ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-11-01 17:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
evidences parāds
jopcik par tām raudives balsīm

ja tā padomā

*cilvēki novēro visuma radio fonu ar milzīgiem radioteleskopiem. Dažreiz uztver kaut ko neparastu un tad dabū nobeļus, kā Hewish par pulsāriem un Penzias/ Wilson par relikto starojumu
*cilvēki nepārtraukti novēro radioēteru no supergarajiem (sakari ar zemūdenēm, atmosfēras pētniecība) līdz mikro (radari, radioreleju stacijas)viļņiem. Lieto visdažādākos skenerus, analizējošos uztvērējus, pelengatorus, no portatīviem rokas skeneriem līdz komplicētiem stacionāriem/ mobiliem kompleksiem. Jutība mikrovoltu daļās, dzesējamas uztveršanas galvas lai novērstu jebkuru troksni, superstabili heterodīni un jebkura modulācijas veida un spektra analīze. To dara valstis, to dara korporācijas. 24/7/365. Jo svarīgi. Tā ir aviosatiksmes drošība, kuģošanas drošība, visu sakaru (internetu ieskaitot) stabilitāte, valstu militārā drošība, pretgaisa aizsardzība un izlūkošana. Iekārtas ir uz zemes, jūras, lidojošas, uz satelītiem.

*[ja ar to vēl nepietiek] ir tūkstošiem radioamatieru kuri nepārtraukti eksperimentē ar sevišķi tālu un vāju signālu uztveršanu, konstruē savus uztvērējus.

Un neviens neko.


Un tad ir K. Raudive ar 10 lampu sadzīves rādiņu un [svētsvinīga nopūta] viņam sanāca!!!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2018-11-01 18:07 (saite)
Jā, man patīk, ka tie Cietie Skeptiķi nevar vien beigt vārīties par vēstures vai antropoloģijas ķipa nezinātniskumu*, bet, vot, Raudives rādžiņa trokšņi vai mezolīta ceļamkrāni - tā gan esot īsta štelle!

*T.i., neviens taču nenoliedz, ka tās nav eksperimentos balstītas eksaktas zinātnes, un protams, ka tur pētniecība neizbēgami ir saistīta ar avotu interpretācijām, bet nu tad lai ietura savu Cieto Skeptiķu līniju līdz galam, nevis pielāgo to pēc labsajūtas principa.

(Atbildēt uz šo)


[info]kjiimikjis
2018-11-01 20:39 (saite)
Pieeja apmēram tāda pat, kā aiziet uz cirku, paskatīties, kā džeks izvelk no cepures trusīti, un tad atlikušo dzīvi vīpsnāt par lohiem un tizleņiem biologiem, kuri savu nesanākšanu un/vai nespēju izdarīt pareizi slēpj aiz nezinātniskām deklarācijām, ka trusīši cepurēs tāpat vien nerodas.

(Atbildēt uz šo)


[info]gedymin
2018-11-01 21:42 (saite)
Iesit gūglē "RF engineering black magic" vai tamlīdzīgu query, būs daudz rezultātu. Varu apstiprināt, ka tos singālus līdz galam izskaidrot nav iespējams.
https://www.reddit.com/r/electronics/comments/2q2eeu/how_it_feels_like_trying_to_understand_rf_black/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-01 23:07 (saite)
okej es neteicu ka **visu** var izskaidrot, arī par radioviļņiem. OK, kurus ``tos signālus`` nevar izskaidrot, tu droši vien vari iedot kādus apskatrakstus par tēmu, ja nu pats neatrodu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2018-11-02 00:06 (saite)
Mana doma bija, kaja Raudive kaut kādus radio signālus klausījās, tad nešaubos, ka tur varēja visu ko saklausīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-02 00:17 (saite)
pag tu tagad saproti ko runā? Ar vienkāršo superheterodīnu, kādas 7-10 lampas var saklausīt kaut ko tādu, ko tagad nevar saklausīt/ apskatīt ar teiksim R-381 TARAN vai KANAL-R? Vai kaut vai veco R-250? [es speciāli piesaucu novecojušu tehniku, kura laika ziņā būtu līdzinieks raudives širpotrebam un kura uztver tajā pašā diapazonā, par jaunāku tehniku es vispār nerunāju]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-02 00:18 (saite)
Disklaimeris - apskatīt tas nozīmē panorāmniekus un spektranus, kaut vai vecos analogos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2018-11-02 00:32 (saite)
Tie ir kaut kādi armijnieku radari? Tur viņi droši vien skatās specifiskas lietas. Visu, kas galīgi neatbilst sagaidāmajam, izfiltrē laukā kā troksni.

Bet ja to neizfiltrē, tad minēšu, ka var dabūt tādu roršaha testa signālu, kurā var saskatīt daudz ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-02 00:49 (saite)
Nevis radari bet novērošanas uztvērēji, īsviļņu. Armijas, protams, jā. Un nē radionovērošana nestrādā kā ``atfiltrē nost visu negaidīto``, vispirms ar platjoslas traktiem dabū panorāmu, tas ir attēlu kur uz X ass ir frekvences un uz y ass amplitūdas, tas ir radio spektrs. Tad vietas kur ir pīķi analizē sīkāk, skatās kāda modulācija ( AM, FM, SSB, CW) to dara ar demodulatoriem, tagad- automātiski, rezultātus pieraksta tālākai analīzei. Gan radiosignālu, kan demodulētos ZF signālus. Ar filtriem izgriež šauras joslas, nodrošinot selektivitāti.

//Bet ja to neizfiltrē, tad minēšu, ka var dabūt tādu roršaha testa signālu, kurā var saskatīt daudz ko.//

Bingo!

Tieši tā arī notiek. Prastā sadzīves rādiņā selektors ir vienkāršs maiņkondensators AF traktā, tad kādi 3 LC filtri SF traktā, nestabilizēts heterodīns pirms tam un vienkāršs amplitūdas detektors, ZF pastiprinātājs un skaļrunis, viss. Jutība švaka selektivitāte pardon nekāda, uztver tikai jaudīgos raidītājus, starp to frekvencēm ir baltajam tuvs troksnis, pa daļai no pašas uztvērēja shēmas, pa daļai no atmosfēras elektriskās aktivitātes, tālāk ieslēdzas pareidolija, tā pati kas skatoties uz mākoņiem vai roršaha testu, tikai pa dzirdes traktu, viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-02 01:34 (saite)
uj ir vēl trakāk

detektoruztvērējs

pats primitīvākais

http://www.angelsghosts.com/ghost_microphone

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2018-11-01 23:22 (saite)
Nu pag es drusku palasīju, tur viņi runā par sīkām niansēm radiotehnikā nevis par vot mistiskām balsīm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]yeux_glauques
2018-11-01 23:38 (saite)
a huļi :D cilvēki grib ticēt huiņai, vecīt, un neko tu viņiem neizdarīsi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-11-01 23:42 (saite)
nu es tā arī sapratu, viņiem no tā ceļas komforts, izdarīt ar to laikam var tik pat daudz kā kar narkotiku lietošanu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?