ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-03-12 15:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vainīgs?
Zazis te keisu iepostēja:

http://klab.lv/users/zazis/403537.html

Ja nav bijis ātruma pārsniegšanas, es domāju ka tas kvalificējams vai nu kā nelaimes gadījums vai kā pašnāvība.
Ja ir bijis- tad šis satiksmes noteikumu pārkāpums - ātruma pārsniegšana.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]usne
2023-03-12 17:18 (saite)
tur jau tā lieta, ka šoferīši parasti dara visu iespējamo, lai nekas neatgadītos, pat ja uz auto piepildītas ielas dejo piedzērusies sieviete ar šņabja pudeli rokās (biju lieciniece šādam gadījumam pie Spices).
lielāko daļu citu bezatbildīgāko (parasti arī vājāk aizsargātāko un par csn neinformētāko) ceļu satiksmes dalībnieku rīcību novērš tie, kas ir autoskolu brīdināti un sagatavoti šādas situācijas paredzēt.
tāpēc man ahujena besī, ka atrodas indivīdi, kas par katru varīti cenšas palikt pie savas bezatbildības, jo citiem ir pienākums par viņiem rūpēties.
visiem ir jābūt tolerantiem uz ceļa, bet daži drīkst nebūt toleranti pret, piemēram, sabiedrisko transportu.
lai gan ir tikai viens veids, kā ielas padarīt tukšākas no privātajiem auto un tas ir labs, attīstīts, sabiedriskais transports.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2023-03-12 17:45 (saite)
Sabiedriskais transports arī ir transports. Gadījums iz dzīves, norisinājās tieši mana vējstikla priekšā – gaišā dienas laikā uz Nometņu ielas vietā, kas nav gājēju pāreja, kāds pilsonis, acīmredzot salasījies, ka pilsēta pieder cilvēkiem, devās pāri ielai un... trāpīja tieši autobusa aizmugurējās (!!!) durvīs. Zažaprāt arī šoferītis vainīgs, jo nedarīja visu, lai tā nenotiktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-03-12 19:06 (saite)
par kādu manuprātu tu runā? es izstāstīju reālu gadījumu, kurā es nepieņēmu nevienu lēmumu, es neesmu rakstījis un pieņēmis jums nepieņemamos CSN. veiksmīgu bulšita nešanas turpināšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-03-12 18:14 (saite)
/un tas ir labs, attīstīts, sabiedriskais transports./

Tieši tā. Ērts. Tāds kurā gribas kāpt iekšā un kurš nav ilgi jāgaida. Un, protams, nav pilns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-03-13 12:02 (saite)
Nevajag jaukt visu vienā putrā. Jā, sabiedriskajam transportam būtu jābūt pilsētas satiksmes mugurkaulam. Nē, tas nenozīmē, ka viņam visur ir priekšroka un drīkst neievērot CSN.
Es cienu autobusus, bet tas man nekādā mērā nepatraucēja nosūtīt dusmīgu ziņu atbildīgajam uzņēmumam, kad viņu autobuss mani mēģināja nobraukt uz gājēju pārejas (un saņemt atbildi, ka ar konkrēto šoferi tiks veiktas pārrunas, nevis, ka man nav ko meklēt uz ielas!). Un nē, es neizskrēju viņam priekšā, es stāvēju un stulbi noskatījos, kā tas lohs vispār nebremzē un priecājos, ka neesmu mazs skolnieks, kurš varētu arī skriet pāri, nepārliecinoties, vai tas ir droši.
Reāli ļoti daudz nelaimju novērš vienkārši tas, ka mazāk aizsargātie ir reāli iebaidīti, es esmu uzskatāms piemērs ar savu neiešanu pāri gājēju pārejai priekšā autobusam, kurš atrodas pietiekamā attālumā, lai nobremzētu, bet vienkāršu tupa to nedara. Vai varētu apbraukt velosipēdistu, bet izvēlas tā vietā viņu spiest apmalē. Daudzu autovadītāju urlismam nav robežu, tai skaitā sabtransporta šoferu, un tam nav nekāda sakara ar transporta nozīmi satiksmes plānošanā. CSN tāpat jāievēro visiem.
Kas tās vispār par debilām iedomām, ka kāds grib zaudēt dzīvību, lai pierādītu Savu Taisnību! Neviens taču gluži negrib mirt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?