piens

« previous entry | next entry »
Mar. 29., 2009 | 06:32 pm
posted by: latvija in pajautaa

Klaaau!

Mums tagad pie mājām vienā otrā vietā pārdod lauku pienu no mašīnām. BET šo lauku pienu saraudzējot (ok - mēģinot saraudzēt) nesanāk normāls rūgušpiens kā mums laukos sanāca - tāds ciets kuru var bezmaz ar nazi griezt, bet gan staipīga massa starpt kefīru un Jogija staipīgajiem jogurtiem. Nu tāda kā līme.
vienkārši fak. Raudzējām metāla kanniņā kas no laukiem bija speciāli šim mērķim vesta, tad burkās. NEKĀ.
es esmu mēģinājusi raudzēt kādās 5 vietās no dažādiem cilvēkiem pirktu. (ķengaragā, pie dabas muzeja, pērnavas ielā, vel pie kongresu nama un tirgū)

tur kautkas ARĪ tiek liets klāt vai kā?
jo svaigs piens ir okei, bet tikko kā raudzē sūds vien sanāk.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Mar. 29., 2009 - 06:41 pm
#

melamīns

Atbildēt | Diskusija


from: [info]latvija
date: Mar. 29., 2009 - 06:50 pm
#

labs joks, es pat uzgūglēju paskatīties kas tas ir.

Atbildēt | Iepriekšējais


astrālais ķermenis kedās

from: [info]nervukamolis
date: Mar. 29., 2009 - 06:44 pm
#

viņš tiek krietni atdzesāts, visas baktērijas, kas varētu veicināt rūgšanu, ir beigtas un pagalam. Uzsildi (vai pat uzvāri) un tad mēģini, vajadzētu būt ok.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]latvija
date: Mar. 29., 2009 - 06:48 pm
#

pēdējoreiz es vāriju un pat ieliku karoti sataupītā lauku rūgušpieniņa, tur tad tajā pusē kur bija ieraudziņš kautkas sāka viedoties tākā bet otra puse tikuntā kā šļura.

kā var tik traki atdzesēt, viņi viņu sasaldē vai kā?
un kāpēc!?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Mar. 29., 2009 - 07:13 pm
#

kā kāpēc? lai nesarūgtu pirms pārdošanas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]latvija
date: Mar. 29., 2009 - 07:25 pm
#

visi vienmēr saka ka no rīta slaukts.
nu vispār esmu vīlusies.

īsta normāla piena ar baktērijām un baciļiem vispār vairs nav !

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Mar. 29., 2009 - 07:25 pm
#

interesanti, kur tad palikusi visi kjeerceeji par to, ka veikalu piens neruugstot taapeec, ka to 100% gatavojot no piena pulvera ar melaniima piedevu...

Atbildēt


sveehtais ōnckuls jaŗoslavjhs

from: [info]jaroslavjs
date: Mar. 29., 2009 - 07:26 pm
#

no uzkarsēta piena vispirms ir jātdala krējums. (ar īpašu mašīnu) un tad to vājpienu, kas paliek pāri atstāj raudzēties.

mašinas var sadabūt pie tantēm laukos - to katrs kārdeiz mājās darīja

Atbildēt | Diskusija


from: [info]latvija
date: Mar. 29., 2009 - 07:39 pm
#

tad vaina ir treknumā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sveehtais ōnckuls jaŗoslavjhs

from: [info]jaroslavjs
date: Mar. 29., 2009 - 07:41 pm
#

no krējuma kuļ sviestu un krējums ar laiku sacietē. jā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


iedarbīgas zāles

from: [info]bez4pieci
date: Mar. 29., 2009 - 08:04 pm
#

paga paga, no lauku kaimiņiem paņemts tikko slaukts piens sarūgst kā mīļais. esmu dzirdējis, ka homogenizēts piens slikti rūgst. taču pat dažu paku piens normāli sarūgst, tā ka tas ar to cisternu pienu ir dīvaini.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Mar. 29., 2009 - 08:14 pm
#

bet es arii atceros no beeriibas... no saakuma pienu lika separatoraa un peec tam no vaajpiena taisiija ruushushpienu... un peec tam to ruuhuspienu karseeja un bija biezpiens...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sveehtais ōnckuls jaŗoslavjhs

from: [info]jaroslavjs
date: Mar. 29., 2009 - 08:18 pm
#

ekszeklī. un atsauce uz iepriekšējo bez4pieci komentāru - maz ko var dzirdēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 29., 2009 - 10:09 pm
#

labi sarūgst arī vienkāršs piens... neko nekur nevajag dalīt...
vismaz cik es atceros no savas 17 gadu ilgās pieredzes "ar govi pie sāna"...

Atbildēt | Iepriekšējais


Atheiste

from: [info]atheist
date: Mar. 29., 2009 - 08:26 pm
#

Manā bērnībā pienu vienkārši atstāja burkā un viss pats par sevi notika. Un bija garšīgi padzerams. Nevajadzēja nekādus krējumus, vājpienus, seperatorus, maisīkļus, vārīšanu vai hvz, ko vēl.

Atbildēt


from: [info]digna
date: Mar. 29., 2009 - 09:00 pm
#

Kāpēc Tu neuzprasi tiem piegādātājiem ,lai Tev atved rūgušpienu?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]latvija
date: Mar. 29., 2009 - 09:08 pm
#

tāpēc ka doma ir tāda - es aizeju 1x nedēļā nopērku lielo muciņu ar pienu 1 dienā dzer pienu, tad man viņš sarūgst dzeru rūgušpienu, tad uztaisu biezpienu no rūgušpiena un atkal jauna piena diena pienākusi.

protams varbūt tā ir kaprīze, bet man patīk process. Gaidi kad sarūgst un tad jātaisa biezpiens varbūt pat jāsasien sieriņš...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Mar. 29., 2009 - 09:12 pm
#

Nu, vienalga,
uzprasi tad, lai atved neapstrādātu pienu. Bet tikai tad neizvirzi viņiem pretenzijas, ja dabūsi kādu caureju vai ko tur.

Atbildēt | Iepriekšējais


agzas

from: [info]agzas
date: Mar. 30., 2009 - 01:20 am
#

jā, man arī reizēm šitā problēma. Tagad arī it kā goves ne pku piens ledusskapī - ieskatīšos, kas sanāks un došu ziņu, ja sanāks labs :)

Atbildēt | Iepriekšējais


lidojošais zvērēns

from: [info]leel
date: Mar. 29., 2009 - 09:55 pm
#

T.s. ķīmijas dara savu. Piensaimniekiem tās jālieto brīvprātīgi piespiedu kārtā, lai viņiem savu pienu vēl būtu kur likt. Ja grib saraudzēt, piens tavā kanniņā jāslauc pa taisno no govs, jo kannas, kurās piens sapildīts, ir mazgātas ar ķimizētu ūdeni, kas noindē visas ''sliktās'' baktērijas. Un piens vairs nerūgst. Tā lūk. :)

Atbildēt


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Mar. 30., 2009 - 09:02 am
#

Problēmas risinājums - iegādājies piena sēni un taisi rūgušpienu, no tā attiecībi tālāk biezpienu un ko tik vēl ne!

Atbildēt