barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-01-13 16:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Legalizācija un loģistika ir liela lieta
Pāris dienas pēc pasūtījuma veikšanas draudzīgās ASV internetveikalā,
DHL darbiniece Nataļja ziņoja, ka Latvijas Republikā ienākusi mana Muitojamā Krava – divas paciņas multivitamīnu un atsūtīja aicinājumu nokārtot savas saistītbas pret valsti, samaksājot Darījumam Atbilstošos Nodokļus (turpmāk - DAN) klātienē.

Protams, ka DAN apjoms, struktūra un citas fineses nav iepriekš zināmas ar īsziņas palīdzību, tam visam ar krājkasītes cūciņu padusē jādodas uz Ziemeļu ielu Rīgas starptautiskajā lidostā, izdrukājot piecus dažādus šī darījuma pierādījumus: rēķinu, kartes maksājumu, pasūtījumu, saņemšanas paziņojumu, apstiprināšanas apstiprinājumu un sūtīšanas apstiprinājumu.
Jutu, ka maķenīt pietrūkst dokumentālu pierādījumu tam, ka esmu domājusi par pasūtīšanu un pastījumu veikusi apzināti un ar smaidu un kalu plānu kā izmuģīties nepareizā ID dokumenta sakarā – pases man līdzi nebija, šmaucu cauri ar tiesībām. (Kā nu bez blēdībām muitas darījumos).


Tātad, piecas A4 izdrukas, neatzīts personu apliecinošs dokuments, auto un galā esmu – Lidostas pļavu Pasta muitā un pēc 20 min gaidīšanas pienāca mana rinda valsts nodevu aplēses priekšā.
Pirmā speciāliste minūtēs septiņās aprēķināja AN apjomu (Eur 8.78) un izdrukāja vēl 3 gab. A4 lapas; otrs speciālists neveikli, bet centīgi apstrādāja maksājumu ar karti par atbilstošo AN summu,
pēc tam pirmā speciāliste, pieskavojusi "pavaddokumentus " un visus čekus pie deklarācijām divos eksemoāros, ar roku pasviežot tālēs norādīja, ka tagad nu jādodas uz DHL un šeit savu artavu valsts iestāžu darbinieku nodarbinātībā un papīru apdrukāšanā biju paveikusi. Par vadītāja apliecības uzrādīšanu muitas darbiniece visvēlīgi un visgudri pievēra acis , par ko paldies.

DHL kā jau cienījams vācu uzņēmums pazīst klientu servisu, no darbinieku artikulācijas un žestikulācijas jaušams, ka ir investēts "tīmbildingos" un "iekšējās servisa kampaņās", starp šiem jaukajiem cilvēkiem siro arī kāda histētiska hiēna personālvadītāja, kura uzrauga, kontrolē un motivē katru vienu augu dienu. Tā nu bizantiski bagātīgi saķīlējusies ("par spīti visām formām un etiķetēm es izskatos sievišķīgi") un uz dzīvi mazliet lūpu uzmetusi sekretāre aizveda pie deklarētājiem, tīmbildēti deklarētāji, kuriem apmācībās saka, ka viņi ir šīs kompānijas sāls, naudas strames un biznesa ass, pārliecinoši un vēlīgi nosūtīja uz Pirmo RaMpu, bet Pirmajā RaMpā zons, paglīts panks (kurš tīmbildingos zīmē rupjības bloknotā un izrij trifeles) izsniedza manu smieklīgi mazo vitamīnu kasīti. Veselību, viņš teica un es varēju klepot savu ogļrača kārtu tālāk.

Saņēmu e-pastu, ka "status - delivered."

Tātad, lai divi cilvēki 90 dienas ēstu pareizus vitamīnus, šajā piegādes ķēdē iesaistās seši cilvēki, divi uzņēmumi un netiešais finanšu apgrozījums ir astoņi eiro.
Šitā mēs valstis neuzcelsim, tāpēc turpmāk apsolos ēst Eiropas savienības produkciju, lai lieki nevairotu birokrātisko un citu izmešu slodzi iekšzemē. Atgriežoties pārņēma labi padarīta un galvenais, jēdzīga darba sajūta.

Padomā par darbaļaužu rociņām arī tu, modernais veģetārieti, pirms pasūti agaru, stēvijas saldinātājus un čia superfūdus iekš īherbiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kaukau
2015-01-13 17:42 (saite)
situācija nudien absurda. nu bet vismaz cilvēkiem ir darbs :D

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2015-01-13 17:44 (saite)
Neesmu pētījis sīkāk, bet, kad brīdināju savu radinieci par importa nodokļiem, kas jāmaksā par iepirkšanos Ķīnas aliexpress.com, viņa pastāstīja, ka tur tu kā piegādi vari nospecificēt kādu ES valsti, kurā tā prece tiek atmuitota un tālāk jau sūtīta tev, lai nav jāčakarējas ar atmuitošanu šeit.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-13 17:46 (saite)
jocīgi, ka grāmatas par lielāku summu no amazon.com atnāca bez žagām.
ā, nu tās jau grāmatas, droši vien tāpēc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2015-01-13 17:49 (saite)
no US amazona?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-13 17:54 (saite)
mhm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2015-01-13 18:43 (saite)
Reizumis ūsā pasūtīta manta atbrauc no kādas eiropas valsts, ja tā ir atrasta amazona vietējos mantu kambaros. Optimizācija, saproties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]junona
2015-01-13 18:47 (saite)
Ja no USA sūta caur USPS (tipa USA pastu), tad viss notiek bez žagām - Latvijas pasts preci atmuito un tu samaksā muitas pastā, kad sūtījums tiek saņemts. Ja sūtījums nāk caur kādu no kurjerpastiem, tad jāceļo uz lidostu un jāiet cauri visiem tiem muitas gaņģiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2015-01-13 23:48 (saite)
Amazons mēdz vispirms importēt uz citu Eiropas valsti, tur pats arī atmuitot, un tad vest uz Latviju, kā izsūtītājvalsti jau norādot attiecīgo Eiropas. Uzmet aci paciņai, man elektronika tikko tieši tā nāca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2015-01-13 18:25 (saite)
Nu un kas vainas mūsu pašu grindeksiem un olainfarmiem, koa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-13 18:30 (saite)
vādars_sāp un sastāvs ne tāds un..un...nav pa prātam, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2015-01-13 18:39 (saite)
oi, ieraksts vietā, es šodien kā reiz taisījos no amurikām pasūtīt vitamīnus sunim, nevarēju saprast,vaig vai nē. šitos vipendronus biju aizmirsusi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-13 21:04 (saite)
nu redz, visgudrā str zemāk saka, ka pacietīgajiem esot pasaules alga. pērn parastais pasts gluži vienkārši manu paku nozūmēja, tā ka tomēr mazliet šaubos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2015-01-13 18:42 (saite)
ja jau var paciesties, tad jau var sūtīt ar pastu parasto, un jā- salikt pa 5 kastītēm, lai nav PVN, bet tas tiem ar pacietību

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-13 21:11 (saite)
šitā gan. pērn parastais pasts pazaudēja, tāpēc lepni ļāvos DHL.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2015-01-13 18:42 (saite)
paldies, izlasīju ar baudu to, ko pati esmu ne reizi vien piedzīvojusi.

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2015-01-13 20:17 (saite)
jāsaka, ka Tu lēti esi tikusi cauri. man šī taciņa ir visai pazīstama, tāpēc sen nepīkstu, bet pēdējoreiz, kad muļķības pēc sametāmies ar kolēģiem sūtīt visādus labumus no štatiem, mani pārmaiņas pēc muita aiztrieca uz Pārtikas Vet.Dienestu,jo ja ir šitāds svars (laikam bija pāri 1,5kg), tā rodas aizdomas,ka es šitentos vitamīnus tirgošu personīgajā vitamīnu lavočķā, a atļaujas ta nav! par laimi, inspektors bija lāga vīrs, pakratīja man ar pirkstu un pieteica vairāk tā nedarīt

(Atbildēt uz šo)

pareizie vitamīni
[info]formica
2015-01-13 22:54 (saite)
radagabals Aamurikaa, kas tur straadaa farmaacijas biznisaa, reiz teica: "Nekad nepeerc maaksliigos vitamiinus, tie nedarbojas. Uzeed labaak siipolus!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: pareizie vitamīni
[info]biezpientaure
2015-01-14 08:23 (saite)
...tie maksā centus un to dēļ nevienu netriec uz lidostas pļavām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brr
2015-01-14 09:05 (saite)
Kā reiz nesen grasījos sūtināt no aiz EU, bet atcerējos jaunās /vecās izmaiņas.
Kāds šobrīd ir € limits, ko neapliek ar nodokļiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]str
2015-01-14 10:10 (saite)
22EUR

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2015-01-14 09:22 (saite)
Āāā :) Es šo dubļu taku bridu divreiz (piezīmēsim, ka tā tiešām ir dubļu taka, jo mašīnu legāli nolikt var sazin kur, bet gājēju celiņa uz muitu nav kā sugas), pasūtot kāzu kurpes. Jāpiezīmē, ka nevienas no šīm kurpēm tā arī uz kāzām neuzvilku.

Vairums paciņu, par laimi, ir nākušas caur Latvijas Pastu (bet dažās iepirkšanās vietās nevar norādīt, ar ko lai sūta, un beigās tas izrādās kurjerpasts), dažos gadījumos ir notikusi laimes spēle ar cenu 10 USD uz iepakojuma (it sevišķi jauki, kad prece ir gaismas bumbiņas MILZĪGĀ kastē).

(Atbildēt uz šo)


[info]junona
2015-01-14 18:39 (saite)
Jā, par pašu saturu - ja jums palīdz, tad, protams, good for you, bet vēl nupat lasīju atsauces uz metapētījumiems, kuros redzams, ka vitamīnu lietošanai nav nekāda klīniska efekta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-01-14 18:46 (saite)
paldies, paldies, padomiņus un arī pētījumus kā zināms, augsti godājam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?