ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-12-22 00:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu, precedents ir
http://jauns.lv/raksts/zinas/264314-rigas-satiksmes-nanoudens-lieta-pie-kriminalatbildibas-sauktas-cetras-personas

tagad varētu pievērsties analoģiskiem izgājieniem, teiksim medicīnā un farmakoloģijā :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2017-12-23 07:35 (saite)
Loģiskā progresijā – vispirms "nanoūdens", pēc tam – "ūdens ar atmiņu", vēl pēc tam – "svētītais ūdens", kur pēdējā gadījumā pietiktu pat ar to, ka produkta ražotāji beidzot sāktu maksāt tos pašus nodokļus, ko visi pārējie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-12-28 15:06 (saite)
Nu paga, šis jau nav par to, ka nanoūdens kā tāds būtu neefektīvs. Tā ir reāla lieta, un krimināllieta ir tikai par iespējamo krāpniecību par tīra ūdens piegādi apsolītās preces vietā. Kaut kā tie salīdzinājumi par svētīto ūdeni nešķiet pamatoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-12-28 16:49 (saite)
Problēma (un kopīgais visiem trim nosauktajiem) ir tā, ka nemaz neeksistē reāls produkts ar aprakstīto specifikāciju un īpašībām un ka tur ir tikai ūdens un tā liešana, reāla un metaforiska.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-12-28 17:55 (saite)
Cik saprotu, micellar water ir reāls, ļoti efektīvs produkts ar plašu pielietojumu. Par nanoūdeni droši vien nosauca mārketinga dēļ, jo micelles ir nanodaļiņas. Tas, ka šiem džekiem šī produkta nebija, jau ir ikdienišķa krāpniecība (tā pat vilto dažādas efektīvas zāles utt.).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-12-23 13:06 (saite)
Man nesen bija haltūra mājiņā pie vecas krievu vecenes, kas uz savas bufetes bija atstājusi divas ar vāciņu apklātas ūdens glāzes uzliktas uz kaut kāda Dolgopolova vai Dolgovjazova vai smth. (dolgo) fočenes, kuras parakstā bija minēts kā šim ūdenim vajadzētu sarīdīties.

Problēma ar homeopātiju tomēr šķiet samērā savāda. Ja tur viss tik totāli zinātniski atspēkots un nestrādā arī praksē un tas ir verificēts, tad kur rodas cilvēku vēlme tai nodoties. Un kāpēc ir superinteliģenti keksi ar zinātnisku bekgraundu, kas ar to darbojas, pie tam skaidri jaušot, ka ne jau lohotrona nolūkos, bet tik tiešām dženuīni. Man tomēr liekas, ka patiesība ir kaut kur pa vidu, jo mūsdienu akadēmija un tās izglītības spailes arī nav gluži pati uzticamākā lieta, atšķirībā no senākiem laikiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-12-23 14:58 (saite)
lūk, lūk, es arī nesaprotu šo vēlmi ;D
hmm, tie gan būtu interesanti laiki, ja visam uzliktu 'patiesība it kaut kur pa vidu'. būtībā sanāk, ka zinātne vairs nav vajadzīga...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-12-23 16:17 (saite)
/ tad kur rodas cilvēku vēlme tai nodoties./

nu turpat kur vēlme pēc horoskopiem, māņticības dažādas utt.

+ homeopāti izmanto psihoterapijas elementus, atšķirība- parastais dakteris (ģā) ir ar degunu papīros, homeopāts viss tāds ieinteresēts un avērts.

/Un kāpēc ir superinteliģenti keksi ar zinātnisku bekgraundu, kas ar to darbojas, pie tam skaidri jaušot, ka ne jau lohotrona nolūkos, bet tik tiešām dženuīni. /

Kompartmentalizācija, Buiķa - Kalviņa- Muldašova - Kļavas variants.

Vienkārši izlasi šito, tur nekam nav jātic, cilvji godīgi izstāsta ko ir samērījuši

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19663683

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2017-12-23 16:19 (saite)
Kas tur savāds, parasta maģiskā domāšana un personīgo biasu komplekts. Tāpēc jau eksistē metodes (dubultaklie pētījumi, kontroles grupas, utt), kā pēc iespējas samazināt jebkādu novērotāja biasu un izvērtēt reālo efektu, ja tāds ir. Līdz šim homeopātija, tādā veidā testējot, nav spējusi uzrādīt jebko virs placebo efekta līmeņa. Homeopātu parastā atbilde ir, ka šie līdzekļi tā nav testējami, tie tomēr ir personalizēti katram pacientam piemeklēti (tikai nez kāpēc visādus oscillococcinumus un aflubīnus reklamē uz katra afišu staba), un tāda līmeņa bullšits.

Diemžēl homeopātija vēsturisku iemeslu dēļ ir piesviesta klāt "tradicionālajai" medicīnai, un jebkādi mēģinājumi no tās atkratīties ir salīdzinoši jauna parādība. Tad nu, work in progress. Pārmaiņas nevienā jomā nenotiek tūlītēji un pilnīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ieraksts
2018-01-07 16:04 (saite)
es tikai nesaprotu, vai tiešām visas homeopātijas ražotnes ir tādas, kur viņi p[aši tam 100% arī tic, un rūpīgi krata un atšķaida to ūdeni?

ja es ražotu homeopātiju, es taču uzstādītu tādā tīrā gaišā telpā kaut kādu bunduli un pakratītu šo, kad atnāk kāda nebūt komisija uz pārbaudēm. pārējā laikā lietu ūdeni pudelītēs un līmētu uzlīmītes.

kā tur īsti ir? ir pierādīts, ka pastāv kāda homeopātijas ražotne, kas saprot, ka pārdod ūdeni ar 100% profit un kapitāisma smīnu sejā apmierināti berzē rokas, vai arī viņi visi, visi tic tam bulšitam, ar ko nodarbojas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-01-08 17:11 (saite)
Pierādīts gluži nav, bet, teiksim, daži Big Homeo vispelnošākā uzņēmuma Boiron PR-istes izteikumi (lasāmi šiten) liek domāt, ka šamie gana labi saprot, ko tirgo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?