ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-11-30 13:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kompartmentalizācija level superhero
Kompartmentalizācija - tas ir šis:

Compartmentalization is a defense mechanism in which people mentally separate conflicting thoughts, emotions, or experiences to avoid the discomfort of contradiction.

Kā tas strādā:

Mākslas objekts Pārdaugavā - cilvēki pateica kāpēc viņiem tas objekts nepatīk, varas iestādes objektu izcenzēja. Krustpimpsargi saka - labi!
Mākslas objekts Daugavpilī - cilvēki pateica kāpēc viņiem tas objekts nepatīk, varas iestādes objektu izcenzēja. Krustpimpsargi saka - slikti!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2022-11-30 16:59 (saite)
Lai arī es piekrītu tam, ka ctulhu salīdzinājums nav īsti adekvāts, esošā pieminekļa nojaukšana ietver cenzūras elementu. Vēl vairāk, Tevis pieminētais punkts nr. 4 ir cenzūra. Tu piemini likumus 3. un 4. punktā, bet, piemēram, RU Tevi var ielikt cietumā par mākslas darbu demonstrēšanu, kuros demonstrē vīriešus skūpstāmies, RU armiju necildinošā gaismā vai vienkārši Ukrainas karogu, tā kā likumīgums ne vienmēr ir lielisks arguments par to, ka jāatbalsta mākslas darbu cenzūra. Bet būsim godīgi, pārdaugavas pieminekļa nojaukšanai nebija saistības ar likumīgumu vai arī ar CILVĒKA DZĪVĪBAS APDRAUDĒJUMU (nauda atrastos lai renovētu, ja būtu tāda vēlme). Nojaukšana bija vidējā pirksta parādīšana Krievijai, daļēji arī vidējā pirksta parādīšana tai LV dzīvojošai kontingenta daļai, kurai šis piemineklis kaut ko nozīmē un to cilvēku apmierināšana, kas par šo pieminekli čīkst jau gadiem. Lēmums bija primāri politisks un ietver sevī cenzūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2022-11-30 17:10 (saite)
jā, mūsu valstī vārda un izpausmes brīvība tiek juridiski ierobežota, piemēram, ja tā apdraud valsts drošību. aicinājumi uz vardarbību arī tiek ierobežoti. tieši tāpat kā tava brīvība kādu nogalināt tiek krimināli sodīta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2022-11-30 17:22 (saite)
Dotais piemineklis mūsu valsts pastāvēšanu apdraudēja tieši tikpat daudz kā Ukrainas karoga novicināšana Sarkanajā Laukumā apdraud Krievijas pastāvēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2022-11-30 17:39 (saite)
tu to saki kā cilvēks, kam ir piekļuve valsts noslēpumiem un aktuālajai informācijai par valsts drošību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-30 18:18 (saite)
Man izskatās viņš to saka kā cilvēks, kuram ir funkcionējošas smadzenes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2022-11-30 18:21 (saite)
Bet Tu jau minēji, ka šis objekts ir apdraudējums valsts drošībai un pastāvēšanai un tamdēļ to likvidēt ir OK, tad jau man ir drīzāk jājautā Tev vai zini kaut ko tādu, ko nezina parastais cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2022-11-30 19:30 (saite)
jautāt vari droši ;]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?