sīpolus- bet tas ne visiem patīk. un ābolus skābākus kādus- arī na ļubitela. šīm abām lietām esot klāt gan rosols ir apēdams tanī pašā dienā. un, pats galvenais- doktor (piena) desu! piparus bik var piebērt.
ō jā, šo ar vēžu kakliem arī redzēju, bet šī recepte noteikti ir no kādiem vācbaronu vai krievucaru laikiem, jo, patiesīb sakot, nesaprotu, kur agrāk šajos paltuma grādos kaperus un olīvas dabūja... ;]
Un garšīgāk ir, ja sajauc nevis ar majonēzi, bet ar krējumu, kam druskucīt sinepes klāt. Nu tur tik nedrīkst pārcensties - jānogaršo ik pa laikam, kā ir.
Protams, ka katram savas garšas izjūtas. Tikai diezgan maz mūsdienās cilvēku, kam garšo vienā šķīvī gan zivs, gan gaļa. Esam laikam izlaidušies. Vismaz es nevienu tādu nepazīstu, kam garšotu vienā katlā siļķe un cepetis.
a ir mēģināts?:) varbūt iegaršojas. Atminos kā daži zināmi lika pirkstu pie deniņiem, kad uzkodās meloni ietinu vītinātā šķiņķī. Smējēji prasīja vēl un skrēja pakaļ sastāvdaļām:)
Tur jau tas āķis, ka ir - tie paši manas muterītes veidotie salāti, ko pati arī, starp citu, neēda. Es vispār esmu no tiem, kas izmēģina pilnīgi visu, kas tiek ligts priegšā. Melone ar šķiņķi vispār ir ok. Bet siļķe un gaļa brr. Brrr br br.
tieš tā. Bet bija diezgan liels pārsteigums šķirstot vecās pavārgrāmatas atrodot tikai šo te vienīgo rasolu. Diez kuros gados konkrēti rosols mainīts gan paskatā, gan garšās...
nu vispār brāļu igauņu veikalos atradām salātus, kas saucās ļoti līdzīgi rosolam tikai igauņu valodā un tur tik tiešām bija gan bietes, gan siļķes iekšā. es vēl padomāju, kā var kaut ko tādu par rosolu nosaukt, tagad viss kļūst skaidrāks :D
laikam igauņi vairāk pieturās pie tradīcijām, a mēs te kautkā aizņemamies idejas no citiem un improvizējam (lai gan šoreiz rezultāts nav nemaz tik sūdīgs) ;]
Manā klasiskajā recepšu grāmatā siļķes vietā minēti nēģi. Un patiešām man labāk garšo ar nēģi, ne siļķi. Un desas vietā labāk cepeti. Bietes var likt, var nelikt. Garšas ziņā ir pilnīgi ēdami arī bez bietēm.
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 01:54 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
perkons
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 01:59 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
la_cumparsita
date: Feb. 24., 2010 - 01:55 pm
#
Atbildēt
from:
malfor
date: Feb. 24., 2010 - 01:56 pm
#
Atbildēt
from:
marija
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#
Atbildēt
from:
zintish
date: Feb. 24., 2010 - 01:57 pm
#
un, pats galvenais- doktor (piena) desu!
piparus bik var piebērt.
Atbildēt | Diskusija
from:
zintish
date: Feb. 24., 2010 - 01:58 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:06 pm
#
kāda gaļa un kāda zivs?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
sieviete_tanks
date: Feb. 24., 2010 - 02:16 pm
#
Irbes — ½ gabals. Kartupeļi — 2 gabali. Gurķi (svaigi) — 1 gabals. Salāti — 3–4 lapas. Provansas mērce — 1½ ēdamkarotes. Vēžu kakliņi — 3 gabali. Aspiks — ¼ glāzes. Kaperi — 1 ēdamkarote. Olīvas — 3–5 gabali.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
lordramex
date: Feb. 24., 2010 - 02:00 pm
#
Atbildēt
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:03 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
marija
date: Feb. 24., 2010 - 02:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
pecuminjsh
date: Feb. 24., 2010 - 02:06 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
ņam?????
from:
tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:08 pm
#
1 biete
3 kartupeļi
1 siļķe
1 ābols
1 ola
1 skābēts gurķis
1 šķēle cepeša vai desa
3 ĒK skāba krējuma mērces
mārrutki
zaļumi
Atbildēt | Diskusija
Re: ņam?????
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:18 pm
#
Bet šoreiz transformācija ir ēdamāka. Es pat teiktu - evolūcija !
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:25 pm
#
Vismaz es nevienu tādu nepazīstu, kam garšotu vienā katlā siļķe un cepetis.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
goddes
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:36 pm
#
Es vispār esmu no tiem, kas izmēģina pilnīgi visu, kas tiek ligts priegšā. Melone ar šķiņķi vispār ir ok. Bet siļķe un gaļa brr. Brrr br br.
Atbildēt | Iepriekšējais
Re: ņam?????
from:
tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:22 pm
#
Bet bija diezgan liels pārsteigums šķirstot vecās pavārgrāmatas atrodot tikai šo te vienīgo rasolu. Diez kuros gados konkrēti rosols mainīts gan paskatā, gan garšās...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
shvep
date: Feb. 24., 2010 - 02:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
Re: ņam?????
from:
incagirl
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
tati
date: Feb. 24., 2010 - 02:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: ņam?????
from:
incagirl
date: Feb. 24., 2010 - 02:35 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
Re: ņam?????
from:
hessin
date: Feb. 24., 2010 - 02:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
Re: ņam?????
from:
citronmeetra
date: Feb. 24., 2010 - 03:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
hessin
date: Feb. 24., 2010 - 02:15 pm
#
Atbildēt
from:
goo
date: Feb. 24., 2010 - 02:25 pm
#
what is it 60s or something?
Atbildēt | Diskusija
from:
ttp
date: Feb. 24., 2010 - 02:29 pm
#
garšo vnk
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:37 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:38 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
petrovichs
date: Feb. 24., 2010 - 02:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
komentators
date: Feb. 24., 2010 - 02:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
komeeta_naak
date: Feb. 24., 2010 - 03:16 pm
#
Atbildēt
from:
sin
date: Feb. 24., 2010 - 04:53 pm
#
Atbildēt