foxes live under the rainbows ([info]melpomene) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2009-10-08 10:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čau,


ko jūs dariet ar paciņās fasētajām pupiņām (baltas, mazas, cietas) un zirņiem (šķelti uz pusēm un dzelteni)?


man ir pāris kg šo brīnumu, bet nezinu, kā pielietot. kādi ieteikumi?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mirdza
2009-10-08 11:08 (saite)
zirņus bez mērcēšanas var vārīt, un pēc tam ar speķa krunčumiem ēst, savukārt pupas labāk pirms lietošanas pamērcēt, un tad kur sirds kāro - sālsūdenī izvārīt, pa tīro triekt māgā, likt zupās, sautējumos vai tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]melpomene
2009-10-08 11:12 (saite)
cik ilgi ir jāmērcē pupas un kādā (karstā, aukstā, sāļā..) ūdenī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2009-10-08 11:15 (saite)
aukstaa uudenii...
meerceeshanas ilgums atkariigs no taa, kaadas pupas...
bet nu vismaz 1/2h noteikti... - ir taadas, ko liek pat uz nakti meerceeties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdza
2009-10-08 11:19 (saite)
sen neesmu taisījusi, bet tīri teorēiski vismaz no rīta (vai iepriekšējā vakarā) ieliktu traukā ar ūdeni, lai normāli izmirkst. jo jāņem vērā, ka jo mazāk pupas būs izmirkušas, jo ilgāk vārīsies.
a ūdens - parastais krāna, bez sāls un lai ir vairāk par pupām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]inese_tk
2009-10-08 11:41 (saite)
un, kad esi izmērcējusi un uzvārījusi kā iepriekšējie komentētāji iesaka, Tu vari šīs pupiņas izmantot jebkurai receptei, kurā it kā prasītas bundžu pupiņas.
+
no pupiņām sanāk ļoti garšīga pastēte
pupiņu zupa (man gan labāk patīk no tumšajām pupiņām zupa - tām ir tāda štengrāka garša) vai arī biezzupa
un pupiņas vari pievienot jebkādai dārzeņu žļurgai (apzīmējums ir mūsmāju un reāli tā ir dārzeņu mērce, ko gatavo apcepot pannā sīpolos, ķiplokus, sasmalcinātu ingveru, kuminu, sezama sēkliņas un pievienojot sagrieztus jebkādus mājās esošus dārzeņus - tomāts, paprika, burkāns, kāposts, pupiņas utt., aplejot ar sojas mērci un cepot/sutinot kamēr gatavs)
+ vārot pupiņas un pākšaugus vispār atceries, ka vairums vērtīgo vielu pāriet ūdenī, tāpēc pēc iespējas to izmanto - piemēram, ja taisi žļurgu un viņa ir pa biezu un neslaju, pielej to ūdeni, kurā vārīji pupiņas. biezzupu blenderē tajā pašā ūdenī un pastēti arī šķidrini ar to ūdeni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?