mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2013-08-17 22:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
konservbūšana
diemžēl galīgi nesanāk šeit ierakstīt, jā. ļoti ceru, ka kaut kad (cerams ka drīz) tomēr iemācīšos uzburt laiku arī internetamā kopum un šejienei konkrēti arī.
daudzus jo daudzus gadus konservēšana bija likusi man mieru. unlabikatā. bet šogad. šogad padodos konservēšanas garam arī es. nesen, kad nebija kur likt plūmes, uzvārīju dažas burciņas plūmju ievārījuma (no tā sanāk burrvīgs deserts, kuru es vēlos ielikt arī šeit, bet pagaidām galīgi nesanāk laika). tagad nav kur likt ābolus un esmu uzvārījusi ābolu biezeni. tik, cik bija burciņu, bet bija gaužām maz. es arī kaut kad pakļāvos vīrieša retorikai par tēmu, ka burkas nekad nevienam nav vajadzīgas un jāmet ārā. tagad nāksies pirkt tās veikalā, hāhāhā.
nezinu, cik labi/ilgi tas biezenis glabāsies, bet garšo gaužām labi (mizotu ābolu šķēlītes bez serdēm ar ne pārāk daudz ūdens savārīt, pievienot kondensēto pienu ar cukuru, pavārīt vēl, izslēgt, burciņas, nomnom).
vēl plānā ir iemēģināt ābolu/citrusaugļu ievārījumu un pāris ābolkūkas. ceru, ka pietiks tam laika. mums te dārzā vispār ir labi jo labi āboli, tie, kam garšo paskābs, ir sajūsmā.
ja jums ir kāds labs ieteikums par tēmu "kā utilizēt ābolus" (par krāsnī ceptiem āboliem es zinu), lūdzu padalieties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hestia
2013-08-17 22:41 (saite)
Man patīk ābolu ievārījums (ne biezenis), bet tas prasa burciņas, ko piepildīt ;) Vēl labs ābolu pasākums ir ābolu-brūkleņu ievārījums. Ļoti latviska garša. Piemērots tādiem desertiem kā rupjmaizes kārtojums, rupjmaizes kūka, vispār jebkurā kūkā dievīgs, ir cilvēki, kas to labprāt patērē ar kartupeļu pankūkām (ne es gan).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-08-17 22:48 (saite)
jā, to es gribēju. pat salasīju nedaudz brūklenes. bet tad Alise gandrīz visas brūklenes apēda un paliku bez sastāvdaļas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2013-08-17 22:56 (saite)
Alise būs uzņēmusi labas C vitamīna rezerves ;) Bet noteikti uzvāri, ja gadās tikt pie brūklenēm. Tas ir kaut kas, ko man vienmēr gribas ziemas krājumos (bez visām citām saldajām ķēpām var iztikt, neesmu ievārījumu cilvēks).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2013-08-17 22:54 (saite)
āboli ar kanēli

(Atbildēt uz šo)


[info]sw
2013-08-17 23:31 (saite)
nepērc burciņas, varu piedāvāt šo to apmaiņā pret vienu burciņu rezultāta :>

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-08-17 23:50 (saite)
ar vaacinjiem? tad ved tik surp, veelams driiz :>
dot pretii rezultaatu esmu gatava kaut tagad :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2013-08-18 17:53 (saite)
nē, piegādi diemžēl tuvākajās dienās nevaru nodrošināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2013-08-18 22:37 (saite)
Man te ierādīja vienu ābolkūku - vienkāršu līdz riebumam;)
Sagatavošanās:
nomizo un sagriež šķēlītēs ābolus;
bļodā ieber un samaisa kopā vienādās daļās cukuru, miltus, mannā

Tad veidnē liek kārtām (no apakšas):
ābolu šķēlītes
uzber sauso maisījumu, lai āboli pārsegti
sviesta pickiņas
un atkal no sākuma, kādas 3 kārtas. Beidz ar sviestu.
Kaut kur pa vidam uzbārsta kanēli.
Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 min 200-250°C
P.S. Var likt klāt arī plūmes bez kauliņiem, mellenes, brūklenes, dzērvenes, utt.
Es gatavojos izmēģināt, kas sanāks, ja ņem nevis kviešu, bet rudzu miltus; ja ņem tikai rudzu miltus - bez mannā.
Uz tortes formu man pamatā aiziet pa 2 glāzes no katra beramā un paciņa sviesta. āboli kā kuru reizi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?