piens

« previous entry | next entry »
Mar. 29., 2009 | 06:32 pm
posted by: latvija in pajautaa

Klaaau!

Mums tagad pie mājām vienā otrā vietā pārdod lauku pienu no mašīnām. BET šo lauku pienu saraudzējot (ok - mēģinot saraudzēt) nesanāk normāls rūgušpiens kā mums laukos sanāca - tāds ciets kuru var bezmaz ar nazi griezt, bet gan staipīga massa starpt kefīru un Jogija staipīgajiem jogurtiem. Nu tāda kā līme.
vienkārši fak. Raudzējām metāla kanniņā kas no laukiem bija speciāli šim mērķim vesta, tad burkās. NEKĀ.
es esmu mēģinājusi raudzēt kādās 5 vietās no dažādiem cilvēkiem pirktu. (ķengaragā, pie dabas muzeja, pērnavas ielā, vel pie kongresu nama un tirgū)

tur kautkas ARĪ tiek liets klāt vai kā?
jo svaigs piens ir okei, bet tikko kā raudzē sūds vien sanāk.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

sveehtais ōnckuls jaŗoslavjhs

from: [info]jaroslavjs
date: Mar. 29., 2009 - 07:41 pm
#

no krējuma kuļ sviestu un krējums ar laiku sacietē. jā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


iedarbīgas zāles

from: [info]bez4pieci
date: Mar. 29., 2009 - 08:04 pm
#

paga paga, no lauku kaimiņiem paņemts tikko slaukts piens sarūgst kā mīļais. esmu dzirdējis, ka homogenizēts piens slikti rūgst. taču pat dažu paku piens normāli sarūgst, tā ka tas ar to cisternu pienu ir dīvaini.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Mar. 29., 2009 - 08:14 pm
#

bet es arii atceros no beeriibas... no saakuma pienu lika separatoraa un peec tam no vaajpiena taisiija ruushushpienu... un peec tam to ruuhuspienu karseeja un bija biezpiens...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sveehtais ōnckuls jaŗoslavjhs

from: [info]jaroslavjs
date: Mar. 29., 2009 - 08:18 pm
#

ekszeklī. un atsauce uz iepriekšējo bez4pieci komentāru - maz ko var dzirdēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kakje

from: [info]kakje
date: Mar. 29., 2009 - 10:09 pm
#

labi sarūgst arī vienkāršs piens... neko nekur nevajag dalīt...
vismaz cik es atceros no savas 17 gadu ilgās pieredzes "ar govi pie sāna"...

Atbildēt | Iepriekšējais