Fake it until you make it
« previous entry | next entry »
Oct. 21st, 2018 | 06:55 pm
Dzīvesbiedrs skatās uz mani ar aizdomām. Es esot kā apburta. No kurienes tādas pārmaiņas, viņš vaicā. Un viss tikai tāpēc, ka pēdējo nedēļu gatavoju. Katru dienu. Esot nenormāli garšīgi, labāk kā Stockpotī. Un ar katru dienu jo garšīgāk.
Pierakstīšu visu, ko esmu šonedēļ gatavojusi, lai mazāk ražīgos periodos atcerētos un noticētu, ka tā var. Jo nevar jau zināt cik ilgi turēsies burvestība.
Tātad:
Otrdiena - Turku zirņu karijs ar spinātiem, kokosriekstu krēmu un rīsiem
Trešdiena - Krāsnī cepti kabači ar papriku, tomātiem un sarkano kvinoju
Ceturtdiena - Puķkāpostu rīsi ar melnajām pupiņām un salsa verde (šis mans personīgais favorīts)
Piektdiena - latviešu načos kā Aptiekā - krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un halapeņjo plus baklažānu ikri un krējums
Sestdiena - Krāsnī cepti patisona un kartupeļu plācenīši ar sieru un halapeņjo
Svētdiena - parmezāna siermaizītes ar ķiplokiem un halapeņjo. Ķirbja čili ar divu veidu pupiņām un sarkano kvinoju. Gandrīz vegānā kārtainā ķirbja kūka
Ā jā, gatavot nākas lēnvārī vai elektriskajā krāsniņā, jo jaunajā mājā vēl nav virtuves.
Pierakstīšu visu, ko esmu šonedēļ gatavojusi, lai mazāk ražīgos periodos atcerētos un noticētu, ka tā var. Jo nevar jau zināt cik ilgi turēsies burvestība.
Tātad:
Otrdiena - Turku zirņu karijs ar spinātiem, kokosriekstu krēmu un rīsiem
Trešdiena - Krāsnī cepti kabači ar papriku, tomātiem un sarkano kvinoju
Ceturtdiena - Puķkāpostu rīsi ar melnajām pupiņām un salsa verde (šis mans personīgais favorīts)
Piektdiena - latviešu načos kā Aptiekā - krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un halapeņjo plus baklažānu ikri un krējums
Sestdiena - Krāsnī cepti patisona un kartupeļu plācenīši ar sieru un halapeņjo
Svētdiena - parmezāna siermaizītes ar ķiplokiem un halapeņjo. Ķirbja čili ar divu veidu pupiņām un sarkano kvinoju. Gandrīz vegānā kārtainā ķirbja kūka
Ā jā, gatavot nākas lēnvārī vai elektriskajā krāsniņā, jo jaunajā mājā vēl nav virtuves.
(no subject)
from: starro
date: Oct. 29th, 2018 - 11:54 pm
Link
Nomērcē divas saujas lēcu. Vāra daudz pasāļā ūdenī. Sviestā sacep saldo sīpolu ar banāna ripām un ķiplokdaivu kapātu, sakaisa ar maltu muskatriekstu, kreicnaglu, kardamonu, ingveru, tuč kanēļa. Pievieno kabača gabaliņus mizotus, iemaisa kamēr taukums sasūcies. Uzber trīs saujas rīsu, iemaisa lai viss taukais mitrums sasūcies. Liek mazu sauju tumšo rozīņu, čili piparu, dažas fenheļa sēkliņas, sakaisa ar sumaku un sauso sacivi. Aplej ar buljonu, vāra neganti kamēr drīz sauss. Sakaisa pa virsu ar svaigu svaigi kapātu pētersīli. Sutina zem vāka knapi - tik lai kabacis garo laukā, da rīsus briedina. Tad iztur zem dvieļa bez sildīšanas kamēr viss savilcies. Smaržo labi, garšo tāpat
Atbildēt | Thread
(no subject)
from: san
date: Oct. 31st, 2018 - 06:58 pm
Link
bet banāns ko dod? un kas tas par buljonu?
Atbildēt | Parent | Thread
(no subject)
from: starro
date: Oct. 31st, 2018 - 11:27 pm
Link
Banāns cepjot pašķīst un labi karamelizējas ar saldajiem sīpoliem. Garšu un aromātu dod. Un arī uzturvērtība, šķiedrvielas, ciete. Banāns ir ēdiens atšķirībā no sēnēm, kas ir tikai garšviela.
Te ir sīpolu marmelāde no medus, cukura un etiķa, iet kopā labi ar gaļām, asinsdesām, arī pie rīsiem http://www.delfi.lv/tasty/receptes/sark
Manuprāt banāns aizstāj gan cukuru, gan etiķi.
Atbildēt | Parent