barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2016-08-27 11:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
fokusgrupas, psihosomatika, et al
Ja nu liekas, ka brutālas kļūmes notiek īpaši izsmalcinātos apstākļos vai iepriekš glauni izshēmojot- tad nē.
Vienkārša, parasta, priecīga nepadomāšana, jo kāpēc gan padomāt?
Katra atsevišķi, visiem kopā. Meitenes žēl, bet ne jau viņa kļūdījās.

Es pēdējos gadus dzīvē vados pēc principa, ka labāk ir teikt “jā”, nevis “nē”, jo tu nekad nezini, kādas iespējas dzīve piespēlēs, un vairums pieredzes mūs dara tikai skaistākus, krāsainākus, gudrākus un stiprākus. Tā nu es savā vasaras brīvībā piekritu kādam projektam. Maznozīmīgas haltūras man ik pa laikam piespēlē dažādas modeļu aģentūras, pārsvarā tās ir kaut kādas ārzemju reklāmas, nevienam neinteresējošas modes skates Latvijā, vai vēl visādas nebūtiskas aktivitātes, kas kalpo kā papildus ienākumu avots. Long story short – īpaši neiztirzājot kas un kā, piekritu dīvainas izcelsmes ANO un DDB veidotam sociālas ievirzes reklāmas projektam par bēgļu jautājumu. Tā kā sākotnējā informācija mums tika dota gaužām skopa, respektīvi, piedāvāts piedalīties fokusgrupas diskusijā par aktuālu tēmu, es nedomājot piekritu. Man, kā erudītai personai, tas šķita, kā tāds atsvaidzinājums šajā sfērā, kur parasti tava seja ir simtreiz svarīgāka, nekā viedoklis. Neko daudz gan par reklāmas projekta tēmu, gan realizāciju man neteica, bet doma, ka varēšu pavērot, kā mani kolēģi strādā un iegūt papildus ienākumus, man šķita saistoša. Īpaši neanalizējot savas rīcības sekas, piedalījos izcili tendenciozas diskusijas filmēšanā, pēc tam fiksā fotosesijā, un skrēju tālāk savā vāveres ritenī, lielā mērā aizmirstot par šo faktu. Realitātē, raibi savāktajai publikai viedokli neprasīja, uzdeva jautājumus, jau zinot, kādām jābūt atbildēm, parādot fotogrāfijas ar tumsnējas dabas personu, uzdodot jautājumu – “šie cilvēki ir dzīvi, vai tu gribi, lai viņi mirst” – nē, ziniet, jā, es gribu, lai bērni, kucēni un neaizsargātas sievietes mirst. Reālais viedoklis par šo komplicēto mūslaiku situāciju – bēgļiem, teroristu grupējumiem, apdraudēto veco Eiropu, karu un citiem ar to saistītiem tematiem, nevienu neinteresēja. Kā jau jebkura reklāmas projekta gadījumā, aģentūrai tika dots mesidžs, kas jebkādiem līdzekļiem tad nu ir jāiebaro sabiedrībai. Tāpēc dēvēt to par fokusgrupas diskusiju būtu gaužām muļķīgi. Kad pēc laika man draugi sāka sūtīt vēstules ar manu portretbildi no Rīgas pieturām, TV ekrāna un citiem kanāliem, sapratu, ka projekts ir izvērties daudz plašāks, nekā būtu domājusi. Kad pamanīju milzīgi negatīvo ažiotāžu, sev svēti nosolījos, ka nelasīšu ne rakstus, ne delfu komentārus, lai nepiesārņotu savu prātu ar viedokļiem, kas realitātē nav saistīti ar mani. Jo arī Loreal šampūna modele neatbild par to, ka kādai no šī šampūna izkrīt mati. Es gan pilnībā uzņemos atbildību par pašas pieņemtajiem lēmumiem, mācos no savām kļūdām, jo ziniet ir tik grūti līgani pāriet no meitenes, kas visam teica “nē” un baidījās no dzīves izaicinājumiem, uz sievieti, kas visam saka “jā”, kas mīl dzīvi līdz tās kodolam. Ja tu kusties, vienmēr sanāk sasisties…

No https://pretruna.wordpress.com/2016/08/26/kad-dzive-norauj-stopkranu/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bljanna
2016-08-27 11:55 (saite)
Jā, nu šī kampaņa, jāatzīst, bija tāds cepu, cepu kukulīti bez septiņkārtīgas nomērīšanas.

(Atbildēt uz šo)


[info]heda
2016-08-27 12:24 (saite)
"pāriet no meitenes, kas visam teica “nē” un baidījās no dzīves izaicinājumiem, uz sievieti, kas visam saka “jā”" Ak!
Šķiet, ka melbiksis, DDB un Norstat vēl nav vienojušies, kurš tad tagad sazīmēs prezentētās "aptaujas" rezultātus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2016-08-27 16:35 (saite)
Jā, jo mēs taču darītu tāpat, vaizin.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2016-08-28 11:20 (saite)
te nu būtu lieliska iespēja parādīt "mēs darītu tāpat" kaut jel kādā formā un kopā par tiem meliem atvainoties, nevis stumt sūdu čupiņu pa perimetru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_zirgs
2016-08-27 12:45 (saite)
kāpēc kaut kāda psihosomatika?
izlasot viņas bloga ierakstu, viņa skaidri saka, ka tikko uzsākusi biznesu, cenšas paspēt vairāk kā var, neguļ, neēd un pārstrādājas. Un psihosomatika pēc definīcijas ir tad, kad neko citu atrast nevar. viņai esot 'vispārēja bakteriāla infekcija' (lai kas tas nebūtu), bet baktērijas par psihosomatiku nenosauksi.
Un nevajadzētu arī viņas saslimšanu savilkt ar kampaņu. Tā nav celoņsakarība. Tas laikam ir tas, ko es viņai varētu pateikt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bljanna
2016-08-27 12:51 (saite)
Tur gan Tev ļoti piekrītu, jā (tai skaitā par psihosomatiku). Kampaņa ir viena lieta, viņas nodzītais stāvoklis kas pavisam cits.
Vienīgais, iespējams (bet es spekulēju), kas abas lietas saista, ir tas, ka jo nodzītāki mēs esam, jo mazāk laika, spēka mums ir izvērtēt, kur iesaistāmies, ko darām (jo sevišķi pie nosacījuma, ka sakām "jā"). Es, piem., tādējādi regulāri attopos ar n-tajiem projektiem vienlaicīgi un beigās karos augšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_zirgs
2016-08-27 13:04 (saite)
te palīdzēt var cost-benefit-ratio.
ja ieguvums maksā par daudz, tad tas nav tā vērts. Spriedumu pieņem subjektīvi atzīstot, ko esi ar mieru maksāt par kādu ieguvumu. Un ja esi gatava maksāt ar savu kāršanos par cēlu lietu, tad tāda ir izvēle. Ja atzīsti, ka ieguvums ir mazs, kaut kāds dikti dīc, ka vajag, tad varbūt der investēt spējas mazāk, bet labāk.
To, starp citu, skatīju TED talk. par veiksmīgiem prokrastinētājiem. nu tā kaut kā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bljanna
2016-08-27 13:09 (saite)
Tādus, kur ieguldījums pārsniedz ieguvumus, parasti atsaku. Bet pēdējā laikā nāk visādi labi un cēli :D piedāvājumi. Grūti, vai zinies :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2016-08-27 15:18 (saite)
jēs, es arī par to 'jā' nobrīnījos. ne velti interneti pilni ar pamācībām augstajā mākslā kā iemācīties teikt 'nē', hehe. nūū, un ja tiešām visam visam visam saka 'jā', es teiktu šitādas sekas pat vēl tādas maigas, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2016-08-27 14:05 (saite)
Lai nofotogrāfējas ar svastiku fonā un Breivīka portretu rokā, lai reabilitētos. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2016-08-27 16:34 (saite)
Protams, jo zem nedomātāju saules ir vien divas krāsas- balta un melna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2016-08-27 15:24 (saite)
Traki, nu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?