Man te ierādīja vienu ābolkūku - vienkāršu līdz riebumam;)
Sagatavošanās:
nomizo un sagriež šķēlītēs ābolus;
bļodā ieber un samaisa kopā vienādās daļās cukuru, miltus, mannā
Tad veidnē liek kārtām (no apakšas):
ābolu šķēlītes
uzber sauso maisījumu, lai āboli pārsegti
sviesta pickiņas
un atkal no sākuma, kādas 3 kārtas. Beidz ar sviestu.
Kaut kur pa vidam uzbārsta kanēli.
Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 min 200-250°C
P.S. Var likt klāt arī plūmes bez kauliņiem, mellenes, brūklenes, dzērvenes, utt.
Es gatavojos izmēģināt, kas sanāks, ja ņem nevis kviešu, bet rudzu miltus; ja ņem tikai rudzu miltus - bez mannā.
Uz tortes formu man pamatā aiziet pa 2 glāzes no katra beramā un paciņa sviesta. āboli kā kuru reizi.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: