Nepabeigtā dienasgrāmata


8. Maijs 2010

(bez virsraksta) @ 21:58

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]barbala
Date: 8. Maijs 2010 - 22:24
(Link)
tas tiesa. man liekas, es pie Kristas vai skukas vai kaut kur izlasījos par "svaigbiešu cepšanu krāsnī".
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 8. Maijs 2010 - 22:27
(Link)
Pamēģini. Nekas nav vienkāršāk - ieliec veselu bieti krāsnī uz grādime 180 un aizmirsti. To pašu vari darīt ar veselu baklažānu.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 8. Maijs 2010 - 22:29
(Link)
vai foreli
[User Picture Icon]
From:[info]barbala
Date: 8. Maijs 2010 - 22:32
(Link)
un nejaukt ar Pagansiju! :)
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 8. Maijs 2010 - 22:33
(Link)
khm
[User Picture Icon]
From:[info]barbala
Date: 8. Maijs 2010 - 22:31
(Link)
Zini, man ar baklažāniem krāsnī (un vispār) baigi neiet- vai nu sanāk sausi un stiegraini kā vītinātas baravikas, vai arī, tie sasūcas citu dārzeņu šķidrumu un ir ūdeņaini kā švammes. Neesmu uzķērusi pareizo metodi. Par bitēm paldies, noteikti pamēģināšu.
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 8. Maijs 2010 - 22:36
(Link)
Nē, klausies, tas baklažān jāieliek krāsnī vesels, nesagriezts, tāds kā ir, apaļš. Uz 180 grādiem. Un jācep, kamēr no ārpuses sāk apdegt. Paiet vairāk kā stunda. Pēc tam viņu drusku atdzesē, pārgriež un ar karoti izkasa ārā mīkstumu. Tam mikstuma nevajag ne eļļu (lai gan var jau pielikt), ne ko. Sāls, citrona sula, ķiploks pēc garšas. Un jekas, ko vari iedomāties pati. Piemēram, smalcināti rieksti. Un tad pasniedz kā aukstu piedevu pie gaļas - tādu putriņu.
[User Picture Icon]
From:[info]barbala
Date: 8. Maijs 2010 - 22:39
(Link)
o, izklausās lieliski un tiešām pamēģināšu. paldies.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 8. Maijs 2010 - 22:48
(Link)
ar riekstiem jau izklausās pēc fanijas gruzīnu baklažāniem, pārpasaulīgi garšīgi (četrās sezonās ir recepts)
[User Picture Icon]
From:[info]barbala
Date: 8. Maijs 2010 - 22:53
(Link)
Ot, jā, galvenais, lai nesanāk pāreļļoti, tie baisi šķebina.
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 8. Maijs 2010 - 22:55
(Link)
Nu tur tā lieta, ka šai gatavošanas veidā eļļa vispār nav jāliek klāt. Nav ne tuvumā. Viņi paši jau no dabas ir tādi kā eļļaini. Bet - nulle kaloriju un nekā šķebinoša.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 8. Maijs 2010 - 23:05
(Link)
vai arī - pārgriež uz pusēm divās laiviņās un liek ar plakano virsu uz augšu, to vēl iegriež trīs vietās gareniski ar nazi, iesprauž šķirbiņās ķiploka daiviņas, uzpilina biškucīti olīveļļas un pie vajadzības uzber sāli un piparus, cep, kamēr griezuma vieta ir knapi apdegusi (nevis pavisam), velk ārā, liek uz šķīvja un ēd ar visu mizu (tas ir, ar nazi un dakšiņu kā piedevu gaļai vai gluži otrādi - ar kartupeļiem vai makaroniem. šajā versijā uz šķīvja ir glīta makrobiotiska kompozīcija kuģa formā, nevis pelēka putriņa
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 8. Maijs 2010 - 23:08
(Link)
izklausās labi tā kompizīcija KUŅĢA formā, bet tur jau tikpat viss kļūst par putriņu. Bet - noteikti ir garšīgi, jūs jau vispār labi gatavojat, pamēģināsim:)

Nepabeigtā dienasgrāmata