Pilnmēness nogurdinātie -

About  

Previous Entry 19. Feb 2023 @ 09:47 Next Entry
So that is what ChatGPT does: in response to a prompt, it puts together an answer that is composed of words in its training material organized based on the statistical probability that those words appear together and the degree to which they are related to the prompt (processed through an extremely complex language model).

It thus assembles words from its big bag of words in a way that looks like the assemblages of words it has seen in its training and which its human trainers have ranked highly.

And if all you want ChatGPT to do is precisely that: somewhat randomly assemble a bunch of words loosely related to a topic in a form that resembles communication, it can do that for you.

I’m not sure why you want it to do that, but that is the one and only thing it can do.

[...]

But there are a lot of content mills online which are really looking to just supply large amounts of vaguely relevant text at the lowest possible cost hoping to harvest views from gullible search engines.

For those content mills, ChatGPT potentially has a lot of value but those content mills provide almost no value to us, the consumer.

Far from it, they are one of the major reasons why folks report declining search engine quality, as they crowd out actually useful content.

// https://acoup.blog/2023/02/17/collections-on-chatgpt
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]extranjero
Date: 19. Februāris 2023 - 10:04
(Link)
Par šo jau rakstīja Staņislavs Lems – Iljona Klusā ceļojums, kurā viņam iesmērēja elektroniskās smadzenes. Sākumā tās likās laba ideja, bet beigās tās bija tik atšālējušās, ka tikai truli muldēja un stāstīja novecojušas anekdotes, un izrēķināja nepareizas koordinātes. :D
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 19. Februāris 2023 - 11:46
(Link)
protams, var primitivizēt LLM, bet realitātē mēs esam revolūcijas priekšvakarā (vai pat jau sākumā). Kā es izmantoju ChatGPT ikdienā, kas man palīdz ietaupīt desmitiem stundu mēnesī:
- Ģenerē dokumentāciju. Pie tam tik kvalitatīvu, ka 95% publicējas bez labojumiem
- Ģenerē projektu outlainus
- Raksta generic TC, Privacy policy, Cookie consents, etc
- Ģenerē kampaņu idejas, to outlainus
- Ģenerē soctīklu contentu
- Analizē datus, palīdzot tos strukturēt vai aizpildot nepieciešamo info
- Raksta e-pastus
- Labo gramatiku
- Palīdz ar excel funkcijām
- Un galu galā aizvieto stackoverflow, jo 90% gadījumos uzģenerē pareizu atbildi bez vajadzības googlēt un rakņāties pa miljons shitpostiem.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 19. Februāris 2023 - 13:41
(Link)
Protams, tam ir sava jēga.

Autors ir vēstures profesors, kura pamatjautājums ir, vai CGP var uzrakstīt eseju (nevar).

Kas attiecas uz taviem punktiem, izskatās, ka tos vieno apstāklis, ka tie ir vai nu darbi, kuri ir gana copy/paste un kurus neviens ikdienā nelasa vai arī zināmā mērā mehāniska palīglieta kaut kādu lietu paātrināšanai. Which sounds completely normal.

Kas attiecas uz SO aizvietošanu, CGP jau šīs atbildes ģenerē no SO un līdzīgu saitu info, kas nozīmē, ka iekļauj tās pašas kļūdas, kuras pastāv tur. Which is fine, ja vēlamies ģenerēt boilerplate vai esam gatavi tāpat pārbaudīt viņa radīto.

Nu un par soctīklu kontentu, es domāju vēl gadi 2-3 un cilvēki vienkārši nelasīs (arī CGP) ģenerēto. Jo apstākļos, kad to darīt ir tik vienkārši un ātri, kontentu kļūs ievērojami par daudz. Cīņa jau nav par saturu, bet par cilvēka uzmanību.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 19. Februāris 2023 - 20:40
(Link)
SO ir turpat dibentiņā kur google - rezultāti ļoti nekvalitatīvi un vajag pavadīt daudz laika, lai atrastu pareizo. Reāli esmu pavadījis pusstundu meklējot atbildi un GPT iedod pareizo pirmajā promtā.

Par kontentu arī nepiekrīšu - viņš ģenerē tekstu konkrētā kontekstā (ja, protams to norādi). Attiecīgi pazūd starpība starp to vai tekstu raksta cilvēks vai GPT - rezultāts praktiski identisks, un bieži vien, par labu GPT. Tas par ko Tu runā ir SEO content floodings, kas ir vienmēr bijis pilnīgs trash - GPT to nemainīs, tikai padarīs kvalitatīvāku, jo AI contenta fermas/tooļi pastāv gadiem un neviens par to nav raudājis
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 20. Februāris 2023 - 08:53
(Link)
Google neviens, kas kaut ko saprot vairs nelieto.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 20. Februāris 2023 - 11:43
(Link)
Un ko lieto? duckduckgo? bing? wolframalpha? yahoo?
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 20. Februāris 2023 - 19:28
(Link)
Šobrīd sakarīgakais ir yandex. Bet tevis minētie arī ir labāki par google, jo viņiem nav tā, ka visu pirmo vai pat pirmās divas lapas aizņem tikai ad-boti.
From:[info]divas_zosis
Date: 20. Februāris 2023 - 20:41
(Link)
Yandex, kāpēc?
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 20. Februāris 2023 - 14:11
(Link)
Izlasi varbūt to rakstu, un padomāsim.

Teksta ģenerācija veidā, kā to dara CGP, šobrīd var un mēdz taisīt pilnīgi ārā metamus rezultātus pat uz pilnīgu vienkāršiem tekstiem, kuri prasa apziņu par to, ko tu dari.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 20. Februāris 2023 - 14:21
(Link)
Izlasīju, tāpēc arī argumentēju. Salīdzinām cik katrs esam pavadījuši stundas ChatGPT un cik daudz labu/metamu rezultātu esam saģenerējuši. Šobrīd vienīgā limitācija metamam rezultātam pret labu rezultātu ir precīza prompta uzrakstīšana. Piemēram, ja man vajag dokumentāciju, es faktoloģiski aprakstu arhitektūru bāzes darbības principus (simpl ingliš) un tad prasu sastrukturēt to visu secīgi, sataisīt nodaļas utt.. un viņš tiek galā izcili ar savu darbu.
Tas tikai viens piemērs.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 20. Februāris 2023 - 21:05
(Link)
Tas ir super, bet to es nemaz nenoliedzu, ka tu ar CGP vari dabūt kaut kādas lietas ātrāk, nekā pats izdarīt.

Bet tas ir drusku cita tipa darbs. Tas, ko apgalvo raksta autors, ir, ka tu īsti nevari viņam likt, nu, well... domāt par tekstu jēgu un idejām.

Sakārtot esošu tekstu un pieģenerēt tam klāt palīgtekstus ir neapšaubāmi svarīgs (un apnicīgs) darbs, ko līdz šim ar datoru, šķiet, darīt nevarēja. Bet tas nav gluži tas, par ko bija stāsts manā izpratnē.

> Attiecīgi pazūd starpība starp to vai tekstu raksta cilvēks vai GPT - rezultāts praktiski identisks, un bieži vien, par labu GPT

Jā, tikai abi rezultāti, kad mēs runājam īpaši par tekstu ģenerēšanu sociālajiem mēdijiem, ir ar tādu visai zemu pievienoto vērtību (maigi izsakoties). 🤷 Un tā kā ne cilvēks, ne CGPT šai gadījumā neģenerē neko īpaši tādu, kas būtu lasīšanas vērts, tad pie pietiekami lielas izklaides iespējām (lasi: CGPT tekstu flūda) cilvēki vnk to visu vairs nelasīs.
[User Picture Icon]
From:[info]tati
Date: 21. Februāris 2023 - 06:20
(Link)
Pēdējā rindkopa vnk zaibis!!! 👌👌👌
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 07:14
(Link)
Man ir drausmīgi liela aizdoma, ka Tu neesi lietojis ChatGPT, bet varbūt tomēr maldos? :)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 21. Februāris 2023 - 09:54
(Link)
Man ir drausmīgi liela aizdoma, ka tu neesi lietojis viņu pietiekami dažādi, bet varbūt arī es maldos 🤷😃
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 10:57
(Link)
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 13:39
(Link)
:((
nākamais sūdzību levelis - chatGPT nemāk uztaisīt ēst, nafig tādu vispār vajag :/
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 21. Februāris 2023 - 14:28
(Link)
Bet es jau par to arī saku.

Es jau no sākta gala neteicu, ka GPT nevar tev sakombinēt tekstu tā, lai izskatās noderīgi -- un jo formālāks un vienveidīgāks teksts, jo faktiski arī noderīgāk var būt. Īpaši ja tu viņam vēl savu tekstu iebaro kā avotu, vispār ideāli.

Skaidrs, ka viņš tev ir noderīgs, un labi ka tā. Ietaupa tev kaudzi laika.

Viss _sākotnējas_ ieraksts bija par to, ka GPT ir valodas lietošanas rīks nevis domāšanas atvieglošanas. Jo daudzi cilvēki jauc.

Man šķiet šis komentārs turpat tai linkā, ko es liku, to pasaka gana labi:

That still wouldn't help here. We don't want the prediction confidence that the sequence of words you produced might appear in a valid English-language sentence produced by humans. We want the prediction confidence that the sentence is factually accurate. These models aren't given that kind of data to train on and I'm not sure how they even could be. There are oodles and oodles of human-generated text out there, but little in the way of verification regarding how much of it is true, to say nothing of categories of language like imperative and artistic that don't have truth values at all.


Turpast tālāk arī cilvēki min, ka arī kodu rakstot, GPT nereti kļūdās, un ir interesanti, kādā veidā un kas tad notiek: https://news.ycombinator.com/item?id=33843104

[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 14:39
(Link)
1. False expectations - cilvēki gaida, kad AI rakstīs kodu viņu vietā, tā nenotiek. Nav izpratnes kādus uzdevumus dot. Manis dotie uzdevumi 80-90% tiek izpildīti precīzi bez kļūdām
2. Nesaprašana, ka čatiņš attīstās - abi linki ir 80 dienu veci. Kopš tā GPT ir bijuši vismaz pāris major apdeiti un simtiem mazo apdeitu. Maksas versijā var paspēlēties ar "default" un "legacy" - starpība starp abiem milzīga
3. Arī domāšanas atvieglošanas rīks - ja man ir trīs bāzes lietas, kuras var būt savienotas ar bezgalīgu datasetu, tad GPT spēj ap tām trīs bāzes lietām radīt 30 dažādas idejas, kuras man neienāktu prātā, jo manā galvā dataseta ar bezgalīgiem savienojumiem
4. Vai cilvēks, kurš nelasa grāmatas/neizglītojas arī spēj kaut ko radīt? Un vai cilvēks, kurš kaut ko radījis pēc grāmatas izlasīšanas automātiski kļūst par zagli, jo būvē kaut ko uz tā, ko izlasījis citur? Radošums - jā, GPT nespēj radīt jaunas lietas, bez dataseta, bet tādi ir arī 90% cilvēku.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 21. Februāris 2023 - 14:43
(Link)
Mmmm... es joprojām neredzu, kā tas, ko tu saki, saistās ar tiem ierobežojumiem, ko es minu (I mean, zādzība? which corner did that come from? :) . Un kuri nekādi nenoliedz to, ko tu saki. But that's just me. 🤷
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 16:08
(Link)
pilnīgi un absolūti!
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 21. Februāris 2023 - 16:50
(Link)
starp citu, par to domāšnas atvieglošanu ir vēl viens labs use case, nebiju iedomājies.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 21. Februāris 2023 - 13:53
(Link)
Starp citu tagad atbilde izskatās pareiza:

"An Introduction to Combinatorics and Graph Theory" by David Guichard - This book provides a good introduction to the combinatorial properties of lists and their use in graph theory.

"Discrete Mathematics and its Applications" by Kenneth Rosen - This textbook covers the basics of combinatorics and provides a thorough introduction to the mathematical properties of lists.

"Concrete Mathematics" by Ronald Graham, Donald Knuth, and Oren Patashnik - This book provides a comprehensive treatment of the mathematical properties of lists, including generating functions, recurrence relations, and asymptotic analysis.

"Enumerative Combinatorics" by Richard Stanley - This textbook is a classic reference for the theory of combinatorial enumeration, including the mathematical properties of lists and their applications in counting problems.

"Combinatorics: Topics, Techniques, Algorithms" by Peter Cameron - This book covers a range of topics in combinatorics, including the mathematical properties of lists and their use in algorithm design.
From:[info]divas_zosis
Date: 19. Februāris 2023 - 14:02
(Link)
Bulšit džobam bulšit instrumenti.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 19. Februāris 2023 - 20:41
(Link)
Piekrītu! Pie zivju ķidāšanas konveijera GPT nav vajadzīgs
From:[info]hessin
Date: 19. Februāris 2023 - 19:37
(Link)
Daļa no uzdevumiem norāda uz tā bezjēdzīgumu vai oriģinalitātes neesamību. Kas to visu lasīs un kam tas ir vajadzīgs..
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 19. Februāris 2023 - 20:42
(Link)
Kura tieši daļa?
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: 19. Februāris 2023 - 17:21
(Link)
Jā, daudzi jau sen ievērojuši, ka milzīgs daudzums dažādu lapeļu, kas uzrodas sērču augšgalos (īpaši gūglē) ir vnk randomly generated bs vaguely par tēmu. Dažreiz tur var būt kombinācija starp mazapmaksāts indietis + mašīntulkojums no citām vietām + AI kontents. Pilnīgi bezjēdzīgas lapas, kurās par uzdoto keyword neko sakarīgu neuzzināt. Lapas-boti, kurus ģenerā priekš ad klikšķiem. Lūk, priekš tā AI labi noder - random useless bs vai kā šablons korporatīviem dokumentiem, kurus kā tu teici, neviens nelasa.
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 19. Februāris 2023 - 20:44
(Link)
Šīs lapas ir radītas daudzus gadus pirms parādījās GPT - ir simtiem tooļu, kas to darīja jau sen sen atpakaļ. GPT contents vēl tikai pamazām sāk indeksēties
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba