foxes live under the rainbows ([info]melpomene) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-10-08 10:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čau,


ko jūs dariet ar paciņās fasētajām pupiņām (baltas, mazas, cietas) un zirņiem (šķelti uz pusēm un dzelteni)?


man ir pāris kg šo brīnumu, bet nezinu, kā pielietot. kādi ieteikumi?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2009-10-08 11:06 (saite)
Salaatos, biezenjos, zupaas utt... ;)
ir desmitiem variantu, kaa gatavot...
-
pupas pirms vaariishanas jaaizmeercee...
zirnjus (shkjeltos) var nemeerceet...
-
http://receptes.lv/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]melpomene
2009-10-08 11:09 (saite)
es jau receptes izskatīju un neko prātīgu tur neatradu. pārsvarā visi saka, lai ņem pupiņas tomātu mērcē un pat tur,kur radās cerība ierakstot baltās pupiņas, saka, lai ņem bundžiņu balto pupiņu


varbūt vari ieteikt, kādu savu visvismīļāko recepti ar kādu no šīm sastāvdaļām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2009-10-08 11:20 (saite)
nju - muusmaajaa tiek taisiiti pupinju salaati ar sieru, skjinkji un tomaatiem...

ja tiek vaariita pupinju zupa - tad taa ar kuupinaatu galju/ribinjaam ir garda...
-
zirnjus parasti biezenii ar saceptu kuupinaatu cauraudzi un siipoliem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]within
2009-10-10 17:31 (saite)
tur, kur rakstīts "bundžiņu balto pupiņu" vienmēr vari aizvietot ar savām svaigi vārītajām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]melpomene
2009-10-08 11:13 (saite)
ok, receptēs tomēr atradu šo un to.

bet no pieredzes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdza
2009-10-08 11:08 (saite)
zirņus bez mērcēšanas var vārīt, un pēc tam ar speķa krunčumiem ēst, savukārt pupas labāk pirms lietošanas pamērcēt, un tad kur sirds kāro - sālsūdenī izvārīt, pa tīro triekt māgā, likt zupās, sautējumos vai tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]melpomene
2009-10-08 11:12 (saite)
cik ilgi ir jāmērcē pupas un kādā (karstā, aukstā, sāļā..) ūdenī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2009-10-08 11:15 (saite)
aukstaa uudenii...
meerceeshanas ilgums atkariigs no taa, kaadas pupas...
bet nu vismaz 1/2h noteikti... - ir taadas, ko liek pat uz nakti meerceeties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdza
2009-10-08 11:19 (saite)
sen neesmu taisījusi, bet tīri teorēiski vismaz no rīta (vai iepriekšējā vakarā) ieliktu traukā ar ūdeni, lai normāli izmirkst. jo jāņem vērā, ka jo mazāk pupas būs izmirkušas, jo ilgāk vārīsies.
a ūdens - parastais krāna, bez sāls un lai ir vairāk par pupām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]inese_tk
2009-10-08 11:41 (saite)
un, kad esi izmērcējusi un uzvārījusi kā iepriekšējie komentētāji iesaka, Tu vari šīs pupiņas izmantot jebkurai receptei, kurā it kā prasītas bundžu pupiņas.
+
no pupiņām sanāk ļoti garšīga pastēte
pupiņu zupa (man gan labāk patīk no tumšajām pupiņām zupa - tām ir tāda štengrāka garša) vai arī biezzupa
un pupiņas vari pievienot jebkādai dārzeņu žļurgai (apzīmējums ir mūsmāju un reāli tā ir dārzeņu mērce, ko gatavo apcepot pannā sīpolos, ķiplokus, sasmalcinātu ingveru, kuminu, sezama sēkliņas un pievienojot sagrieztus jebkādus mājās esošus dārzeņus - tomāts, paprika, burkāns, kāposts, pupiņas utt., aplejot ar sojas mērci un cepot/sutinot kamēr gatavs)
+ vārot pupiņas un pākšaugus vispār atceries, ka vairums vērtīgo vielu pāriet ūdenī, tāpēc pēc iespējas to izmanto - piemēram, ja taisi žļurgu un viņa ir pa biezu un neslaju, pielej to ūdeni, kurā vārīji pupiņas. biezzupu blenderē tajā pašā ūdenī un pastēti arī šķidrini ar to ūdeni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2009-10-08 11:34 (saite)
no pupiņām var taisīt baigi garšīgo sacepumu - novāra pupas, samaļ gaļas mašīnā un tad cepeškrāsnī cep ar gaļiņu vai dārzeņiem. precīzu recepti nezinu, nekad neesmu taisījusi, bet sanāk ļoti garšīgi

(Atbildēt uz šo)


[info]nxn
2009-10-08 11:47 (saite)
pupiņu salāti, ko es taisu- pupiņas plus vārītas bietes kubiņos plus skābēts gurķis plus ķiploks ar majo.

tik vārot pupiņam sāli ber klāt pašās beigās!!!

dzeltenie zirņī- ņamma!! ar saceptu speķīti un kefīru- bet tas tāds riktīgs ziemas ēdiens man liekas

(Atbildēt uz šo)


[info]sieviete_tanks
2009-10-08 11:54 (saite)
Mani iecienītie pupiņu salāti - vārītas pupiņas + marinēti šampinjoni + saldā paprika+ šķiņķis.
Un es mērcu iepriekšēja vakarā, tad nākamjā dienā lieku katliņā, pielieku vēl lauru lapu/seleriju/pētersiļus un no uzvārīšanās brīža vēl kādas 30 min uzlēnas uguns vāru. Kā jau te minēja -sāli jāliek pašās beigās.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2009-10-08 13:19 (saite)
perfekta zirņu zupa ar kartupeļiem un žāvētu gaļu - īsts aukstā laika ēdiens.

(Atbildēt uz šo)


[info]alniz
2009-10-08 18:52 (saite)
jau baigi ātri vajag- leju pupām virsū vārīto ūdeni.

topa salāti - pupas, šampinjoni, vistiņa kūpinātā un ananāsi.


vēl ir mexikāņu ēdiens (pēkšņi piemirsu nosaukumu), bet:
-malto gaļu sacep ar vārītām pupām un čilī pipariņiem un ēd ar rīsiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]so_damn_insane
2009-10-12 16:04 (saite)
No zirņiem var taisīt falafeļus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]melpomene
2009-10-12 16:11 (saite)
un tagad lūdzu tuvāk par to visu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?