antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-10-21 23:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Labunakti ciba :)
Trešo dienu domāju par [info]aborigens ierakstu: "gribēju ierakstīt kaut ko priecīgu un uzmundrinošu", un nolēmu uzrakstīt neuzrakstīto.

Rīt nebūšu dusmīgs, jo redzēšu tevī sevi. Rīt nejutīšos vainīgs, jo dzīvošu atbilstoši sirdij. Mani rīt nenomāks raizes, jo necentīšos no tām aizmukt.

Rīt mūs gaida svaigas 24h, kurās varēsim kādam uzsmaidīt, pateikt jaukus vārdus, un kādam ar kaut ko palīdzēt. Gan jau kāds uzsmaidīs, pateiks jaukus vārdus, un palīdzēs arī mums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2021-10-22 01:09 (saite)
Pēdējie teikumi ir liekulīgi, jo atbalstīt spaidu vakcināciju un cilvēku izslēgšanu no sabiedrības ir noziegums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-22 02:09 (saite)
Tu laikam spēj saskatīt spaidu vakcinācijas atbalstu un noziegumu arī sveicienā "Labdien!" no kāpņutelpā sastaptas kaimiņienes un ziņās par noķertajiem un izšķirtajiem Vidzemes lācēniem, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2021-10-22 07:57 (saite)
Jā, es uzskatu, ka obligāta vakcinācija visiem, kuru darbs ietver saskarsmi ar citiem cilvēkiem, ieskaitot darba kolektīvā, ir nepieciešama, bet kāds tam sakars ar šo ierakstu? Tas taču nenozīmē, ka es nevaru būt lielisks pret individuālu cilvēku, neatkarīgi no tā, vai vakcinējies vai nē? Neredzu šeit liekulību.

P.S.

Tas nenozīmē, ka domāju, ka valdība ir rīkojusies adekvāti situācijai. Ja es būtu kaut kāds vēstures pavēlnieks ar šodienas zināšanām, tad:
- Vairāk būtu izgaismojis un atspēkotu pretvakcīnu mītus un melus;
- Aktīvāk būtu izvērsis vakcinācijas kampaņas abās valodās, varbūt pat uzlicis pienākumu ģimenes ārstiem informēt savus pacientus
- Padarījis vakcināciju pieejamāku un mazāk apgrūtinošu. Kā te daži iesaka, vakcinācija aptiekās un pie ģimenes ārstiem, iespējams, būtu bijusi ļoti efektīva, jo daudziem vecākiem cilvēkiem šīs ir uzticības personas.

Bet ko šobrīd iesākt? Ļaut nevainīgiem cilvēkiem mirt, tāpēc, ka kādai kaimiņvalstij un interneta troļļiem ir izdevusies veiksmīga melu kampaņa? Kādu ideālu vārdā?

Visi jau saprot, ka šādas prasības rada reālas ciešanas un zaudējumus cilvēkiem, kas nevēlas vakcinēties, taču tās ir nepieciešamas visas sabiedrības labumam. Kad būs beidzies vilnis un/vai sasniegta pietiekama vakcinācijas aptvere, šos ierobežojumus varēs atcelt, lai tie, kas tiešām paniski baidās, vai kam ir radikālas politiskās pārliecības, arī varētu atgriezties sabiedrībā. Es ne mirkli nedomāju, ka šīs normas būs paliekošas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-22 11:30 (saite)
Vēlreiz, īsāk - piespiedu vakcinācija ir amorāla pēc būtības, te nelīdzēs kādi utilitāri rēķini un kārtējā nebeidzamā Kremļa vainošana pie savas uzpūtības un neizdarības. Vairums Latvijas iedzīvotāju nav un nekad nav bijuši rūdīti antivakseri, viņi tikai kā taustāmai īstenībai pietuvināti cilvēki uzdod pamatotus jautājumus par Covid krīzes pārvaldību visus šos 2 gadus, un, patiesi, ne tikai politiķi, bet arī vairums ekspertu viņus ir pievīluši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]slikts
2021-10-22 12:15 (saite)
Tas, kādu "vairākumu" jūsu truliķu kolektīvs pārstāv, redzami noskaidrojās balsojumā par referendumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-23 22:04 (saite)
Vai minētais balsojums ir par tik skaidru alternatīvu kā par/pret geju laulībām + vienkārši nobalsojams un pieejams? Nožēlojamais liekuli, pats visu laiku vāries par lielākas demokrātijas un stiprākas pilsoniskās sabiedrības lomu Latvijā, bet kad, lūk, tev ir viens skaidrs lakmusa papīrītis, tad uzreiz meties lielkapitāla neoliberāļu un autoritāristu pusē. Gļēvs liekulis un vāvulis, nekas vairāk. Tauta tādus izspļauj pusvārītus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-10-22 12:56 (saite)
Mācība nākamajām epidēmijām:

- labāka komunikācija bez visiem šitiem `` vakcīnas ir doršas jo apstiprinātas``, komunicēt vajag nevis kā ierēdņiem bet kā zinātniekiem
- pēc tam vakcinācija obligāta, tāpēc ka bīstama epidēmija, tas ir normāli.

Visādus mapatveidīgos - saukt pie atbildības par sabotāžu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slikts
2021-10-22 12:14 (saite)
Izplatīt bīstamu slimību un noslogot medicīnu tā, ka citiem nav iespējams saņemt vajadzīgo aprūpi, gan nav noziegums. Antivaxerisms ir viens no clustera ar alternatīvo faktu uzskatiem, un tāpēc arī ir tāds sadalījums, ka trampistveidīgie visvairāk murgo par diskrimināciju, genocīdu utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-23 22:07 (saite)
Kā ar piespiedu vakcināciju un strādnieku streikiem pret to? Ļipiņa raustās, lielais demokrāt? Lielāku "ekonomisko solidaritāti" man, laptopu šķiras cīnītājam, bet ne tumsonīgajiem trampistiem, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-10-22 12:54 (saite)
Nē tā ir nepieciešamība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-10-22 13:01 (saite)
Visādi atpakaļrāpuļi ir paši sevi izslēguši no sabiedrības un lai tur arī paliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aborigens
2021-10-23 00:11 (saite)
pat nesaprotu kā justies par to trešo dienu :) bet nujā, man ar gribēšanu bija par īsu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-23 09:29 (saite)
Jūties, lūdzu, labi! Tavs vienkāršais ierakstiņš kādu iekustināja aizdomāties par būtisko, un jo ilgāk par to domā, jo labāk.

P.S. Kas notika, kamēr biju prom - kur palikuši dienas jautājumi? Tevis organizētais diskusiju klubiņš man likās viena no interesantākajām lietām cibā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-10-23 10:18 (saite)
es ieliku postu par Kanādas atklātajiem masu apbedījumiem, pie kura man pikti un/vai ņirdzīgi sakomentēja vairāki cibiņi. Aptuveni, ka es gūstot baudu no kašķiem un provokācijām un tik tāpēc to visu lieku. Es ļoti apvainojos uz vienu konkrētu cibiņu un visus savus pedējā pusgada ierakstus paliku zem private. Viņa gan man nākamaja dienā atvainojās un starp mums viss ir jauki, taču ēm, kaut kā noguru no tām sarunām un pret sevi vērstā niknuma administrēšanas, vairs nav aktuāli. Laikam visu labo, ko sev varēju no tā paņemt, jau dabūju.
Man gan pēc tam ir bijuši vēl pāris ieraksti par tēmām, bet nu tas tik tā inerces pēc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-23 13:27 (saite)
Nu jā, te brīžiem vajag diezgan stiprus nervus, lai atsevišķas lietas neuztvertu personīgi. Vispār jau, viss par ko mēs te runājam citur ir uzrakstīts gan skaidrāk, gan dziļāk. Samērā reti gadās, ka kāds norāda uz kaut ko patiesi nedzirdētu. Mani laikam piesaista iespēja mazliet trīsdimensionālāk ieraudzīt personas "aiz viedokļa".

Bet nu neliegšos, kaut kas no kašķu mazohista manī arī ir. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-10-23 15:10 (saite)
man riebjas kašķēties vai vispār reprezentēt sevi un pārdomas publiski, un es sev pāri kāpu ļoti apzināti, jo man nepatika tā liberālā vienveidība un vienošanās kopējā dziesmā, kas nez kāpēc bija pārņēmusi manu soctīklu burbuli.
par laimi pēdējā laikā kļūst bišku labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-10-23 15:44 (saite)
Piedod, ka esam tik vienveidīgi. ;)

Man gan liekas, ka tā šķietamā "vienošanās kopējā dziesmā" varētu būt efekts tam, ka Tavs skatu punkts ir diezgan tālu no "liberālā". Līdz ar to Tev mūsu nianses un atšķirības liekas nebūtiskas. Zinu, ka man arī brīžiem liekas šokējoši, cik "vienādi" domā konservatīvie, un man sev jāatgādina, ka nevis "jūs tur aitas", bet gan es noteikti vienkārši neredzu nianses, jo nepiekrītu dziļi saknē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-10-23 20:16 (saite)
heh, paldies par līdzjūtību :)
varētu tā būt, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-10-26 10:44 (saite)
/Aptuveni, ka es gūstot baudu no kašķiem un provokācijām un tik tāpēc to visu lieku. /

jocīgi, man viņi šito nesaka. Lai gan es nepiekrītu ne liberālajiem ne konservatīvajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?