt vakcīnu. Daļa jā, bet liela daļa teiks, ka grib pagaidīt, un šī izvēle ir jārespektē. Bet lai nekavētu vakcinācijas procesu, ir arī jāiet uz priekšu un uzreiz jāpiedāvā nākošajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-01-04 21:49 (saite)
Jā, esmu. Piebildīšu, ka es arī cibā uzdevu jautājumu, vai Latvija ir pietiekami sagatavojusies vakcinēšanai, un ciba man atbildēja – neuztraucies, viss ir pilnīgā kārtībā.

Palasi arī manus pēdējos 4 ierakstus par vakcīnām, kur es apskatu šo jautājumu no dažādiem aspektiem. It īpaši, kāpēc Izraēla var, kamēr citur kašķējas, ka netiek ievērota rinda.

Tagad Kariņš 2 nedēļas vērtēs vakcinācijas plānu, vai ir pietiekami labs. Manuprāt, tas izklausās pēc mikromanadžēšanas valdības līmenī, tāpēc nestrādās. Vajag vienkārši atļaut ārstiem vakcinēt un dot arī lielākas brīvas iespējas izvēloties vakcinējamos, nosakot tikai galvenos virzienus – tas ir, sākumā tos un tos, pēc tam tos un tos, bet ar brīvību variēt. Uz vietas vienmēr ir labāk redzams. Bet ja konkrētajā brīdī šos cilvēkus nevar atrast (jo varbūt viņi nemaz negrib vakcinētos, jo neuzskata vakcīnu par pietiekami pārbaudītu), tad lai uzaicina kaut vai cilvēkus no ielas, jo ļoti daudzi atkal grib vakcinēties. Tad viss noritēs daudz raitāk, un arī skeptiķi, redzot citu dedzību, ātrāk mainīs domas.

Bet Francijā ir tā, ka no vienas puses baida, ka vakcīna nav pārbaudīta, bet no otras puses gatavo likumu, ka nevakcinētie nedrīkstēs lietot sabiedrisko transportu. Tipiska šizofrēniska attieksme ar valdību, kas pretendē uz fašisma statusu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]muhacakatuha
2021-01-05 02:01 (saite)
Piedod, bet kas ir šie pēc kontroles alkstošie maniaki? Vai tas ir kaut kāds ar līdzatkarību sirgstošo tīkls, kas iefiltrējies valstu pārvaldēs? Vai Tu spēj iztēloties sevi šajā lomā - ka Tev tik traki gribas kontrolēt, vnk pašmērķīgi kontrolēt, ka Tu esi gatavs darīt jebko, lai tik pie Tevis būtu "galvenā robotu vadības pults"?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-01-05 08:22 (saite)
Nah. Valdības visās valstīs vienmēr ir stingri jāuzrauga, jo tāda ir to tendence pēc noklusējuma. Cilvēki ir pārstājuši kritiski raudzīties uz valdības rīcību, tāpēc notiek tādas lietas. Vēl jo vairāk, pat cibā tos, kas kritizē valdību, uzskata par dīvaiņiem, par kuriem ņirgājas. Pat padomju laikos tā nebija. Jā, toreiz nedrīkstēja atklāti publiski kritizēt, bet vismaz tuvu draugu starpā varēji būt kritisks. Šodien tas vairs nav labais tonis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riobravo
2021-01-05 11:58 (saite)
Kura ir ta valsts kur cilveki parstajusi kritiski raudzities uz valdibas ricibu? Noteikti ne LV.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-01-05 12:01 (saite)
Cibā noteikti jebkura valdības kritika tiek uztverta ļoti negatīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?