Fake it until you make it

« previous entry | next entry »
Oct. 21st, 2018 | 06:55 pm

Dzīvesbiedrs skatās uz mani ar aizdomām. Es esot kā apburta. No kurienes tādas pārmaiņas, viņš vaicā. Un viss tikai tāpēc, ka pēdējo nedēļu gatavoju. Katru dienu. Esot nenormāli garšīgi, labāk kā Stockpotī. Un ar katru dienu jo garšīgāk.
Pierakstīšu visu, ko esmu šonedēļ gatavojusi, lai mazāk ražīgos periodos atcerētos un noticētu, ka tā var. Jo nevar jau zināt cik ilgi turēsies burvestība.
Tātad:
Otrdiena - Turku zirņu karijs ar spinātiem, kokosriekstu krēmu un rīsiem
Trešdiena - Krāsnī cepti kabači ar papriku, tomātiem un sarkano kvinoju
Ceturtdiena - Puķkāpostu rīsi ar melnajām pupiņām un salsa verde (šis mans personīgais favorīts)
Piektdiena - latviešu načos kā Aptiekā - krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un halapeņjo plus baklažānu ikri un krējums
Sestdiena - Krāsnī cepti patisona un kartupeļu plācenīši ar sieru un halapeņjo
Svētdiena - parmezāna siermaizītes ar ķiplokiem un halapeņjo. Ķirbja čili ar divu veidu pupiņām un sarkano kvinoju. Gandrīz vegānā kārtainā ķirbja kūka

Ā jā, gatavot nākas lēnvārī vai elektriskajā krāsniņā, jo jaunajā mājā vēl nav virtuves.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {26}

barbala

kulinārais bloks?

from: [info]barbala
date: Oct. 22nd, 2018 - 12:14 am
Link

veķeķē, cik garšīgs viss izklausās, gribas receptes vai līdzīgu burvestību. nēnu, es gatavoju un arī gandrīz katru dienu, bet dēl gaļas obligātuma tās pavadoņi dārzeņi ir otrajā plānā ar dažādību.

ā un ir kāds pro tip par lēnvāri? kaut kas tāds, ko ja pirktu tagad, tad darītu citādi?

Atbildēt | Thread


bettyboob

Re: kulinārais bloks?

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:15 am
Link

šķiet, ka gaļas neobligātums mani tieši iedvesmo uz ēdienu dažādību.
par lēnvāri vienīgais tips ir neaiztikt to ar metāla objektiem, piemēram, neņemt ārā ēdienu ar ēdamkaroti, kā es to izdarīju un pačakarēju virsmu. Bet pieļauju, ka citi nav tik neaptēsti un tādas lietas viņiem ir pašsaprotamas
gaļai lēnvāris ir ideāls, omg, cik dievīgi jēra virumi tanī ir tapuši

Atbildēt | Parent


bettyboob

Re: kulinārais bloks?

from: [info]san
date: Oct. 22nd, 2018 - 10:24 am
Link

Lēnvāris ir vecās skolas, bez elektronikas. On/off. Ar papildus diy devaisu, kas controlē temperatūru, var gatavot sous-vide precīzās temperatūrās

Atbildēt | Parent