wild thing ([info]evy) rakstīja,
@ 2021-01-11 14:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labdien, janvāri!
pie mums arī ir auksti!
pārdienas atpakaļ, tepat, pus stundas braucienā no mums, konstatēti mīnus divi grādi naktī! mūsciemā gan ap plus seši tai pat laikā. bāc, bet nu tik tiešām jāsāk domāt par kamīna nepieciešamību, haha!
māja auksta, neko negribas darīt.

pie šāda garastāvokļa un apstākļiem vienīgais prieciņš ir kaut ko virtuvē darīt, jo tad pie plīts ir silti. pirms jaunā gada, piemēram, uzlipināju pelmeņus (jo te tādus nepārdod), vecgada vakarā izcepu sāļo kliņģeri pēc našķoties Zanes receptes (baigi garšīgs sanāca, tikai pie formas vēl krietni jāpiestrādā, pat bildi neuztaisīju, cik šībs viņš sanāca). vēl, pirms pāris dienām, bija neveiksmīgs mēģinājums pilngraudu maizi izcept (galīgi nesanāca, atdevām kaimiņu vistām). nu, un, pēc vīra pieprasījuma, ķiploku sviests (man atsevišķi vēl ar dillēm, jo man tā garšo labāk) - bet tas neprasa ne cik laika un piepūles, vien tik, cik sviestu atlaist istabas temp, lai var saspaidītos ķiplokus iemaisīt.
šodien plānā iejaukt kāpostu salātus ar etiķi, jo aizķerusies pus galva kāposta un nez, ko citu ar viņu darīt.
vēl neesmu pavisam atmetusi cerību tomēr kaut kādu maizi izcept, bet pēc feila pagaidām nav baigās iedvesmas. (ja nu kādam ir foršas feilprūf receptes, dodiet šurp!)
aaa, nu, protams, visādi saldumi, parasti tie ir mafini - tos diezgan bieži esam pasākuši cept.

visa iepriekšminētā sakarā, esmu nolēmusi ierīkot sev sporta stūrīti [vēl joprojām] neapmēbelētajā viesistabā, jo nu ar patreizējo ēdienkarti un mājāssēdēšanu bail, ka drīz durvis būs platākas jāizlauž.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2021-01-11 13:15 (saite)
Ja pareizi atceros, laikos, kad man vēl bija cepene, taisīju šo: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/sundriedtomatoandoli_66043

Tikai nez kāpēc pievienoju arī rozmarīnu un parmezānu, jo nu why not.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2021-01-11 13:25 (saite)
izskatās labi!
mana problēma ir laikam miltos. es nesaprotu neko šajā sakarā. manā feilreceptē mīkla pacēlās, izskatījās ok, bet cepās ilgāk, nekā bija norādīts, un beigās tik cieta tā maize sanāca. un pat dažās vietās tāda kā pusizcepusies. cepu šo: https://lovingitvegan.com/easy-no-fail-wholewheat-bread/ un ironiski arī norādīts, ka no fail :DDD
karoč, practice makes perfect, nav ko gudri prātot, jāmēģina :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-01-11 13:34 (saite)
moš sākumā jāpamēģina ar parastiem miltiem, jo, cik saprotu, jebkas, kas nav vnk kvieši - pilngraudu, bezglutēna, utt, maina to visu pasākumu neaprēķināmā virzienā. Vēl, cik atceros, man sākumā bija vieglāk cept atsevišķas bulciņas, kam tik ilgi nav jācepas, nekā vienu lielu kukuli. Bulciņas arī šķita mīkstākas un vieglāk menedžējamas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2021-01-11 13:46 (saite)
parastie milti = all purpose? pardon, par tik stulbiem jautājumiem. bet nu all purpose izrādās arī atšķiras no self raising (es tādus vispār nezināju, kamēr kaut kur receptēs ieraudzīju, pēc tam arī veikalā atradu).

par bezglutēna, auzu, griķu utt miltiem esmu salasījusies un šis tas ir mēģināts un sanācis, ne maize gan. bet likās, ka pilngraudu milti kā milti, recepte arī vienkārša, nu un rezultātā feils :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-01-11 13:54 (saite)
All purpose, jā. Mums te pašbriestošie ir jaunums, tāpēc nepaguvu tādus izmantot. Bet nu pašbriestošie jau tie paši milti ar iemaisītu cepampulveri vien ir.
No-knead maizes es gan neesmu mēģinājusi. Sākumā ieteiktu tiešām pamēģināt klasisku, mīcāmu maizi no parastiem miltiem un rauga :D un tad skatīties, ko tālāk :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2021-01-11 14:13 (saite)
paldies :*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2021-01-11 13:54 (saite)
heijjj, prieks Tevi redzēt! :)
maizi cept es nemāku, bet reizēm niekojos ar vissko no saldētas kārtainās mīklas
mums šodien atkal kā ziemassvētku kartiņa. kādu gabaliņu bija tāds ļoti nosacīts sniegs, bet patreiz atkal viss ir nosnidzis biezu kārtu, uz eglēm vispār super izskatās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2021-01-11 14:23 (saite)
:))
jā, kārtainās mīklas izdarības vīram sanāk un garšo. no saldētas, veikalā pirktas, protams, jo nu nē, paldies, mājās kārtaino mīklu taisīt :D

bet maizi jau sen gribu iemācīties. bez zakvaskas, jo tā opera man ir galīgi sveša. tāpēc pagaidām ar raugu mēģinu iedraudzēties.

man radiņi atsūtīja bildes, cik skaisti piesnidzis! a pie mums, tajā ciemā, kur mīnus divi, lāstekas tikai https://gulfnews.com/uae/weather/watch-dew-drops-freeze-on-plants-and-cars-in-abu-dhabis-al-ain-as-uaes-lowest-temperature-recorded-at--19c-in-raknah-1.1610337768124

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]di_wine
2021-01-12 19:17 (saite)
Pie mums arī ir auksti! :D Kalni balti sasniguši un pie krasta kā ledusskapī - jau nedēļu!
Lai veiksmīgs gads un mazāk ēst gribētos ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2021-01-12 19:35 (saite)
Paldies! Tev arī veiksmīgu jauno! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?