None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2018-03-16 13:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Labāk vērsties pret patiesības izgaismotāju (Neo), nevis galveno cēloni (root cause)
"Everyone in Latvia has known for many years that Parex used to and ABLV still does launder Russian Mafia money. But somehow the ECB doesn’t know, even though the ECB is the regulator for ABLV. How can two million Latvians know something however the regulator doesn’t?

Also, the ECB must know that Rimsevics is corrupt and working in the interests of Parex and ABLV. For example, after Rimsevics organized the fraudulent Parex bailout, he was caught by whistleblower ‘Neo’ paying a large secret bonus for himself using the small bit of Latvian taxpayer money that hadn’t already been stolen. And then, prosecution commenced against ‘Neo’ instead of against Rimsevics, at the request of ABLV."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snark
2018-03-16 14:17 (saite)
Kas tas par secret bonus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2018-03-16 14:21 (saite)
Domāts šis http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/306151-4ata_publisko_latvijas_bankas_darbinieku_atalgojumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2018-03-16 14:35 (saite)
Jā, tas bija arī mans tuvākais minējums. Ļoti izteiksmīgi norāda, cik lielā mērā autors nesaprot vai nevēlas saprast to, kā veidojas LB peļņa, un no kādas naudas tur maksā algas un prēmijas. Tām nav nekāda sakara ar nodokļu maksātāju naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2018-03-16 14:41 (saite)
Protams, tev formāli ir taisnība, bet arī tas ir tikai politisks lēmums. Ieskatam, kā tas vēsturiski ir izvērties:

"Latvijas Banka par savu īpašo statusu un īpašo algu līmeni ir cīnījusies jau kopš saviem pirmsākumiem, kad tās toreizējais prezidents Einars Repše darīja visu, lai tikai neatklātu sava personiskā atalgojuma apmēru.

Lai gan 2010. gada decembrī faktiski jau bija panākts politisks atbalsts LB iekļaušanai valsts vienotajā atalgojuma sistēmā, jautājuma izlemšana tika atlikta, lai dotu laiku šo risinājumu saskaņot gan ar pašu LB, gan ar Eiropas Centrālo banku.

Savukārt vēl pēc tam toreizējais finanšu ministrs Andris Vilks faktiski ieslēdza atpakaļgaitu. Ar laiku, pateicoties LB aktīvajam lobēšanas darbam, apgalvojot, ka tā nemaz neesot iestāde Valsts pārvaldes iekārtas likuma izpratnē, jautājumu no dienas kārtības izdevās noņemt pavisam."

Source: https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/latvijas-bankas-vadibas-algas-vel-treknak-vel-apsaubamak-14177088

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2018-03-16 15:45 (saite)
Ok, tad jāsāk ar to, ka politisks lēmums ir centrālās bankas (centrālo banku) neatkarība vispār. Vai tu uzskati, ka šis ir nepareizs koncepts un centrālās bankas nedrīkstētu būt neatkarīgas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2018-03-16 16:00 (saite)
Sliecos piekrist bijušajam finanšu ministram Uldim Osim: "Īstenībā šim kantorim nebija lielas jēgas pat pirms LV pievienošanās €-zonai. Būtu pieticis ar vidusmēra departamentu Finanšu ministrijā." Varbūt ne tik radikāli, bet līdz ar laiku, kad funkcijas uzņēmās ECB, Latvijas Banku vajadzēja reformēt. Protams, ABLV krīze izgaismo faktu, ka ECB uzraudzība ir nepietiekama, jo valstis tolaik nepiekrita ECB piešķirt pilnīgu uzraudzības kompetenci. Ar esošo modeli esam ne tur, ne šur. Latvijas Bankas uzdevums pat nav uzraudzība—kā zinām, ar to nodarbojās FKTK.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2018-03-16 16:21 (saite)
Tas, ko saka, Osis, ir kopsavilkums dažu labu deviņdesmito gadu sapņiem par to, kā uz katrām vēlēšanām varētu piedrukāt vēl dažus miljardus lvl un piemest pa nullei pie pensijām. Tas, ka izdevās nepieļaut naudas drukāšanu, un sanāca arī izveidot pieklājīgas valūtas rezerves (kas netika aprītas tūlītējām sociālām vajadzībām), manuprāt, piešķir pietiekamu jēgu LB neatkarīgam statusam.

Cits jautājums, vai LB izmaksas ir atbilstošas tās jaunajām funkcijām Eiropas Centrālo banku sistēmas ietvaros, taču tas joprojām nav jautājums par neatkarību - nu nav ko valdībām jaukties ECB darīšanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2018-03-16 18:57 (saite)
Es esmu par lielāku autoritātes piešķiršanu ECB. LB neatkarība šodien ir, savā ziņā, a moot point.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2018-03-16 18:58 (saite)
Starp citu, šaubos, ka Osis pārstāv viedokli par iztrūkstošās naudas "piedrukāšanu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2018-03-16 15:25 (saite)
Es nezinu cik Rimšēvičs ir formāli vainīgs, bet pilnīgi noteikti viņš ir morāli nevēlams (teiksim, līdzīgi kā Lembergs, kurš oficiāli nav notiesāts, bet nu ir 100% skaidrs, ka viņa vadības stils nav labvēlīgs mūsdienu sabiedrībā).

Piemēram, Rimšēvičs ieteica veselības aprūpē ieviest Amerikāņu privāto apdrošināšanas modeli – to, kuru visur pasaulē uzskata par vissliktāko no visiem iespējamiem, jo izmaksas uz līdzīgiem rezultātiem ir divreiz lielākas. Par to jau vien viņam vajadzētu atvadīties no sava amata.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-03-16 15:33 (saite)
Drīzāk viņam vispār nevajadzēja bāzties par pudeles korķi jautājumā, kas nav LB kompetencē. Tā vietā labāk būtu ar tiešajiem pienākumiem vairāk nodarbojušies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sara
2018-03-16 15:53 (saite)
Nu tas salīdzinājums par Ansi Ataolu Bērziņu ir vietā... saprotu, ka pats Bērziņš tur arī izcēlās, bet nu reāli - jā- tipa viņa nodarījums in coetumsods- un tipa Lembis un pārējie, kas actiņas zibina

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?