barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-01-18 14:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
klusās pasirds jautājums. dilemma par dillēm.
Vai ik reizi, kad tavs android viedtālrunis uzkaras, tam sastingst ekrāns, izbeidzas baterija dienas vidū, saruna noplīst 12 reizes, tu klusībā nedomā, ka ek, nukšortu, nopirkšu vienkāršu tālruni ar podziņām, pa kuru ir iespējams piezvanīt un neskatoties, uz tausti, nosūtīt īsziņu?

Tālruni, kuram baterija velk trīs dienas, kuram ir daudz maz ērts kalendārs un solīds modinātājsnūzis?
Kuram nav pulsometra, bioritma, endomondo un yoga exercise app'a, bet kurš vienkārši funkcionē un visus tos appus var dīdīt iekš sidraba datora vai aipada?
Gmailu un internetus ceļos un neceļos taču varēja lietot arī no no visu laiku labākā aparāta , bez tam, ese tak tāpar gandrīz visur esmu ar datoru.

Vai viedtālruņa viedums man darbam? (jā, vispār jau nu jā). Cik un kā tas ir aizstājams?



Visa šī moka ir tāpēc, ka beidzot ir jāizvēlas jauna sakaru ierīce pagalam nolietotā viedā HTC Hero vietā un man lāgā netīk itin neviena, liekas, ka atlikušie ražotāji piedalās sacensībā "kvalitatīvas sarunas - tas ir soo yesterday. labāk iepingo wazē, iebrančo brančautā un nošēro treku". Lieli. Klucīgi. Vai jums pēdējo divu gadu laikā ir palielinājies attālums starp ausi un muti? Man nē. Bet kāpēc jārunā ar kalkulatora lieluma taisnstūri?

Cerības uz Samsung/Google Nexus. Vai nu tad iPhone4(S) (?), jo tas uz visu milzīgo andro-kluču fona beidzot izskatās pēc trauslas fejiņas, turklāt, esmu pagurusi laipot starp platformām un MacOs tomēr ir ar kārtu tuvāks, kā pārējās.
Bet ja iekodīs spīta muša, tad nopirkšu parastu podziņtālruni un par ietaupīto rubli, aipadu, dipadu dapadu un bakstīšu, cik uziet. Par daudz fīču visapkārt?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]murks
2012-01-18 14:51 (saite)
Nezinu, cik daudz beznosacījumu laimībai būtu jāstaro no tālruņa, lai es būtu ar mieru to lādēt ik pa trim dienām.

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2012-01-18 14:55 (saite)
Es šo atrisināju, nopērkot HTC ChaCha (nesmieties par nosaukumu)! Galvenais - ir podziņas. Tā jau būtu izvēlējusies kārtējo Nokia, bet tā loģiski padomāju - podziņtelefoni braši soļo vēstures mēslainē, šī bija viena no pēdējām iespējām apvienot tačskrīnu ar qwerty. Kad pienāks nākamā izšķiršanās, vismaz morāli būšu gatava tam, ka visu var izdarīt tikai slidinoties pa to nolāpīto ekrānu :E

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-18 15:30 (saite)
Nu tam atkal pārāk daudz podziņu, atgādina kalkulatoru :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-01-18 15:31 (saite)
jā, es viņu tā arī no sākuma dēvēju :) Baltā versija (kas bija uz testu) tiešām izskatījās pēc kalkulatora, nopirku melno, nav tik traki

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]minchux
2012-01-18 14:57 (saite)
saprotu. man gan nav biznesam, bet kā mājsaimniecei - palūrēt twitteri, gmailu, cibu no telefona, kamēr vīrs rauj uz kompja CS :). Nu vai izejot pastaigā palūrēt, kur tuvākie "ķīnieši" utml. 1,2gadus ir nokalpojis pašreizējais, bet zini nupat pie patukšākas bačas rubās ārā. Nu tā, ka nevis ziņo, ka bača tukša, bet paņem lai palūrētu pulksteni - a džeks sačko - izrubījies! Samsung galaxy apollo man. Un par tām podziņām es tādos brīžos, kad man brēc bērns uz rokām un 1x mūžā iesprūst durvīm atslēga, ne neuzvienu pusi - ne pastaigātm, ne iekšā vairs tikt un vīrs nav sazvanāms, tad jātrenē refleksi - savaldība, lai nejauši neizanalizējot neaizmestu visu pa gaisu un to vēlāk nožēlotu.. jā,to sum up - podziņās tomēr ir kaut kāds spēks:).

(Atbildēt uz šo)


[info]up
2012-01-18 15:00 (saite)
iphone

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]up
2012-01-18 15:03 (saite)
un ja tev ir iphone un macbooks, pēc ipada nav nekādas vajadzības. no pieredzes saku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-18 15:04 (saite)
tā jau man liekas, es te tikai sevi mierinu visādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-01-18 15:07 (saite)
ai, pirmos x gadus, man riebās iphone zīmulība un tas viss, lai arī, sen kā lietoju mac'. bet tagad, skatoties uz "plauktu veikalā" liekas, ka iphone has got me un tur tomēr vēl ir saglabājies kāds, kurš domā, taisa lietojamus produktus, kuri pie viena, izskatās glīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-01-18 15:10 (saite)
jā, man, kad es savējo sadauzīju bija gluži dusmas, ka tik trausls un vot nē, ierieb;su tagad un nopirkšu androīdu. bet nekā - sirds neizturēja un iphone it is forever & ever. un vīra "resnā gala" htc (jo viņu sistēma nesupporto IOS, nestāv blakus + visādi regulāri gļuki

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2012-01-18 15:18 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2012-01-18 16:23 (saite)
es kā aifōna lietotājs pus gadu. man bija grūti pierast pēc 8 gadus vecas nokijiņas, kurai pat kamera nebija iekšā, lietošanas. kas ir ērti - epasti. saņemt, lasīt, rakstīt. tā fīča ir okej. ar mūzikas ielādēšanu (nolādēšanu) ir sarežģīti - zvanu ar tik var uzlikt, to kas telefonā, vai pa dolāriem iegādāts. nevarēs kādu smuku meldiņu pa brīvu uzlikt zvana vietā - jāpērk. traucē pats fakts, ka man ar ir aifōns - pēc lielīšanās ar vintāge nokijiņu tas ir tāds kā sitiens pakrūtē, ka nu esmu kā visi. jā - man ir balts, bet tas neglābj

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-18 16:34 (saite)
Nēnu, man ir viedtālrunis, viss pierasts un ierasts, vien pēdējā laikā vaicāju sev - kas man no tevis, viedtālruni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2012-01-18 16:41 (saite)
desire androīdu man ir pratis iebarot ļoti labi un turas braši jau otro gadu, ka par dumbfooniem nespēju vairs domāt kā par kaut ko savām vajadzībām lietojamu.
aifons - laikam jau būtu ok, bet es nemaksāšu par telefonu tādu summu. ja samsungs tās pašas ķidas (plus piemet vēl kaut ko klāt) saliek kopā par 200 latiem lētāk, jānoprot, ka jāpiemaksā par to trauslo ekrāniņu un totāli nepraktisko stikliņu aizmugurē, ko pēc iespējas ātrāk nomainīt pret alumīnija plāksnīti. tb, jaudīgākie no androidfoniem (vs. aifoni) lieliski ļauj drillēt jaunākos sviestus, izņemot ja nu vienīgi ārkārtīgi svarīgo iespēju nodoties appleonoonismam.

(Atbildēt uz šo)


[info]afm
2012-01-18 17:15 (saite)
kad šovasar pēc ilga un gara mūža galus atdeva mans mīļais siemens, kuram bij viss, ko man vajag (vajadzēja) un nekā lieka, metu aizspriedumus pie malas un pakļāvos htc lētā gala vilinājumam (wildfire) un esmu pilnīgi apmierināta. runāju maz, īsziņas rakstu vēl mazāk (t.i., piezvanīt man vienmēr ir licies vienkāršāk nekā bakstīties ekrānā, bet bakstīšanu viedtālrunī un cīņu ar spellčekeri mani nervi netur), turklāt nav vairs visulaik jālien datorā čekot meili, jo par tiem eleganti atgādina zaļā lampiņa. kalendārs ir ok, feisbukiem utml. figņām telefonu neizmantoju, baterija aptuveni 3 dienas izvelk, bet tas pie mana diezgan niecīgā patēriņa. un arī izmērs ļoti ērti ieguļas plaukstā, desire un visi pārējie kurtākie brāļi man arī nesimpatizē gabarītu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zimbabve
2012-01-18 18:01 (saite)
Aha, man ar tas pats modelis, nesūdzos.
Paralēlā lietošanā zvanu saņemšanai ir vecā Nokija, kas šķiet kā akmens laikmeta relikvija :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2012-01-18 18:58 (saite)
Ja gribi ietapīt, nepērc iphone4s, pērc iphone4

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wowow
2012-01-18 18:59 (saite)
ietaupīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2012-01-18 19:00 (saite)
un uzreiz maciņu (tādu, ar kuru var zvanīt, neizņemot, resp. visu laiku nodrošinātu.
ĻOTI palīdz ietaupīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-18 22:41 (saite)
:) jā, par šo momentu daudz stāsti ienākušies. paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2012-01-19 21:11 (saite)
B E T.

ja tu novērtē fotoactiņu telefonā, tad 4S tā ir labākā starp kamerfoniem/fonkamerām un galvenais difernšieitors. 4 ir laba (taisnību sakot, kopš iphone4 kabatā mans digiziepis ar 12x stāv noputējis un netiek ņemts līdz ne ceļojumos, ne bērnudārza koncertos) bet 4S vooše lieliska.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-20 09:51 (saite)
ak, šie lēmumi un izvēles, grūti. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-01-18 22:42 (saite)
Aizvien vairāk uz to arī sliecos un jā, Siri neredzu kā vajadzību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morraa
2012-01-19 01:36 (saite)
Man bija vajadziigas 2 nedeeljas, lai saprastu, ka Android ir domaats skolniekiem, nekam citam vinsh neder - friizojas, elementaaraas funkcijas bremzee, nav paredzams un ir bagains.
Taapeec... no t.s. viedtaalrunjiem varu ieteikt tikai iPhone - ar to kaareiz nekad taadas probleemas nav bijushas. Vieniigais ka kljuust taads kaa leenaaks peec OS updeitiem, bet nu, ar Androiidu leenuma zinjaa sacensties vienalga nevar.
Jaa, un Samsung/Google whatever ir tas pats Android crap... :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-01-20 09:53 (saite)
Redz, nu es tik salta pret androīdu neesmu arī pēc viena no pirmajiem eksperimentiem divu gadu garumā, bet kaut kāds brīnumainās leģendas un mīta priekšstats gan ir sadrupis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?