-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-12-12 16:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tie, kas plāno taisīt zsv vakariņas, pastāstiet man lūk, ko. ko jūs plānojiet pasniegt zsv vakariņās? skaidri zinu, kas būs desertā, kā arī piedevās. bet pārējais pagaidām ir miglā tīts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mirdza
2014-12-12 17:05 (saite)
Drošvien, kakkāds cepetis. Ar šķovētiem kāpostiem utml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 17:09 (saite)
o, kāposti. Tev ir kāda pārbaudīta recepte tiem?
es te nesen uzgāju http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/amazing-roast-veg/
vakar iečekoju, ir tiešām ļoti, ļoti labi. un sagatavi var uztaisīt iepriekš, kas ir super.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mirdza
2014-12-12 17:14 (saite)
Tavu linku apskatīšu vēlāk, gatavojamies iešanai uz kino.
Bet pie mums taisa pēc vīra vecmāmiņas receptes. Pēc kāpostu izsutināšanas uz pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus, liek virsū kāpostus un pārkaisa vēl ar cukuru (es savai pannai vēl kādas 3 ēk beru). Apcep, un viss. Tā mums visiem garšo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 17:36 (saite)
man bail no štovētiem kāpostiem, nekad neesmu tos taisījusi :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2014-12-12 17:23 (saite)
mums būs vai nu ļoti tradicionāli vai kaut kas pilnīgi ne pa tēmu - enčiladas, picas vai tā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 17:37 (saite)
ahā. mums laikam pa vidu :) uz gaļas taisīšanu gan pagaidām pieteicies A.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdzums
2014-12-12 17:52 (saite)
Cepti kartupeļi un pētersīļi ar redīsiem :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:32 (saite)
arī labi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2014-12-12 18:01 (saite)
pofujs parastais. droši vien iemetīšu cepammaisā un krāsnī kādu zoss gabalu ar āboliem un kādu dārzeni, iepriekš pa dienu nopirkšu kādu labu kūku. visu tā, lai nav baigi jāiespringst, citādi kas tie par svētkiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:32 (saite)
arī laba pieeja :) kur Tu dabū zoss gabalu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2014-12-12 23:37 (saite)
no saldētavas :) šoruden gadījās putnu gaļas iepirkums no vienas pazīstamas cibītes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2014-12-12 18:28 (saite)
Eeeee.... Mans tēvs droši vien ceps cepeti. Vai lasi. Bet vispār man ir pilnīgā mīglā tīts. Tas noteikti nebūs nekāds pudiņš, kas jātaisa mēnesi iepriekš :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:33 (saite)
savā ziņā mēnesi iepriekš ir labi, jo tad nav jātaisa pēdējā brīdī :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2014-12-12 18:55 (saite)
es gan braukšu uz vakariņām, tā ka ēdienkarte jāsastāda nebūs, tikai jāpalīdz realizēt. zinu, ka noteikti būs žāvēta un pēc tam vārīta cūkas pusgalva ar cūku pupām, tāpat pašu cepti pīrāgi un siļķu rasols (šito gan es neēdu).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:34 (saite)
izklausās tradicionāli un interesanti vienlaicīgi :) man šķiet, es nekad neesmu ēdusi žāvētu vārītu pusgalvu.
bet pīrāgi laba doma, varbūt jāsacep laicīgi, lai īstajā dienā var atkausēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2014-12-12 22:48 (saite)
pīrāgiem tā mūžīgā dilemma – neatvairāmā svētku smarža pa visu māju vs. tāds neliels besis uz svētku vakariņām :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:52 (saite)
tā nemaz nav dilemma, uzcep pīrāgus (vienalga kad, bet ne svētku dienā), atdzesē (galvenais neapēd visus :D), iebāz saldētavā. dienā x velc ārā, aukstā krāsnī iekšā, uz 200 grādiem un cep līdz atkusuši. voila, svaigi pīrāgi bez piepūles īstajā dienā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2014-12-12 22:55 (saite)
nu nez nez vai tā atsaldēšana/uzcepšana dos TO smaržu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:58 (saite)
ja vien pagaidi, kamēr pīrāgi pa īstam izsilst cauri, tad noteikti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2014-12-12 19:36 (saite)
Vakariņas taisām kopā ar mammu.
Standarta variants pēdējos gados (jo parasti ir klāt arī mazi bērni un visādi dīvainēdāji) ir mazliet apaudzis, tagad ir aptuveni tā:

Vārīti kartupeļi, cepetis (parastais vai vesels putns, taisa tētis), šmorēti kāposti, kotletes, tvaicēti dārzeņi, svaigi skābu kāpostu salāti, mājas dzēriens. Un pēc tam tad mandarīni, rupjmaizes kārtojums, piparkūkas (arī piparkūku māja), karstais ogu dzēriens ar garšvielām + "jumtiņš" pēc izvēles.

Cik pieredzēts, cilvēkiem patīk, ka tie ēdieni tā arī gadu no gada atkārtojas. Aš iepriekš piesaka, ka gribētu to rupjmaizes kārtojumu (viengad nebija :D ).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-12-12 22:37 (saite)
rupjmaizes kārtojums, mmmm. es gribu cept žāvēto augļu kēksu, kā parasti, jo tas ir ļoti garšīgs, ziemsvētīgs un pagatavojams iepriekš, kas ir vonuss.
kāpostiem, šķiet, nesaņemšos. kā jau rakstīju augstāk mirdzai, man no tiem bail. bet zirņus varētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?