ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-06-23 12:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Teloss par sievietēm
https://telos.lv/komentari-par-zbigneva-veseri/

Nu tātad teloss iespēju robežās mēģina mazgāt baltus savējos, Sprengers vispār esot bijis balts un pūkains, nu tas Krāmers [Institoriss] nu labi drusku kļūdījās, tālāk par šamo:

//Visticamāk, Krāmera attieksme pret sievietēm būs bijusi atkarīga no viņu tikumības un dzīves veida; tādējādi nav pamata viņu viennozīmīgi uzskatīt par mizogīnistu.//

Nu tipa jūs sapratāt, ja tās sievietes institorisam nepatīk [nepienes čības], tātad pašas vainīgas un vispār raganas :D


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-06-23 12:19 (saite)
Nu, atsevišķi no visa cita, otrais paragrāfs ir faktuāls, "Malleus" tiešām izpelnījās oficiālu RKB nosodījumu un nekad nav ticis izmantots par kādas inkvizīcijas sankcionētu rokasgrāmatu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-06-23 12:21 (saite)
Tas tā ir, bet ne Sprenegru ne Krāmeru RKB no savas organizācijas neizmeta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-06-23 12:30 (saite)
Krāmeram vietējais Insbrukas bīskaps iedeva ar kāju un cedeli pa masas centru, savukārt Šprengera vārds uz "Malleus" vāka vispār parādās gadus trīsdesmit pēc pirmās publikācijas un nav līdz galam skaidrs, cik daudz viņš vispār ir piedalījies grāmatas sarakstīšanā un cik daudz Krāmers viņu ir bez saskaņošanas piekabinājis kā līdzautoru mēģinājumos celt savu un rakstu darba respektablumu, kur Šprengers eksplicīti un ar sava ordeņa šefības akceptu ir rakstījis sūdzību rakstus "pret meistaru inkvizitoru Heinrihu Krāmeru".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-06-23 12:35 (saite)
Nu jā par to jau arī ir stāsts - tā attīstības līmeņa sabiedrībā viņiem tikai pakratīja pirxtu, tagad šitādi sēdētu blakus kamerā Kačinskim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-06-23 12:42 (saite)
Burvestības un līgumi ar nelabo vienkārši izrādījās pasakas un māņticība. Ja tas viss būtu izrādījies reāls, tad es pat nezinu, vai man būtu daudz, kur piesieties "Veserim" un tā norādēm.

Bet tā jau protams, katrā laikmetā — savi tarakānu entuziasti fanātiķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-06-23 12:45 (saite)
Nē nu viss pareizi, ja žīdi būtu izrādījušies untermenši vai neizmaināmi sociopāti, tad Main kampf norādēm nebūtu kur piesieties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-06-23 12:49 (saite)
Nu, tā tomēr ir pilnīgi cita svara kategorija, nacionālisma vai valsts politikas apsvērumi versus lietas, kas, ja reālas, būtu skaidri un klātesoši eksistenciālā riska faktori. Protams, no mūsdienu zināšanu perspektīvas pats temats ir nedaudz bezjēdzīgs (ne par x-riskiem, bet par raganām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-06-23 12:51 (saite)
Nu gluži nē, jo ja nazīšiem būtu taisnība tas nozīmētu ka blakus cilvēkiem pastāv cilvēkveidīgi ienaidnieki kuri nav asimilējami un nav pārveidojami un tad tas tāpat būtu risks [un tieši tāpat no mūsdienu zināšanu perspektīvas šitas izskatās bezjēdzīgi]

Tas pirmkārt, otrkārt ja izrādītos ka pastāv dēmoni un viss šitas tad ceļš ir nevis histērija bet izpēte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-06-24 09:40 (saite)
Wellp, žīdi IR sociopāti. Nez no kurienes untermenši? Viņi jau kā reiz ir oriģinālie nacisti, kuri izgudroja priekš sevis ubermenšismu? Iemesls kāpēc visas pārējās tautas viņus nīst ir tieši šī izredzēto uzvedība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2022-06-23 18:03 (saite)
Neizmeta, taču par savu raganošanu zaudēja amatu un tika nosūtīts mūža nogali kalpot kur elle ratā mežā aiz Ipiķiem. Oficiālā RKB nostāja bija: nekādu raganu nav, tas viss ir māņticība. Tā arī tas viss būtu aizmirsts, ja luterāņi šo grāmatu neizceltu no aizmirstības un nepadarītu par raganu medību rokasgrāmatu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-06-23 18:56 (saite)
pie kam, vai tad "izmešana" tais laikos nebūtu ekskomunikācija? un vai tas gadījumā tajos laikos nebūtu diezgan nāvējošs spriedums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2022-06-23 20:03 (saite)
Nē, šis pārspīlējums nāk no vēlāko laiku antikatoliskās propagandas. Krāmeram sods bija visai bargs - no universitātes profesūras uz ciema mācītāja vietu kur provinces mežos, karjerai beigas. Atceramies kaut vai abus heliocentrisma restauratorus: inkvizīcija (izmeklēšana) gluži vienkārši atzina par kārtējo hipotēzi, kuru autori nespēja pierādīt. Attiecīgi, grāmatas tika atzītas par mācību procesā neizmantojamām. Galilejs pēc šāda aizlieguma saņēma dienesta villu un pensiju - atlikušo mūžu pavadīja auglīgā darbā, savukārt Kopernikam krietni lielākas nepatikšanas bija par celibāta neievērošanu un miesisku kopdzīvi ar savu mājkalpotāju (viņa piedzīvotāja Anna Šellinga tika izraidīta no Frauenburgas, jo „viņas dēļ cienījamais priesteris uzvedas kā sajucis“). Kā grāmatas aizliegums varētu ietekmēt viņa karjeru (kanoniķis, Varmijas bīskapijas kapitula kanclers - nākamais pakāpiens būtu bīskaps), mēs nezinām, jo Nikolajs pamanījās pēc gada nomirt dabiskā nāvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-06-24 02:38 (saite)
Tā ir pilnīga taisnība - kad luterāņiem pastāsta, ka protestanti vispār un luterāņi konkrēti rīkoja šīs raganu prāvas daudz intensīvāk nekā RKB un ka epidēmisku raksturu šis terors ieguva tieši protestantu zemēs viņi parasti ir emmmmm ļoti pārsteigti :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?