Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2012-04-26 10:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mani pēdējā laikā piemeklē visādas "amerikas atklāšanas" atklāsmes aļa "cik ļoti man patīk būt provinciālai". un melnas kleitas man patīk valkāt, un autobusos ar drūmu ģīmi braukt, un kas no tā? zajebaļi jau ar saviem "a vot pasaulē..."

vēl mani piemeklēja atklāsme, ka visas manas atklāsmes pēdējā laikā sākas ar vārdiem "man patīk".

turpinot par provinciālo, pastāstiet, kā jūs patērētu ēdienā jauno pieneņu lapas. par vegānaizskarošiem jokiem banošu, esmu cietsirdīga un nekulturāla austrumeiropiete.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2012-04-26 10:14 (saite)
griežam pie salātiem .ar kaut ko kopā labāk, jo rūgtenums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:16 (saite)
man te viena grāmata iesaka sākumā izmērcēt sālsūdenī, lai tiktu vaļā no rūgtenuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2012-04-26 10:18 (saite)
o! tā varētu būt doma, bet parasti pielieku tik maz, lai būtu tikai piegarša

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-04-26 10:16 (saite)
zupā laikam šamās nevāra aļa nātru zupa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2012-04-26 10:18 (saite)
nē, neesmu mēģinājusi gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2012-04-26 10:20 (saite)
drīzāk pielieku kādā zaļajā kokteilī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:25 (saite)
o, laba ideja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2012-04-26 10:22 (saite)
es katru pavasari domāju apgūt savu dārza gārsu un pieneņu bagātību, bet ja godīgi, nekad mūžā neko neesmu tā arī ēdusi, tik vien,cik nātru dzinumus pa mežu brienot.
pareizāk sakot, es par to visu attopos,kad jau ir par vēlu mīlēts. cik jaunas ir jaunās pieneņu lapas, man ir sajūta,ka pagalmā vnk ir kā tādi spoku kuģi izpeldējuši no zemes pagāšgada ceri, tādi visi tumši un nekādi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:25 (saite)
vēl var paspēt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2012-04-26 10:25 (saite)
http://cetrassezonas.lv/lv/produkti/izzinosi/ingredient.php?id=49158

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:26 (saite)
paaaldies! a to man kkāda pieredze ir tikai ar nātrēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:27 (saite)
bet nevajadzēja viņiem tur rakstīt, ka "pienenes salātos liek pavāri asv un jevropā", es vairs nejutīšos provinciāla :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-04-26 10:29 (saite)
jau tas vien, ka provinciālo mājsaimnieču portāls raksta par nezāļu ēšanu, ir sitiens zem jostasvietas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:30 (saite)
vo, vo :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2012-04-26 11:48 (saite)
super, man dārzā ir tieši visas šīs nezāles, cik izdevīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2012-04-26 10:29 (saite)
Pieneņu lapas man bērnībā mamma arī lika salātos. Bet gārsas savukārt var vārīt zupā, tāpat kā nātres. Savukārt no pieneņu ziediem mēs vienugad izvārījām zapti, tā bija baigi saldā. Vienreiz vienos ciemos dzēru arī pieneņu vīnu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 10:30 (saite)
vajadzētu tomēr attīstīt sevī mīlu pret saldo, tā zapte izklausās baigi interesanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2012-04-26 10:33 (saite)
vairāk tāds cukursīrups, ne zapte:)

bet tas vīns - jau intresanti:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2012-04-26 10:57 (saite)
tolaik man interesants likās viss pagatavošanas process - vākt ziedus un tad saplucinātus iecukurot un tad to sīrupu bija jāvāra. precīzi kas un kā neatceros, bet to jau noteikti var sagūglēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]inese_tk
2012-04-26 11:05 (saite)
es tagadiņās vnk lieku salātos - savācu nātres, gārsas, virzu, pieneņlapas un nu jau sāk parādīties arī balandas. vnk nomazgāju un ļoti sīki sakapāju. neko nemērcēju, neplaucēju un speciāli ar sāli nekaisu. kopā ar ķīmisko tomātu, gurķi, redīsu un ko nu tur vēl nekādu īpašu rūgtumu nejūtu. reizēm gadās, ka kāda gana nesakapāta nātru lapiņa iekož mēlē, bet tas nu tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 11:08 (saite)
aha, paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]koijots
2012-04-26 12:15 (saite)
Mēs pieneņu lapas degučiem dodam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-04-26 12:25 (saite)
pārtikas izšķiešana! potenciālai pārtikai turklāt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antikrists
2012-04-26 23:27 (saite)
Paldies par ideju, man kā reizi ir degu 2 gab.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?