Comments: |
Tak ēdiet ko gribiet tikai nelieniet citiem šķīvī. Tāpat kā nevajag līst guļamistabā un tml.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 15:22 |
---|
| | | (Link) |
|
šeit nav ne tavs šķīvis, ne tava guļamistaba, tā ka es atļaušos te būt un rakstīt, ko gribu ;)
Bet kas ir interesanti - jūs ar zazi te regulāri liekat savas ēšanas preferences - gan receptes gan teorētiskos pamatojumus. Un kad es vienreiz ieliku savas preferences tad bija tādas šausmas, re pat vēl tagad topik;a ir šausmināšanās par šašliku :D
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:04 |
---|
| | | (Link) |
|
nevis šausmināšanās, bet apsmiešana. tu pretendē uz man of science attieksmi pret dzīvi, vienlaikus tava izpratne par to, ka ogļhidrāti ir ogļhidrāti, no veselīguma apsekta nav svarīgi, vai tos uzņem kā tēju cukurā vai kā šķiedrvielas, bija smieklīga. alkohols principā jau arī ir tīri ogļhidrāti, kāda starpība ;]
Palasi zemāk - tur jau ir norādes ka uzturzinātnē ir daudz neatbildētu jautājumu.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:08 |
---|
| | | (Link) |
|
ah, kurā zinātnē nav? vai tev ir komentārs par šo informāciju? "all of you inside your gut have a mucosal membrane - this is a protective layer barrier in between your gut bacteria and the food waste and your intestinal lining. if this mucosal membrane is degraded, if it has any holes in it, .. it can cause inflammation and it can lead to what's known as leaky gut. our microbiome can actually help keep us healthy when we eat plant matter. our microbiome consumes that fiber to produce a compound that's called butyrate, and butyrate is the fuel source for our intestinal cells to produce mucin which then repairs that intestinal lining, repairs the mucosal membrane, and reduces inflammation. now on the flip side we also have some bacteria in our gut called sulfate-reducing bacteria; these guys are not nice they, consume sulfur in our food to produce hydrogen sulfur that is genotoxic: it causes inflammation and actually breaks down that mucosal membrane and I found out that the primary sources of sulfur in our diet are from the amino acids methionine and cysteine that are found primarily in animal protein. so here I'd learn something actually really amazing the fiber from plants leads to butyrate production which helps heal the mucosal membrane and reduces inflammation but the sulfur from meat causes hydrogen sulfide production which damages that mucosal membrane and causes inflammation."
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:07 |
---|
| | | (Link) |
|
un btw, es neesmu vegāns, bet tieši nemitīgie tavi un citu cibas runasvīru uzbrukumi vienīgajam publiskajma cibas vegānam mani pamudināja par to domāt, un visbeidzot arī rakstīt vairāk. ja nebūtu tik lielas opozīcijas zazim, droši vien viņa ieraksti nekad nebūtu mani salauzuši, so thank u.
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:38 |
---|
| | | (Link) |
|
man pat bio ir rakstīts, ka neesmu vegāns. bet ko ta es saprotu!?
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:41 |
---|
| | | (Link) |
|
WAIT A SEC tu gribi teikt, ka tu esi publiski postulējis, ka neesi vegāns, bet tu esi like cibas galvenais karojošais vegāns? visi tevi sauc par vegānu, rekur pat kristīgo vērtību bīdītājs gnīdris pārdzīvo nevis par triatlonistu, alpīnistu vai vīrieti, bet VEGĀNU kleitā ;]
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:47 |
---|
| | | (Link) |
|
tādas ir viņu izvēles. neko nepadarīsi.
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:42 |
---|
| | | (Link) |
|
tu atnāci pie manis un pie attiecīga topika sāki pihāt ar faktiem nepamatotu huiņu, kas nevienā vietā neatbilst izpratnei par veselīgu uzturu. protams, ka tas bija uzjautrinoši. joprojām ir. :D
Cik es lasu, man šķiet lielākais ar diētu saistīto veselības problēmu cēlonis ir ne tik daudz "ko ēdam", bet gan "cik ēdam". Papildus kalorijas ķermenim ir tendence izmantot tādām ekstrām kā iekaisumiem un raizēm. Arī minētie "cognitive impairments" cieši saistīti ar lieko svaru. Man pat ir aizdomas, ka veģetārās diētas pētījumos labi startē galvenokārt tāpēc, ka tās ir marķieris apzinīgākiem cilvēkiem, kas kopumā vairāk rūpējas par savu veselību, tai skaitā svaru un fiziskām aktivitātēm. Tas tā, tikai grain of salt - protams, ka dzīvnieku ēšana nav attaisnojama ētiski, un tai ir graujošas sekas uz vidi. Attiecībā uz veselību es pagaidām pieturos pie līnijas, ka "nav negatīvu seku". ;)
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 15:57 |
---|
| | | (Link) |
|
true that, however, tas, kas mani apbēdināja diezgan krietni, ir šis excert no pēdējā runātāja: "all of you inside your gut have a mucosal membrane - this is a protective layer barrier in between your gut bacteria and the food waste and your intestinal lining. if this mucosal membrane is degraded, if it has any holes in it, .. it can cause inflammation and it can lead to what's known as leaky gut. our microbiome can actually help keep us healthy when we eat plant matter. our microbiome consumes that fiber to produce a compound that's called butyrate, and butyrate is the fuel source for our intestinal cells to produce mucin which then repairs that intestinal lining, repairs the mucosal membrane, and reduces inflammation. now on the flip side we also have some bacteria in our gut called sulfate-reducing bacteria; these guys are not nice they, consume sulfur in our food to produce hydrogen sulfur that is genotoxic: it causes inflammation and actually breaks down that mucosal membrane and I found out that the primary sources of sulfur in our diet are from the amino acids methionine and cysteine that are found primarily in animal protein. so here I'd learn something actually really amazing the fiber from plants leads to butyrate production which helps heal the mucosal membrane and reduces inflammation but the sulfur from meat causes hydrogen sulfide production which damages that mucosal membrane and causes inflammation."
Sērs ir aminoskābēs cisteīns, cistīns, metionīns, šīs aminoskābes ir gan gaļas gan augu proteīnos.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:11 |
---|
| | | (Link) |
|
plant sources are relatively low in methionine and cysteine amounts
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:30 |
---|
| | | (Link) |
|
un kāds ir tavs viedoklis par to, ja tā ir par daudz? re, tur cilvēks apraksta nepatīkamas sekas.
The recommended daily allowance (RDA) for SAAs for an adult male is about 1 g (200 mg of methionine and an additional 810 mg of methionine that can be replaced by an equivalent amount of cysteine). A healthy, well-fed person will often consume greater than twice the sulfur-containing amino acids (RDA)
Pietiek ar 1 šašliku/ kotleti, nevajag izrīt visu bļodu :D
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:39 |
---|
| | | (Link) |
|
nu labi, tad - 1 gab. sašliks, krūze tējas ar cukuru un spainis ābolu?
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:38 |
---|
| | | (Link) |
|
rekur, review saka, ka If a diet has at least a modest amount of variability (which is the case in economically developed countries) there are no issues regarding sufficient intakes of any individual indispensable amino acids from vegetarian diets, including lysine. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6893534/
Par to jau neviens nestrīdas ka veģetārieši var normāli dzīvot.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:43 |
---|
| | | (Link) |
|
hopefully
Tā gaļa mūsu sugai ir kā kaut kāda raķešu degviela, kas pēc visa spriežot ir palīdzējusi pārvarēt citādi nepārvaramas evolūcijas aizas. Tas nenozīmē, ka esam pielāgoti to divreiz dienā stūķēt. :)
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:58 |
---|
| | | (Link) |
|
kaut kā tā.. domājot par medījumu no latgales mežiem - to nevar salīdzināt ar veikalu vai pat mājās audzēto gaļu. daudziem, kas nav raduši, nemaz nrgaršo. varbūt tāda arī bija tā gaļa, izdzīvošanai, nevis baudai.
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 17:34 |
---|
| | | (Link) |
|
tā var būt un tā var arī nebūt. ir teorijas, ka sēklas ir bijusi tā raķešdegviela.
Interesanti, iemetīsi kādu atsauci? Googlē nemāku sameklēt.
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 19:00 |
---|
| | | (Link) |
|
vot, nebūs man linka. ja mana neuzticamā atmiņa neviļ, tad dzirdēju to tedtalkā.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 17:46 |
---|
| | | (Link) |
|
vai sēnes!!! altered consciousness n stuff
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 19:00 |
---|
| | | (Link) |
|
jā, šī teorija šķiet ļoti pat pievilcīga.
Nutrition science ir ļoti neprecīza zinātnes nozare.
Dzīvnieku neizmantošana uzturā ir skaidri atbalstāma no ētikas & ekoloģijas viedokļa, no personīgās veselības viedokļa nav tik skaidri
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 15:59 |
---|
| | | (Link) |
|
so i thought as well, no so sure anymore. vismaz no microbiome viedokļa, tur, šķiet, ir diezgan liela vienprātība, ieteicami ir tikai dārzeņi, augļi, pākšaugi, graudaugi..
| From: | zazis |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 16:36 |
---|
| | | (Link) |
|
kas ir tavas lielākās bažas no veselības viedokļa?
Jautājums man? es vispār neesmu veģetārietis, ēdu zivis Veselības viedokļa dēļ milzīgas problēmas neredzu, tas ko es teicu bija kaut kas cits - ka tiešāk izsakoties uztura zinātne pārsvarā man liekas bulšits.
| From: | az |
Date: | 19. Jūlijs 2022 - 23:11 |
---|
| | | (Link) |
|
es vispār tam pieskaros pamatā no neuroscience puses, tur ir avien vairāk pētījumu par brain-gut axis, krietni vairāk par jau nodeldēto 90% of serotonine is produced in your gut bet vispār kopumā t.s. gut-brain axis mani biedē. piemēram, microbiota-gut-brain axis research review concludes: diverse forms of neuropsychiatric disorders (such as autism, depression, anxiety, and schizophrenia) are associated with or modulated by variations in the microbiome, by microbial substrates, and by exogenous prebiotics, antibiotics, and probiotics. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5997867/ | |