Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-06-16 08:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mīļo sīrupiņ, pie manis ir atnācis maiss ar sparģeļiem. kā uztilizēt?

nopietni. kaudzi ar nesmieklīgiem jokiem es varu izdomāt pati.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

sparģeļēdāja piezīmes
[info]nxn
2015-06-16 08:53 (saite)
pēc iespējas ātrāk novārīt. ja jāglabā- vienu vai max 2 dienas mitrā dvielī ledusskapī. es te normāliem 2 ēdājiem, tas būs kāds nepilns kg proporcijas varu iedot.
nomizo ar to mizojamo, rūpīgi (atstātās mizas vēlāk būs cietas), var arī ar nazi, bet ar mizojamo labāk. nogriež apakšējos galus, kādus 2 cm (tie parasti sausi un cieti).
īpaši izvirtušie vispirms novāra mizas un galus, klāt liekot mazliet (kādu pus ēk) sviesta, mazliet tikpat cukura, 2 šķēlītes citrona un bik sāli. tad 10 minūtes vāra, nokāš un šamajā ūdenī liek tos kātus (ja nav speciālā garā sparģeļu katla, tad vienkārši lielā katlā, bet vēlams spicītes pastutēt augstāk, lai nav ūdenī). var vārīt parastā ūdenī, bet sviests, cukurs un citroni jāliek klāt.
vārīšanas ilgums atkarīgs no resnuma. mums patīk pavisam mīksti, tas ir tādiem ne pārāk resnajiem 15 minūtes vārīšana. jo resnāks, jo ilgāk. bet nu tur jāskatās- jāvelk ārā un jāpēta, cik gatavs. vizuāli ir tā, ka izņemts gatavs sparģelis izliecās, bet organoleptiski meklē pašam piemēroto mīkstumu.
nu un vārāmo ūdeni neizlej, to lieto zupām, mērcēm whatever.
tā kaut kā.
lai garšo!
es te par baltajiem, zaļos neesmu gatavojusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: sparģeļēdāja piezīmes
[info]chimera
2015-06-16 08:55 (saite)
ehhh, man tieši zaļie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: sparģeļēdāja piezīmes
[info]nxn
2015-06-16 09:04 (saite)
tos varot pat nemizot. nu jāgūglē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: sparģeļēdāja piezīmes
[info]chimera
2015-06-16 09:05 (saite)
oi, cik labi, man riebjas mizot :)

es jau gūglēju, bet ciba ir manas uzticības persona nr 1 :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: sparģeļēdāja piezīmes
[info]chimera
2015-06-16 08:55 (saite)
bet paldies enīvei :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2015-06-16 09:01 (saite)
Mans ieteikums bus slikts, bet ka persona, kurai patik apvariti, puscieti tekstureti darzeni, parasti nedaudz apvaru (bez mizosanam etc) un tad uz pannas vai cepeskrasns restem aprauju pasus spargelus, parkaisa ar kiploku un zilo sieru et voila. Sals pat nav vajadzigs.

Vel jau ir visadi marineti spargeli etc (vasara burcinas), bet patitadus neesmumeginajusi gatavot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-06-16 09:02 (saite)
Atvainojos par briesmigo rakstibu. Abas rokas kreisas un vel no pakalas, ne pleciem aug..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-06-16 09:05 (saite)
o, iemarinēt kko pat varētu, baigi daudz viņu ir.

vārīt man ne pārāk, jo viss krutais izvārās, ja vien to ūdeni pēc tam neņem un kaut kur neizmanto, bet man tāds sliiiiinkums.

bet tas labi, ka kāds viņus nemizo, man arī uz to ir slinkums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2015-06-16 09:11 (saite)
saldeet?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-16 09:19 (saite)
o, laba ideja, ja laicīgi neizlietošu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mirdzums
2015-06-16 10:11 (saite)
Ja saldē, tad galus nogriez jau iepriekš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2015-06-16 09:32 (saite)
Veseligi, vienkarsi:
http://allrecipes.com/recipe/simply-steamed-asparagus/
Bez sviesta, ar citronu sulu.

Izvirtigi lieliski:
http://www.simplyrecipes.com/recipes/baked_asparagus_with_parmesan/

Galedajam garso sis:
http://allrecipes.com/recipe/asparagus-wrapped-in-crisp-prosciutto/?mxt=t06dta
:) L.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-16 09:34 (saite)
gaļēdāji šeit nemitinās, bet par pārējo paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2015-06-16 09:42 (saite)
:) 2. receptei olivellas vieta lietoju vinogu kaulinu ellu, jo tai nav specifiskas garsas + karstuma nedumo. Un pirms cepsanas paturu satitus slapja dvieli, lai neklust siksti. L.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-16 09:57 (saite)
mhm, es parasti arī cepu vīn. kauliņu eļļā, tā paša iemesla dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2015-06-16 10:16 (saite)
nesen te mani šādi lutināja

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-16 10:17 (saite)
o!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-06-16 10:18 (saite)
nupat jau sāk likties, ka sparģeļu ir pārāk maz visām idejām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zirka
2015-06-16 10:19 (saite)
un es jau gribēju iet pakļančīt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-16 10:20 (saite)
es no vienas puses labprāt, no otras - skatišos, kas man paliks pāri, es te pamazām ieeju azartā :)

moš m. vēl atstieps, kamēr sezona, tad točna

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zirka
2015-06-16 10:34 (saite)
vai arī es vienkārši varētu uzprasīties uz vakariņām pie jums, lai nav pašai tie sparģeļi jāmaitā :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2015-06-16 10:47 (saite)
es laikam esmu pārāk food-oriented, man nenāk prātā nemaz nekādi nesmieklīgi joki, vien cīši balti skauž vesels maiss, un kad vēl izlasa Tev piedāvātās receptes, sāk kurkstēt vēders

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?