hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ciba, tu, kas visu zina.
Kas ir labi virtuves kombaini (interesē rīve un blenderis)?
Putekļusūcēj? (Lai neaizņem daudz vietas)
Airfryer vs instapot?

Jo pēc aliču uzlējuma liekas, ka kaut kad es pieaugšu un gribēšu gatavot, bet visas mūsu iepriekšējās virtuves technikas palika Amerikā, jo bija kļuvušas netīrasnepareizie kontakti un tā.
  • Par kombainiem - ikdienai vai ziemas krājumu ražošanai? Man ir Phillips Cucina viens no vienkāršākajiem modeļiem, esmu ārkārtīgi apmierināta. Aptuveni šāds: https://www.ksenukai.lv/p/virtuves-kombains-philips-hr7320-00/casl?cat=26x&index=5

    Bet man ir arī Bronners rīve, šitāda tikai ar iespēju arī rīvēt/sagriezt dažāda izmēra salmiņus https://rito.lv/lv/veikals/virtuves-piederumi/virtuves-piederumi/rive-universala-v5-power-oranza, pirkta tajā pašā Rito, bet ir papildus divi maināmie asmeņu bloki - dārga, bet labākais 10 gadu pirkums, zupām jau sen kubiņus aizstāj ar šo sarīvētie "salmiņi")

    Par putekļsūcējiem - bezvadu, vadu? Es rudenī dabūju Jimmy v51, ir savi plusi, savi mīnusi, bet jaudīgs viņš ir viennozīmīgi. Un mums gana ērti glabājams, jo man tieši labi, ka baterija lādējama arī atsevišķi. Par šo man jāpameklē, ko lasīju, katrā ziņā youtubē ir vairāki cordless vacuum apskati, Dyson protams rullē, bet 'Jimmy un vēl viens D.... bija līdzvērtīgi (jimmijam vienīgais "trūkums', ka nav spec paklāju birste, bet mums visur koka grīda, tāpēc tas tieši ir pluss, jo esošā cietajām grīdām ir super)

    Par pēdējo - LV populārāki ir multikatli. Man arī ir, bet kādreiz lietoju vairāk, tagad kautkā čakars viņu tīrīt (pats katls ir izņemams, bet tvaiki un garaiņi tomēr arī aizķepina.
    • Dreame bija otrs cordless, ko papētīt
    • kombains būs jāpapēta (ikdienai; nedomāju, ka baigi ražošu, vismaz tuvākajā gadā-divos). Man gribētos, lai ir viss vienā: blenderis + rīve + griezējs, bet tas laikam par daudz prasīts + tik un tā dažādie trauki un uzgaļi aizņemtu vietu, tad jau labāk, lai divi atsevišķi aparāti. Laikam.
      Tās salmiņu rīves man neder kopš nācās apmeklēt traumas un šūt pirkstu (daži ir tizlāki par citiem, reāli notizlojos, tīrot māju, nepaskatījos, ka nolieku asmeni bez uzgaļa un cēlu augšā. Tagad man paranoja)

      Paldies par ieteikumiem!
  • Air fryers manuprāt ir ērts nelielām porcijām mazam cilvēku skaitam. Pluss, ka nevajag lieku treknumu. Multikatlā var arī ilgās receptes un kad viss jau uzlikts, nav jāstāv klāt. Pašai nav ne viena, ne otra un iztieku ar blenderi, bet gribu tādu rīvi kā smillei. Un tādu Philips nesen aizņēmos izmēģināšanai, it kā ērts
  • Runā, ka instapotam ir airfryer atačments :D man ir tikai airfyrer, esmu apmierināta, bet jā, tas ir ok 2 personām, vairāk jau tur būs jācep vairākos piegājienos. Multikatlu/instapot gan man nekad nav gribējies, kaut gan draudzene, kas ēd ļoti vienkārši un vegāniski (lasīt – parasti sataisa šamajā dārzeņus ar rīsiem vai citiem putraimiem) ir ļoti apmierināta.
    • mums bija instapot, sautējumi ļoti labi gatavojās. Bet tas arī bija vienīgais, ko tur taisīju (bet nu garšīgi gan). Tu citreiz tik garšīgi raksti par to airfryer, ka likās, varbūt jāpamēģina, bet nu 2 personām - tad gan ne :D
      • Nē nu ir kam vienalga, kas pacietīgi taisa pa vairākiem lāgiem. Jādara jau tur nekas sevišķi nav :D bet nu varbūt lielākiem modeļiem var iztikt, man lētais gals un salīdzinoši neliels.
  • tāaa, pie šīvakara apguruma- īstā tēma, paldies.

    1) Izcilākais blenderis, kādu zinu (un paldies cibiņai Karmenai, kas šo ieteica)-
    MultiQuick 9, man ir šīs komplkets: https://www.braunhousehold.com/en/multiquick-9-hand-blender-mq-9187xli/p/HB901-MQ9187XLI, rīvēšanu, jāsaka izmantoju retāk, bet blenderi un mazo malēju- daudz un bieži un bez mazākajām bēdām, arī biezeņa putotājs ir priekšzīmīgs. Varbūt olbaltumu putošanai Straumes mikseris būtu labāks, bet pārējais viss neviļ nekad.

    2) Putekļu sūcēju čempions pēdējos gadus ir Philps Performer: filipiem bija labākā jaudas/salikšanas attiecība. nu un ērti ritinās.

    3)Instapot ar Airfryrer vāku, protams. Instapots ir mans minūšu/stundu glābējs ikdienā, "nedēļas gaitā", kad jāsaķīlē pākšaugi, jānošmorē gaļasmērces ēdējam, utt. Visādi čatniji un visu veidu "viena podiņa ēdieni", jebkuras izejvielas buljons- nu jā, tas mans trešais varonis bez labas pannas un brauniņa.



    • Blenderu kategorijā mums ir uzvarētājs! Man liekas, ka tas ir tieši tas, lo meklēju!
      • Par Braun blenderi arī varu labus vārdus bilst - kamēr nebija Phillips kombainītis nopirkts, tikmēr lietoju bieži, biezzupām, putukrējumam pilnīgi pietika, kad sāka rasties bērni, tad biezenīšus arī ar šo bija visērtāk (man bija tāds ar putojamo slotiņu, blendera galu un čopper trauku), neatceros vai man šis kalpo jau 20 gadus vai pa vidam nomainīju.. Čopper trauks gan ātri palika nobružāts, jo es tur smalcināju riekstus, tā uzreiz neatceros, ko vēl, lietots tika bet bez sajūsmas. BET es tikko paskatījos, ka man kombainam tas rīves trauks ir ar max 1.5l atzīmi (tā ka varbūt viss trauks skaitās 2l, bet varbūt būtu listēts kā 1.5l) un priekš burkānu rīvēšanas vienām mūsu ģimenes pusdienām ir tieši laikā. Biešu zupai arī sanāk, esmu arī kūkām lietojusi, tas ir labs izmērs.
        • i stand corrected, pateicoties smille komentāram, es beidzot izmēģināju seleriju, burkānu un biešu rīvēšanu ar braunu, tagad jāsaka kā meža vecmāmiņai anekdotē, "viss tas, ko visu mūžu domāju kā orgasmu, izrādās, tas bija klepus", proti, es vairs netaisos neko griezt ar nazi vai rīvēt ar pirkstu drāžamo, kur biju agrāk- šis ir ģeniāls ātrums un nemaz nav tik daudz jāmazgā.
      • Vienīgi noskaidro, kā ir ar darbināšanu - vai tam Braunam nav visu laiku poga jātur, lai motors grieztos? Putošanai tas tā, bet rīvēšanai varētu būt nedaudz neērti, ka viena roka aizņemta, bet tur barbala labāk varēs nokomentēt.
        • pēc apdeita izskatās, ka pašam jaunākajam 9 sērijas galam vairs nav jātur poga, manam vēl ir. jāsaka- tā kā tā rīvēšana ir tik ātra, tad šī man nešķiet problēma. drīzāk es atturos čakarēties un griežu ar rokām, ja bietes vai selerijas ir tādās tizlās formās, ka lai piedabūtu tos derīgus brauna atvērumam, man ātrāk ir sašņakāt pa savam. bet es neesmu baigā rīvētāja, ja ēdājiem zobi ir, tātad, lietojam tos. :)

          mazās dzirnaviņas ir supertūlis visām mērcēm, haisām, cieta bazilika pesto, ledum- nu tas ir mans otrs mīļākais galiņš aiz paša blendera, ar kuru arī situ kopā saldētas ogas smūtijiem bez raižu. izrādās, es nebiju izlasījusi manuāli un mocījos sakaltušu sieru rīvēt lielajā rīvē, bet tas jādara mazajā, haha.


          Nu un jā, putošana ir visneērtākais uzgalis- kāts sanāk tālu no "kuļamā". Tāpēc pavlovu cienītājiem tomēr jāmeklē visprastākais mikseris, ies ērtāk.
          • (bet var, es pa šo laiku esmu sakūlusi ne vienu vien pavlovas/bezē mākoni, visi dzīvi un mākoņi- lielisk, vien ja reiz meklējam katrā lietā ideālo, tad kulšanā kātam mīnusiņč)
    • man šitāds brauns ir! Ir ļoti ok. Metāla gals mietveida blenderim ir obligatōriš, ja blenderē katlos, kas vēl uz uguns vai svaigi no uguns (plastmasa sakūst). Jauda arī ok, motors nenosvilst, kad jāsablenderē dateles ar riekstiem vienmerīgā masā u.tml. pretestīgākas masas Iepriekšējam blenderim bija parocīgās mazais izmērs krūzei (nedaudz lielāks kā šim, šis der mercītēm, bet vegānajiem desertiem un pamatnēm vajag nedaudz lielāku, bet ne tik lielu kā lielo, nācās piemeklēt. Arī risinājums ar puļķīti krūzē nav pats parocīgākais, foršāk, ja asmeņi fiksējas vākā. Bet nu, asmeņu izvēle, asums un ilgtspēlēšana - prīmā.)
      Uzputeņiem, miklām etc. tik un tā rokas mikseris statīvā. Riekstu pieniem gan skatos blenderstāvkrūžu virzienā. Gribetos aizņemties nomēģināt, pirms izlemt apkrauties ar vēl vienu aparātu.
  • No katliem neko nesaprotu, bet pitekļusūcējam esam gājuši cauri. Man liekas, ja grīdas vienā līmenī, stāvu nav, telpās uz grīdas stāv tikai mēbeles, tad irobotveidīgais būs labs. Stabu ielā mums tas strādāja ideāli. Bet tagad, kad esam visu iespējamo līmeņu grīdās divos stāvos pēc 4 gadu mocībām ar robota nēsāšanu un nopūšanos par grīdu apšaubāmo tīrību, tikām pie Mieles bezvadu rokas putekļusūcēja un es to diezgan mīlu, jo sūkšanas jauda ir izcila, varu fiksi sasūkt smiltis, paklāju, ir ērts mašīnas tīrīšanai, un aizņem maz vietas. Vienīgais mīnuss cena, bet zinu, ka ik pa laikam var atrast labu dīlu.
  • Ko beigās izvēlējies?
    • Pagaidām to augstāk ieteikto braun blenderi (bet vēl nepērku, mums vēl 2 pārvākšanās priekšā), par pārējo vēl jāpadomā.
Powered by Sviesta Ciba