ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-11-01 17:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
evidences parāds
jopcik par tām raudives balsīm

ja tā padomā

*cilvēki novēro visuma radio fonu ar milzīgiem radioteleskopiem. Dažreiz uztver kaut ko neparastu un tad dabū nobeļus, kā Hewish par pulsāriem un Penzias/ Wilson par relikto starojumu
*cilvēki nepārtraukti novēro radioēteru no supergarajiem (sakari ar zemūdenēm, atmosfēras pētniecība) līdz mikro (radari, radioreleju stacijas)viļņiem. Lieto visdažādākos skenerus, analizējošos uztvērējus, pelengatorus, no portatīviem rokas skeneriem līdz komplicētiem stacionāriem/ mobiliem kompleksiem. Jutība mikrovoltu daļās, dzesējamas uztveršanas galvas lai novērstu jebkuru troksni, superstabili heterodīni un jebkura modulācijas veida un spektra analīze. To dara valstis, to dara korporācijas. 24/7/365. Jo svarīgi. Tā ir aviosatiksmes drošība, kuģošanas drošība, visu sakaru (internetu ieskaitot) stabilitāte, valstu militārā drošība, pretgaisa aizsardzība un izlūkošana. Iekārtas ir uz zemes, jūras, lidojošas, uz satelītiem.

*[ja ar to vēl nepietiek] ir tūkstošiem radioamatieru kuri nepārtraukti eksperimentē ar sevišķi tālu un vāju signālu uztveršanu, konstruē savus uztvērējus.

Un neviens neko.


Un tad ir K. Raudive ar 10 lampu sadzīves rādiņu un [svētsvinīga nopūta] viņam sanāca!!!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2018-11-01 18:07 (saite)
Jā, man patīk, ka tie Cietie Skeptiķi nevar vien beigt vārīties par vēstures vai antropoloģijas ķipa nezinātniskumu*, bet, vot, Raudives rādžiņa trokšņi vai mezolīta ceļamkrāni - tā gan esot īsta štelle!

*T.i., neviens taču nenoliedz, ka tās nav eksperimentos balstītas eksaktas zinātnes, un protams, ka tur pētniecība neizbēgami ir saistīta ar avotu interpretācijām, bet nu tad lai ietura savu Cieto Skeptiķu līniju līdz galam, nevis pielāgo to pēc labsajūtas principa.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?