Fake it until you make it

« previous entry | next entry »
Oct. 21st, 2018 | 06:55 pm

Dzīvesbiedrs skatās uz mani ar aizdomām. Es esot kā apburta. No kurienes tādas pārmaiņas, viņš vaicā. Un viss tikai tāpēc, ka pēdējo nedēļu gatavoju. Katru dienu. Esot nenormāli garšīgi, labāk kā Stockpotī. Un ar katru dienu jo garšīgāk.
Pierakstīšu visu, ko esmu šonedēļ gatavojusi, lai mazāk ražīgos periodos atcerētos un noticētu, ka tā var. Jo nevar jau zināt cik ilgi turēsies burvestība.
Tātad:
Otrdiena - Turku zirņu karijs ar spinātiem, kokosriekstu krēmu un rīsiem
Trešdiena - Krāsnī cepti kabači ar papriku, tomātiem un sarkano kvinoju
Ceturtdiena - Puķkāpostu rīsi ar melnajām pupiņām un salsa verde (šis mans personīgais favorīts)
Piektdiena - latviešu načos kā Aptiekā - krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un halapeņjo plus baklažānu ikri un krējums
Sestdiena - Krāsnī cepti patisona un kartupeļu plācenīši ar sieru un halapeņjo
Svētdiena - parmezāna siermaizītes ar ķiplokiem un halapeņjo. Ķirbja čili ar divu veidu pupiņām un sarkano kvinoju. Gandrīz vegānā kārtainā ķirbja kūka

Ā jā, gatavot nākas lēnvārī vai elektriskajā krāsniņā, jo jaunajā mājā vēl nav virtuves.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {26}

mama drama

(no subject)

from: [info]virginia_rabbit
date: Oct. 21st, 2018 - 07:55 pm
Link

wow
tad saucas rudens nāk, ziemas miega gulētāji grib kartīgi paēst pirms ziemas

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 21st, 2018 - 08:04 pm
Link

oi, tad kas būs pašā ziemā. tik gatavos un rīs, rīs un gatavos.

Atbildēt | Parent


*

(no subject)

from: [info]inese_tk
date: Oct. 21st, 2018 - 08:26 pm
Link

izklausās nenormāli garšīgi un pēc restorāna ēdienkartes :)

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 09:53 am
Link

iedvesmojos no taviem ierakstiem arī!

Atbildēt | Parent


(no subject)

from: [info]marina_
date: Oct. 21st, 2018 - 08:47 pm
Link

viss tik veselīgi!

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 09:54 am
Link

haha, tas jau netraucē balansam pēc vakariņām izrīt čipšu paku!

Atbildēt | Parent


judging the mice

(no subject)

from: [info]rasbainieks
date: Oct. 21st, 2018 - 08:54 pm
Link

kādas ir iespējas pilnīgi nejauši trāpīties ciemos uz puķkāpostu rīsiem? tai slavenajā jaunajā mājā?

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:05 am
Link

būs, noteikti būs iespējas! gan jau uztaisīsim arī kādu restorāndienu-sālsmaizi. var arī nejauši braukt ciemos, much welcome :)

Atbildēt | Parent | Thread


judging the mice

(no subject)

from: [info]rasbainieks
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:15 am
Link

tālu jābrauc?

Atbildēt | Parent | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:39 am
Link

13km no centra. ir veloceliņš :)

Atbildēt | Parent | Thread


judging the mice

(no subject)

from: [info]rasbainieks
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:41 am
Link

cik noslēpumaini! uz kuru pusi no centra? :)

Atbildēt | Parent | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:46 am
Link

Sudrabakoti, googlē ir.

Atbildēt | Parent | Thread


judging the mice

(no subject)

from: [info]rasbainieks
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:52 am
Link

dog walker! :)

Atbildēt | Parent | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 01:48 pm
Link

tā jau arī.

Atbildēt | Parent


barbala

(no subject)

from: [info]barbala
date: Oct. 22nd, 2018 - 11:45 am
Link

ohooo, Cafe Piepe un Baltezers, kas allaž aizsnigs un RaimondsPauls turpat netālu. :) Ļ. interesanti, ziņojiet par talkām un tā. :)

Atbildēt | Parent


barbala

kulinārais bloks?

from: [info]barbala
date: Oct. 22nd, 2018 - 12:14 am
Link

veķeķē, cik garšīgs viss izklausās, gribas receptes vai līdzīgu burvestību. nēnu, es gatavoju un arī gandrīz katru dienu, bet dēl gaļas obligātuma tās pavadoņi dārzeņi ir otrajā plānā ar dažādību.

ā un ir kāds pro tip par lēnvāri? kaut kas tāds, ko ja pirktu tagad, tad darītu citādi?

Atbildēt | Thread


bettyboob

Re: kulinārais bloks?

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:15 am
Link

šķiet, ka gaļas neobligātums mani tieši iedvesmo uz ēdienu dažādību.
par lēnvāri vienīgais tips ir neaiztikt to ar metāla objektiem, piemēram, neņemt ārā ēdienu ar ēdamkaroti, kā es to izdarīju un pačakarēju virsmu. Bet pieļauju, ka citi nav tik neaptēsti un tādas lietas viņiem ir pašsaprotamas
gaļai lēnvāris ir ideāls, omg, cik dievīgi jēra virumi tanī ir tapuši

Atbildēt | Parent


bettyboob

Re: kulinārais bloks?

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:24 am
Link

Lēnvāris ir vecās skolas, bez elektronikas. On/off. Ar papildus diy devaisu, kas controlē temperatūru, var gatavot sous-vide precīzās temperatūrās

Atbildēt | Parent


zimbabve

(no subject)

from: [info]zimbabve
date: Oct. 22nd, 2018 - 12:44 am
Link

Man tas pats. Pēc pusgada, kad gatavoju ar lielu piespiešanos, ir panesies kaut kāds posms, kad šmorēju vienā laidā un mēģinu daudz jaunu recepšu un reizēm pat vairākkārt dienā. Norakstu uz rudeni :)

Atbildēt


Kemune

(no subject)

from: [info]kemune
date: Oct. 22nd, 2018 - 01:22 pm
Link

laikam jau dzirnakmeni neapturēt, bet kinva ir "kvinoja" tikai tik tālu, cik konkistadori ir "konkvistadori"

Atbildēt | Thread


Kemune

(no subject)

from: [info]kemune
date: Oct. 22nd, 2018 - 01:35 pm
Link

(receptes superīgas)

Atbildēt | Parent


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 01:53 pm
Link

o paldies! jāmēģina atcerēties.

Atbildēt | Parent


starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Oct. 29th, 2018 - 11:27 pm
Link

Visa gaļa aiziet aplokam..

Atbildēt


starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Oct. 29th, 2018 - 11:54 pm
Link

Šodien un rīt:
Nomērcē divas saujas lēcu. Vāra daudz pasāļā ūdenī. Sviestā sacep saldo sīpolu ar banāna ripām un ķiplokdaivu kapātu, sakaisa ar maltu muskatriekstu, kreicnaglu, kardamonu, ingveru, tuč kanēļa. Pievieno kabača gabaliņus mizotus, iemaisa kamēr taukums sasūcies. Uzber trīs saujas rīsu, iemaisa lai viss taukais mitrums sasūcies. Liek mazu sauju tumšo rozīņu, čili piparu, dažas fenheļa sēkliņas, sakaisa ar sumaku un sauso sacivi. Aplej ar buljonu, vāra neganti kamēr drīz sauss. Sakaisa pa virsu ar svaigu svaigi kapātu pētersīli. Sutina zem vāka knapi - tik lai kabacis garo laukā, da rīsus briedina. Tad iztur zem dvieļa bez sildīšanas kamēr viss savilcies. Smaržo labi, garšo tāpat

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Oct. 31st, 2018 - 06:58 pm
Link

spageti ar sardīnēm māj sveicienus!
bet banāns ko dod? un kas tas par buljonu?

Atbildēt | Parent | Thread


starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Oct. 31st, 2018 - 11:27 pm
Link

Man bija liellopa buljons. Gan jau ka der arī no saknēm.
Banāns cepjot pašķīst un labi karamelizējas ar saldajiem sīpoliem. Garšu un aromātu dod. Un arī uzturvērtība, šķiedrvielas, ciete. Banāns ir ēdiens atšķirībā no sēnēm, kas ir tikai garšviela.
Te ir sīpolu marmelāde no medus, cukura un etiķa, iet kopā labi ar gaļām, asinsdesām, arī pie rīsiem http://www.delfi.lv/tasty/receptes/sarkano-sipolu-marmelade.d?id=47765161
Manuprāt banāns aizstāj gan cukuru, gan etiķi.

Atbildēt | Parent