pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 24., 2010 | 01:50 pm
posted by: ttp in pajautaa

Ko vēl var likt rosolā bez karpeļiem, olām, burkāniem, zaļajiem zirnīšiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {47}

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 01:54 pm
#

Doktordesu vai cepeti, noteikti marinētus gurķīšus.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]perkons
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#

Un sīpolu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 01:59 pm
#

Nu - sīplolu varbūt arī var, bet tad fiksi jānoēd. Bēk, ku riebīga garša pastāvējušam salātam ar sīpolu... ja tas nav aknu salāts ar Ceptu sīpolu.

Atbildēt | Iepriekšējais


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Feb. 24., 2010 - 01:55 pm
#

desu, marinētus gurķus

Atbildēt


...

from: [info]malfor
date: Feb. 24., 2010 - 01:56 pm
#

svaigus gurkjus

Atbildēt


marija

from: [info]marija
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#

ābolus

Atbildēt


from: [info]zintish
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#

sīpolus- bet tas ne visiem patīk. un ābolus skābākus kādus- arī na ļubitela. šīm abām lietām esot klāt gan rosols ir apēdams tanī pašā dienā.
un, pats galvenais- doktor (piena) desu!
piparus bik var piebērt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zintish
date: Feb. 24., 2010 - 01:58 pm
#

aajaa- marinētus gurķus noteikti!

Atbildēt | Iepriekšējais


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:03 pm
#

nu tādas sakarīgas desas jau nu vairs vispār nav, tāpē lieku skumbriju iekšā, daudz foršāka garša

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:05 pm
#

rosols jau pirmsākumos kā oriģinālā recepte bija zivs+gaļa un tad apauga ar variācijām

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:06 pm
#

interesno
kāda gaļa un kāda zivs?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:11 pm
#

vot neatceros, minēšu ka cauraudzis+siļķe, bet neesmu drošs. šķiet Sirmais ir klārējis vēsturi šajā sakrā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lelde

from: [info]sieviete_tanks
date: Feb. 24., 2010 - 02:16 pm
#

Pirmsākumā bija:
Irbes — ½ gabals. Kartupeļi — 2 gabali. Gurķi (svaigi) — 1 gabals. Salāti — 3–4 lapas. Provansas mērce — 1½ ēdamkarotes. Vēžu kakliņi — 3 gabali. Aspiks — ¼ glāzes. Kaperi — 1 ēdamkarote. Olīvas — 3–5 gabali.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:17 pm
#

jā, irbe - pareizi!! bet par to zivi arī nez kādēļ esmu pārliecināts:)

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

from: [info]tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:27 pm
#

ō jā, šo ar vēžu kakliem arī redzēju, bet šī recepte noteikti ir no kādiem vācbaronu vai krievucaru laikiem, jo, patiesīb sakot, nesaprotu, kur agrāk šajos paltuma grādos kaperus un olīvas dabūja... ;]

Atbildēt | Iepriekšējais


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Feb. 24., 2010 - 02:00 pm
#

majoneeze un gaļa listē pietrūkst

Atbildēt


from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:03 pm
#

Un garšīgāk ir, ja sajauc nevis ar majonēzi, bet ar krējumu, kam druskucīt sinepes klāt. Nu tur tik nedrīkst pārcensties - jānogaršo ik pa laikam, kā ir.

Atbildēt | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:04 pm
#

lēnām jau sāku visus 3 jaukt kopā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:05 pm
#

Jā - arī būs garšīgi :)

Atbildēt | Iepriekšējais


marija

from: [info]marija
date: Feb. 24., 2010 - 02:08 pm
#

vel mārrutkus mazliet asumam.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:10 pm
#

Arī var. Man gan ar sinepēm vairāk patīk. Bet mārrutkis ir labs.

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 24., 2010 - 02:06 pm
#

tomātus arī.

Atbildēt | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:07 pm
#

kaltētus jā svaigus gan neprasās, būs pa šķidru

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

ņam?????

from: [info]tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:08 pm
#

rasols no vecajām pavārgāmatām pauž tikai vienu

1 biete
3 kartupeļi
1 siļķe
1 ābols
1 ola
1 skābēts gurķis
1 šķēle cepeša vai desa
3 ĒK skāba krējuma mērces
mārrutki
zaļumi

Atbildēt | Diskusija


Re: ņam?????

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:11 pm
#

Jezus. Šitas vairāk pēc manas mattes šausmīgajiem salātiem ar siļķi un desu izklausās. Ja teikšu, ka bija ēdams - stipri samelošu !

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

Re: ņam?????

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:14 pm
#

šī ir oriģinālrecepte, kas mūsdienās ir transformējusies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: ņam?????

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:18 pm
#

Es jau sapratu, sapratu :)
Bet šoreiz transformācija ir ēdamāka. Es pat teiktu - evolūcija !

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

Re: ņam?????

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:20 pm
#

nu par ēdamāks vai nē strīdēties ir muļķigi, tādas lietas neizmērīsi un katram sava gaume un garšas izjūtas:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: ņam?????

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:25 pm
#

Protams, ka katram savas garšas izjūtas. Tikai diezgan maz mūsdienās cilvēku, kam garšo vienā šķīvī gan zivs, gan gaļa. Esam laikam izlaidušies.
Vismaz es nevienu tādu nepazīstu, kam garšotu vienā katlā siļķe un cepetis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

Re: ņam?????

from: [info]goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#

a ir mēģināts?:) varbūt iegaršojas. Atminos kā daži zināmi lika pirkstu pie deniņiem, kad uzkodās meloni ietinu vītinātā šķiņķī. Smējēji prasīja vēl un skrēja pakaļ sastāvdaļām:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: ņam?????

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:36 pm
#

Tur jau tas āķis, ka ir - tie paši manas muterītes veidotie salāti, ko pati arī, starp citu, neēda.
Es vispār esmu no tiem, kas izmēģina pilnīgi visu, kas tiek ligts priegšā. Melone ar šķiņķi vispār ir ok. Bet siļķe un gaļa brr. Brrr br br.

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

Re: ņam?????

from: [info]tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:22 pm
#

tieš tā.
Bet bija diezgan liels pārsteigums šķirstot vecās pavārgrāmatas atrodot tikai šo te vienīgo rasolu. Diez kuros gados konkrēti rosols mainīts gan paskatā, gan garšās...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: ņam?????

from: [info]shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:26 pm
#

gan jau, ka 70tajos.

Atbildēt | Iepriekšējais


inca

Re: ņam?????

from: [info]incagirl
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#

nu vispār brāļu igauņu veikalos atradām salātus, kas saucās ļoti līdzīgi rosolam tikai igauņu valodā un tur tik tiešām bija gan bietes, gan siļķes iekšā. es vēl padomāju, kā var kaut ko tādu par rosolu nosaukt, tagad viss kļūst skaidrāks :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

Re: ņam?????

from: [info]tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:32 pm
#

laikam igauņi vairāk pieturās pie tradīcijām, a mēs te kautkā aizņemamies idejas no citiem un improvizējam (lai gan šoreiz rezultāts nav nemaz tik sūdīgs) ;]

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


inca

Re: ņam?????

from: [info]incagirl
date: Feb. 24., 2010 - 02:35 pm
#

aha, es arī balsoju par latviešu kā izrādās "modificēto" rosolu

Atbildēt | Iepriekšējais


Re: ņam?????

from: [info]hessin
date: Feb. 24., 2010 - 02:14 pm
#

šis vairāk atgādina siļķi kažokā

Atbildēt | Iepriekšējais


citronmeetra

Re: ņam?????

from: [info]citronmeetra
date: Feb. 24., 2010 - 03:07 pm
#

Manā klasiskajā recepšu grāmatā siļķes vietā minēti nēģi. Un patiešām man labāk garšo ar nēģi, ne siļķi. Un desas vietā labāk cepeti. Bietes var likt, var nelikt. Garšas ziņā ir pilnīgi ēdami arī bez bietēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Feb. 24., 2010 - 02:15 pm
#

man vienmēr licies, ka ra/osols ir izdomāts, lai būtu kur gāzt visu, kas palicis pāri neapēsts :]

Atbildēt


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Feb. 24., 2010 - 02:25 pm
#

ROSOLS?
what is it 60s or something?

Atbildēt | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#

oh, didn't you know 2010 is the new sixties and 2011 is the new 50ies, we crawl back in evolution and women wont have rights to vote....

garšo vnk

Atbildēt | Iepriekšējais


komentators

from: [info]komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:37 pm
#

forši, kāds tagu font nav aizvēris</font> testing.

Atbildēt | Diskusija


komentators

from: [info]komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:38 pm
#

ā nē, lol, laikam tikai bold.

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 24., 2010 - 02:50 pm
#

</b> mēģinām aizvērt boldu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


komentators

from: [info]komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:52 pm
#

tur ir kaut kāds cits knifs :) </strong> arī nestrādāja, neesmu tāds specs, nezinu

blabla

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 03:16 pm
#

mūsmājās taisa ar marinētiem gurķiem, vārītu teļa gaļu un svaigu ābolu. nommm

Atbildēt


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Feb. 24., 2010 - 04:53 pm
#

desiņu un marinētus gurčus! :)

Atbildēt