ai.nes ([info]iness) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-12-10 12:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
zupa
gribu uztaisīt garšīgu zupu.
ne jūras velšu, ne auksto.

varbūt ir kāda recepte padomā, ko varētu ieteikt?
[kas ir mēģināta. un garšojusi]


paldies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]goddes
2008-12-10 12:37 (saite)
Franču sīpolu zupa.

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2008-12-10 12:37 (saite)
tomātu ingvera http://klab.lv/users/rasbainieks/880084.html
skābētu gurķu http://klab.lv/users/rasbainieks/100209.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iness
2008-12-10 12:49 (saite)

ja ingvers negaršo, vai zupa garšos?
ar domu - kā tas viss garšās sasummējas?


paldies.
un gurķu zupa izklausās labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2008-12-10 12:52 (saite)
gurķu zupa ir vienkāršākā ever :) un ļoti garšīga.

ingveru kāds ir mēģinājis iegrauzt tīrā veidā un neiepatikās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iness
2008-12-10 12:54 (saite)

ingvers līdz šim nav paticis nekā.
ne medus + citrons + ingvers = tēja
ne salātos, ne citās zupās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2008-12-10 12:55 (saite)
tad jau negaršos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2008-12-10 12:41 (saite)
visparastaakaa ever ir vistas.
aukstaa uudenii iemet jeelu vistu (ne veselu) un saak vaariit, peec laika noputo (varees redzeet, kad putas paraadaas)
pa to laiku, kameet tas viss saak vaariities var nomizot un sagriezt daarzenjus, ko likt klaat.
kad vista noputota, mochii iekshaa garsvielas- piparu graudinji, lauru lapas, saals, daarzenjus dotajaa seciibaa (peec vaariishanaas ilguma) svaigu kaapostu, burkaanu (ripinjaas), siipolu (var taa smalkaak sagriezt), peec kaada laicinja kartupeljus (mazos kubinjos). kad visi daarzenji miiksti un vistas galja viegli naak nost no kauliem, tas viss ir gatav. var pielikt konserveetus zaljos zirniishus un zaljumus.
ar daarzenjiem var varieet kaa veelas. ka tik iet kopaa.
var makaronus likt vaio klimpas arii. tad skip kaapostus un kartupeljus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iness
2008-12-10 12:48 (saite)

paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2008-12-10 12:43 (saite)
borščs, soļanka, harčo, svaigu kāpostu zupa, čigānu zupa, skābu kāpostu zupa, vistas zupa ar klimpām, Taronas zupa, desu zupa (Vācija), krabju nūjiņu zupa, dārzeņu zupa, spinātu krēmzupa, kabaču krēmzupa, siera zupa nu un vēl kādas ..eeee.... līdz tik skaitīt nemāku - visas šitās man garšo.:))))))))))))))

idejas dafiga zupām vari paprovēt pasmelties www.gatavo.lv, www.receptes.lv.:))

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2008-12-10 13:06 (saite)
Sezonas hīts - ķirbju krēmzupa. Olīveļļā apcepina sagrieztu sīpolu, pievieno uz rupjās rīves sarīvētu burkānu, pēc tam sarīvētu ķirbi un visu sutina, kamēr mīksts. Pievieno buljona kubiņu, izmaisa, var piešaut kādas garšvielas (piemēram, mazliet muskatrieksta, sagrieztus pētersīļus). Pievieno kausēto sieru un zupu sablenderē (ja nav blendera, var iztikt). Ēd ar grauzdiņiem.
Ja ķirbis nav pārāk sulīgs, zupa sanāk ļoti bieza - var pašķaidīt ar saldo krējumu vai vienkārši karstu ūdeni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lapsamaza
2008-12-10 14:12 (saite)
o- jā- šī tiešām ir hīts, tikai es burkāna vietā lieku papriku un pašās beigās zupai piemetu klāt garneles! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]idally
2008-12-21 01:10 (saite)
ķirbju krēmazupa ideāla sanāca pēc šīs receptes: http://www.receptes.lv/lat/zupas_un_buljoni/biezzupas/?recipeid=12520

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zurka
2008-12-10 13:08 (saite)
vienkārša un garšīga ir lēcu-tomātu zupa
uzvāra saujiņu lēcu kopā ar vienu kartupeli (var arī bez kartupeļa)
pievieno konservētus (spēcīgākai garšai) vai svaigus tomātus
visu samīca vai sablenderē
piemet labi daudz sarkanās paprikas pulvera
un svaigu baziliku
pārējās garšvielas - kā gribas
viss

(Atbildēt uz šo)


[info]bestia
2008-12-10 14:41 (saite)
franču sipolu zupa, ko iemācījos no mammas. ātri, garšīgi, lēti.

vajadzīgs: sīpoli, buljons, kausētais siers (bez piedevām), divas olas un etiķis

sagriež sīpolus ripiņās, katlā ielej eļļu, sīpolus apcep. pēc tam lej klāt buljonu (ja nav, siltu ūdeni + buljona kubiņu), pavāra nedaudz pēc tam liek klāt kausēto sieru. sakuļ olas, kurām pievieno etiķi (kkur 2 ē.k.), pēc tam sakultās olas lej zupā. un tālāk jau garšvielas utt pēc vēlēšanās.
pasniedz ar grauzdiņiem vai bez. kā kuram garšo.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?