extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tā ir tikai detaļas, kas atklāj absurdo kultūru. Jā, birokrātija un vispārējā nenopietnā attieksme pret pandēmiju.

Vēl lasīju, ka ES beidzot pieņemšot normatīvu izmaiņas, ka drīkstēs izmantot 6. devu no flakona. (https://www.tvnet.lv/7147639/noteikumu-maina-varetu-par-20-palielinat-comirnaty-vakcinas-devu-daudzumu)

Es pat nezināju, ka tam ir vajadzīgi kādi normatīvi. Citur (UK) ārsti vienkārši pajautāja ražotājam, vai var izmantot šo papildu devu un vai var apvienot vēl to atlikušo pusdevu no vairākiem flakoniem, lai dabūtu vēl vienu devu. Un ražotājs atbildēja, ka jā – ja flakonā uzpildīts vairāk, tad nav nekādu ierobežojumu no sterilitātas viedokļa izmantot 6. devu, bet apvienot devas nedrīkst, jo tas nav droši no sterilitātes viedokļa. Un ar to pietika, lai ārsti sāktu to izmantot. Bet ES acīmredzot, neviens neko nevar uzsākt, kamēr nav pieņemti valdības noteikumi utt., un tad jau laikam sanāk, ka līdz šim ārsti šo 6. devu ir izmetuši laukā. Absurds, bet ļoti labi raksturo ES kā tādu!

Un Moderna vakcīnu arī šodien EMA neapstiprināja. Kāpēc, to nesaka, droši vien kaut kādas nenozīmīgas tehniskas nianses. ASV to jau ir apstiprinājusi, un FDA ir daudz niknākas prasības, ka grūti iedomāties, ka vēl varētu pietrūkt datu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?