ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-11-01 17:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
evidences parāds
jopcik par tām raudives balsīm

ja tā padomā

*cilvēki novēro visuma radio fonu ar milzīgiem radioteleskopiem. Dažreiz uztver kaut ko neparastu un tad dabū nobeļus, kā Hewish par pulsāriem un Penzias/ Wilson par relikto starojumu
*cilvēki nepārtraukti novēro radioēteru no supergarajiem (sakari ar zemūdenēm, atmosfēras pētniecība) līdz mikro (radari, radioreleju stacijas)viļņiem. Lieto visdažādākos skenerus, analizējošos uztvērējus, pelengatorus, no portatīviem rokas skeneriem līdz komplicētiem stacionāriem/ mobiliem kompleksiem. Jutība mikrovoltu daļās, dzesējamas uztveršanas galvas lai novērstu jebkuru troksni, superstabili heterodīni un jebkura modulācijas veida un spektra analīze. To dara valstis, to dara korporācijas. 24/7/365. Jo svarīgi. Tā ir aviosatiksmes drošība, kuģošanas drošība, visu sakaru (internetu ieskaitot) stabilitāte, valstu militārā drošība, pretgaisa aizsardzība un izlūkošana. Iekārtas ir uz zemes, jūras, lidojošas, uz satelītiem.

*[ja ar to vēl nepietiek] ir tūkstošiem radioamatieru kuri nepārtraukti eksperimentē ar sevišķi tālu un vāju signālu uztveršanu, konstruē savus uztvērējus.

Un neviens neko.


Un tad ir K. Raudive ar 10 lampu sadzīves rādiņu un [svētsvinīga nopūta] viņam sanāca!!!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-11-01 23:42 (saite)
nu es tā arī sapratu, viņiem no tā ceļas komforts, izdarīt ar to laikam var tik pat daudz kā kar narkotiku lietošanu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?