aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2018-06-18 13:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vienīgais, kas ir tā kā jauki mana pazudušā kaķīša sāgā, ir tas, cik mans rajons izrādās kruts. es to vienmēr esmu zinājusi, jo kaut kas tajā vecajā Rīgas centrā ļoti piesaista, bet tas rajona krampis līdz šim nebija zināms. tāda tomēr stipra kopienas sajūta, tāda, nezinu, kā to lai labāk sauc - strādnieku kopienas solidaritāte. tantes, kas palīdz un pieskata, cilvēki, kas paši piesakās nākt palīgā meklēt, sētnieks ar meitiņu, kas nāk ar mani ķemmēt mājas pagrabus. tik aizkustinoša Rīgas centra solidaritāte.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]magnolia
2018-06-18 15:19 (saite)
Man āğī bij tāpat. Pateicoties kaķu tantēm un sirsnīgiem kaimiņiem atradu.

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2018-06-19 01:22 (saite)
man liekas, ka tas rajons jau ir pieradis pie kaķu meklētājiem - LU HZF vairākas reizes ir pazudis rezidējošais kaķis Rainis. pati vienu jūnija nakti trijatā esmu viņu meklējusi. neatradām, bet viņš dienu vēlāk vnk uzradās fakultātē no zila gaisa.
ļoti ceru un vēlu, lai sveika un vesela uzrodas arī Bo!

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2018-06-19 08:56 (saite)
Nu, principā to sauc arī par Maskačku

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-06-19 10:45 (saite)
mans rajons ir sliedēm otrā pusē no Maskačkas, tā vēl īsti neskaitās, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2018-06-19 15:49 (saite)
Ir vairāki varianti, bet bieži vien Maskačku mēdz rēķināt no Čakenes sākot -- kontūrs sanāk iet pa Čaka-Pērnavas- tālāk pāri dzelzceļam līdz Daugavai, paņemot pāri vēl visu līdz Dienvidu tiltam -- tad gar Daugavu līdz Spīķeriem - Centrālā stacija.

Tas tā vairāk atbilst Latgales priekšpilsētas iedalījumam (kas PSRS laikos bija Maskavas priekšpilsēta) un arī, protams, Maskačkas iedomātajai stereotipiskajai demogrāfijai.

Drusku stingrākā iedalījumā Maskačku mēdz rēķināt no Avotu ielas. Protams, to var it kā arī nedarīt, tai pat laikā visu bērnību tur dzīvojot, tā vien to vietu sauca, un arī tagad joprojām.

Lai vai kā Visvalža un Birznieka-Upīša ielas diezgan cieši iederās tajā centram piekļautajā sadaļā, ko arī visai uzskata par Maskačku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2018-06-19 19:13 (saite)
Es arī agrāk, vismaz savās iedomās, sāku no Avotu ielas nevis no Čaka ielas. Bet arī tad, ja Maskačka sāktos no Avotu ielas, Ernesta Birznieka-Upīša iela jau sanāk tālāk no Avotu ielas (kaut gan, ja Avotu iela nebūtu tik slīpa, Ernesta Birznieka-Upīša ielu es drīzāk iedomātos kā Avotu ielas turpinājumu), tā kā tā jebkurā gadījumā ir Maskačka. Un Visvalža iela vēl tālāk, tā jau 100% Maskačka ar visiem bandītiem, mīklainos apstākļos pazudušiem kaķiem, taksistu razborkām un takšu dedzināšanām, utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2018-06-19 20:20 (saite)
Nezinu, cik tā taisnība, bet dzirdēju, ka starp Avotu ielu un Valmieras aptuveni bija tas rajons, kur padomju laikos deva dzīvot tiem, kam pēc cietuma nebija kur.

No bērnības atmiņās esošajiem tēliem izklausās diezgan ticami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-06-19 20:57 (saite)
haha, cik lieliski :) bet mājas šeit ir superīgas. manējā, piem., ir būvēta 19. gs. beigās un ir ļoti izturīga, tāda veca strādnieku māja ar ļoti biezām sienām, kaimiņus vispār nedzird. ļoti patīk. un vēl augstie griesti dzīvoklī. tā ka kādreiz tiem ex-cietumniekiem labas mājas taisīja, haha.

bet tagad šeit ir veseli divi mega hipsterkrogi + pat greek deli uz Avotu ielas. viss iet uz augšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2018-06-20 08:46 (saite)
Mājas ir ļoti foršas un katrai savs stāsts.

Es, piemēram, visu bērnību mitinājos pie Pāvilbaznīcas, kkad ap 30iem celtā paglaunā nelielā īres namā, kur padomjlaikā bija dzērienu veikals un maizes veikals, bet vēlāk -- viesnīca "Ugunsdzēsējs". Kā man stāstīja, īpašnieka sieva un dēls bija pārdzīvojuši tīrīšanas un bija tie, kas mitinājās mājas vidējā stāva dzīvoklī. Dēls drausmīgi dzēra un turēja alkohola "točku". Pie viņa naktīs staigājošie žūpas bieži vien kļūdas dēļ zvanīja stāvu augstāk pie mums.

Ja pareizi saprotu, 90os viņi pat māju atguva, un tad arī diemžēl laikam vecis nodzērās galīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nistagms
2018-06-19 18:58 (saite)
skaitās, tu dzīvo Maskačkā, aņa

sveicieni Bo jaunkundzei, rājieni arīdzan :@@@

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ieraksts
2018-06-19 14:18 (saite)
Lūk, es jau gadiem nevaru atcerēties, kā sauc vienu franču filmu, kur sieviete iet meklēt kaķi un satiek visus savus dīvainos kaimiņus.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?