Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Sēžu satuntuļojusies un īgņojos, jo jau pāris nedēļas nevaru saņemties paprasīt mājas pārvaldniecei/kurinātājai, lai takš kurina stiprāk. Malkas grēda pagalmā, šķiet, vēl ir gana liela, lai izvilktu līdz aprīlim, pat ja pieņemam, ka lielie sali vēl priekšā. Liekas, ka ar savu lūgumu apgrūtināšu citus mājas iedzīvotājus, jo viņiem varbūt nesalst, un manas siltummīļa dabas dēļ viņi varbūt dabūs maksāt vairāk. It kā jau nav TIK auksts - 18 grādi, bet visu dienu tādos dzīvojoties, diezgan nekustīgu dzīvesveidu, pret vakaru jātinas lakatā un segā, lai justos kautcik komfortabli. Kā jums šķiet - 18 grādi istabā ir pietiekami maz, lai lūgtu kurināt stiprāk? Vai arī es vienkārši nenormāla?
ATJ. No otras puses, man šodien piedāvāja divarpus mēnešu projektu Rīgā, sliecos un piekrišanu. Tā ka varbūt drīz mani neinteresēs, cik te silts, bet gan ātri atrast lētu un siltu istabu Rīgā.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:14, [info]elina commented:
18 grādi=auksts!!! vajadzētu kādus 22.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:19, [info]dominika replied:
jā, tas jau izklausās ciešamāk!
* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:19, [info]chimera commented:
18 ir tāda sasalšanas temperatūra, mhm.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:21, [info]dominika replied:
vo, teikšu, ka man brauc salīgi ciemiņi no Rīgas, lai sakurina :)
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:01, [info]chimera replied:
kā vispār līdz turienei nokļūt? autobuss [cik bieži iet], vilciens, kājām? :)
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:10, [info]dominika replied:
Autobuss iet vairākas reizes dienā uz Gulbeni. Pēc tam vietējais buss, kas aizved tos 3 km līdz ciemam, kur es esmu, darbadienās reizi pusstundā, brīvdienās drusku retāk. Labvēlīgākos gadalaikos var iet arī ar kājām, bet pa sniegu un tumsu kaukā negribas brist.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:11, [info]dominika replied:
autobuss no Rīgas maksā 5,25 Ls, vietējais 35 sanķiki
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:48, [info]chimera replied:
aha, paldies par info! man te vēl jātiek galā ar Neparedzētiem Apstākļiem [šobrīd bremzē visi, kas vien var]+nejūtos tiesīga braukt atpūsties, kamēr nezināšu, kas m. ar veselību [aizdomas uz astmu].
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:59, [info]dominika replied:
ak vai! sveicini m., lai veseļojas. (jūs jau varat braukt arī abi, te vietas pietiek). lai nu kā, iespējams, ka no janvāra beigām līdz marta beigām būšu atkal kaut kur rīgā. tad ciemoties varēs braukt pavasarī, kad jau patīkamāks laiks. pavasarī es vispār gribēju izveikt pārgājienu no gulbenes līdz balviem pa veco dzelzceļa stigu, tur kādi 35 km, ja iespringst, tad var vienā dienā noiet. varbūt gribēsiet pievienoties.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 23:01, [info]chimera replied:
man ir bišk besis, ka janvāris, kurā es biju plānojusi čilot un visus satikt, izvēršas par vvz ko [m. vēlējumus nodevu]. var jau, protams, arī pavasarī, un ziemā uzņemt tevi rīgā, bet cerība vēl nav zudusi.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 23:11, [info]dominika replied:
nav, nav. es jau arī vēl neesmu izlēmusi, vai to projektu ņemšu.
* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:24, [info]hotai commented:
ir pa maz. es cenšos turēt 21.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:29, [info]dominika replied:
aha. atnesu termometru no citas istabas, šobrīd ir 19.5. bet tas nu ir augstākais, ko esmu novērojusi. no rītiem stabili ir 18.
* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 21:57, [info]rasbainieks commented:
18 ir minimālā temperatūra, kas apsaimniekotājam telpās jāuztur
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:10, [info]dominika replied:
te ir lauki, te viss notiek savādāk :)
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:11, [info]rasbainieks replied:
mk noteikumi nav nationwide, saki? :)
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:21, [info]dominika replied:
ir jau ir, bet reālajā praktiskajā dzīvē te vienkārši visi kaut kā visu sarunā, kā esmu novērojusi. nedomāju, ka ir kāds, kas baigi pārbauda vai metas sūdzēties instancēm, ja ir par pusgrādu vēsāks. dzīvokļi mājā pieder katrs savam īpašniekam un visi pavasarī draudzīgi savedot malciņu un ziemā metas kurinātāja/as algai. mājai apkšā ir autonoma kurinātava. rezultātā sanākot krietni lētāk kā tādā pašā mājā otrpus ielai, kuru apkurina pašvaldība. nu lūk, un man īsti negribas būt lecīgajai izlepušajai rīdziniecei, kuras dēļ cilvēkam, kas jau tāpat strādā par minimālo algu, būtu jāstrādā vairāk un pensionārēm, kas drošvien tāpat skaita katru latu, jāmaksā tas lats par siltumu, kas viņām nav īsti nepieciešams.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:22, [info]dominika replied:
kaimiņienēm pensionārēm
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:37, [info]rasbainieks replied:
zinkā, kad ir jāšķir nesaskaņas, beigās vienīgais spēks tomēr ir tam, ko raksta uz papīra. protams, līdz nesaskaņām nevajag nonākt :) bet šādā situācijā, kā esi spilgti aprakstījusi, laikam jau nekas cits arī neatliek kā tuntulēties un ciest klusu.
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:47, [info]dominika replied:
nuja, nesaskaņas būtu muļķīgi, īpaši ņemot vērā, ka neizturami nav. bet nav arī gluži komfortabli. tā es te svārstos, domāju - ierakstīšu cibā, dabūšu viedokļus, varbūt beidzot izlemšu. aij, drošvien vienkārši jākustas vairāk, jāiet pastaigās un jāvingro, lai asinsrite uzlabojas, tad arī neliksies auksts.
* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:01, [info]special_k commented:
ir ok
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:12, [info]dominika replied:
tu esi mazākumā
* * *
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:25, [info]ripp commented:
protams, 20-21 ir ērtāk, var staigāt puspliks un tā tālāk. tomēr, 18 man liekas ir ļoti ok. ar ne pārāk biezām zeķēm un ne pārāk biezu džemperīti ir pat tīri labi. jā, no gultas trausties ārā varbūt nav TIK patīkami, taču gulēt tādā temperatūrā skaitās labāk kā +22.
lūk, 15-16, tas ir maz. bet 18.. 18 ir ok :)
[User Picture]
On 8. Janvāris 2013, 22:32, [info]dominika replied:
nu es 20-21 grādā točna nevaru staigāt pusplika! tam man vajag vismaz 24 grādus. man šobrīd mugurā ir zeķbikses, trenūzenes, biezas jo biezas zeķes, apakškrekliņš ar plānu džempīti, tas jocīgais īsais halāts, ko pagājušonedēļ nopirku humpalās un adīts lakats ap pleciem/kaklu. tā ir normāli.
jocīgākais ir tas, ka lauku mājā, kur ir riktīga krāsns istabas vidū, bet tāpatās temperatūra ziemā ir parasti ap 16, liekas siltāk nekā te ar radiatoru un 18.
* * *
On 9. Janvāris 2013, 00:26, [info]adinkra commented:
Man te vidēji ir mazāk, bet vispār kādus 20 jau varētu gribēt. Pāri 20 jau ekstra, ja gribas pa māju šortos cilpot.
* * *
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 00:36, [info]karmena commented:
ak, man 18 grādi liekas pilnīgi ok, bet mani ir samaitājusi Rietumeiropa ar dārgo apkuri, kuru vislaik slēdz iekšā ārā, lai ietaupītu naudu, kas nozīmē dzīvi vēsās telpās. bet man pat patīk, pilnīgi noteikti nesūdzos.
On 9. Janvāris 2013, 09:38, [info]divi_g replied:
Lūk, būtisks arguments pret dzīvi REiropā.
* * *
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 01:05, [info]pzrk commented:
Mums akal vienmēr baigi silti, pa nakti pat pārāk silti, tā, ka nevar pagulēt. Es, piem., sēžu tagad šortos un T-kreklā, un štukoju, kā to temperatūru varētu regulēt efektīvāk tā, lai arī nesasaldētos (piem., turot logam pusšķirbu vaļā).
* * *
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 01:30, [info]pikaczu commented:
varbūt tu vari ieviest elektrisko sildītāju istabā, kur strādā, tad maksāsi vairāk tikai tu, bet klimats būs paciešams
par 18 grādiem - man arī šķistu, ka par maz
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 02:01, [info]dominika replied:
man šobrīd nav naudas, lai pirktu sildītāju.
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 09:55, [info]pikaczu replied:
vēl var mēģināt noturēt esošo siltumu mājās - nolīmēt logus, ja tas nav vēl izdarīts, piekārt vilnas segu pie aukstās sienas utt. varbūt citos dzīvokļos ir ok, bet tavā siltumizolācija par švaku;
tad vēl var izlīdzēties ar termoforu uz kura turēt pēdas, kamēr strādā vai laukakmeņiem cepeškrāsnī;
trešā lieta - aprunājies ar kaimiņiem - varbūt vēl kādam gribētos, lai ir siltāk un tad kopā pie apsaimniekotāja ar lūgumu darīt kaut ko lietas labā, nav jau uzreiz ar MK noteikumiem jāstartē, var vienkārši cilvēcīgi palūgt.
[User Picture]
On 9. Janvāris 2013, 11:59, [info]dominika replied:
paldies paldies! man te ir pakešu logi, tā ka teorētiski nekādiem siltuma zudumiem nevajadzētu būt - nē, domāju, ka vienkārši knapi kurina, jo radiatori ir tikai silti/remdeni, mierīgi var pielikt roku. ja citādi nevar - tinu kājas segā. man ir slikta asinsrite, dažreiz pat vasarā kājas un rokas kā ledus gabali. protams, var aprunāties - te visi ir ļoti jauki, es varu uzreiz palūgt pārvaldniecei. problēma jau ir manī, ka pārspīlēta tā sajūta, ka ar savu lūgumu traucēšu citiem. ierakstīju, lai palīdzētu pati sev izlemt, kā rīkoties. :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry