pajautaa

sugar detox

« previous entry | next entry »
Jan. 17., 2015 | 05:34 pm
posted by: pikaczu in pajautaa

Luudzu iesakiet kaadus iedvesmojoszus blogus par to, kaa cilveeki tikuszi valjaa no cukura atkariibas un no cukura briivu recepszu lapas.
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

mazliet

from: [info]mazliet
date: Jan. 17., 2015 - 06:52 pm
#

Diez vai iedvesmojoši, un diez vai pamācoši, bet es sāku ēst kko vēl neveselīgāku - cukura aizvietotāju. Savienojumā ar miltu neēšanu un maztauku produktu izvēli pusgada laikā zaudēju 10 kg, nemaz vēl nesākot iet uz sporta zāli. Es cukuru ēdu, ja iekšā slēptas skumjas vai bailes. Ja tiek galā ar tiem diviem faktoriem, tad cukurs vairs neprasās. Ej nu sazini, kāda tur zinātne aiz tā...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]amberss
date: Jan. 18., 2015 - 07:50 pm
#

es ari uzsedos uz cukuru aizvietotajiem.tagad gribu nopirkt steviju

Atbildēt | Iepriekšējais


Eva

from: [info]milk
date: Jan. 17., 2015 - 07:00 pm
#

nu, tur jau nekādus superstāstus nevajag, saņemties un viss

palasi reddit.com/r/keto, kur ir cilvēki, kas nelieto cukuru un ogļhidrātus uzņemt ļoti limitēti

es 6 mēnešu laikā nometu nepieklājīgi daudz + uzlabojās sejas āda un veselība in general :)

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 17., 2015 - 07:43 pm
#

kad es uzzināju par cukura "ļaunumu" un pārstāju ēst, es 2 mēnešos kādus 7 kg manliekas nometu. un es vispār necentos samazināt ogļhidrātus - tikai atteicos no rafinēta cukura, bet augļus utt. ēdu cik gribas.
man bija baigais energy boosts pēc nokāpšanas no cukura. ok, pirmajā brīdī lomkas un tā, bet visai drīz palika baigi kruti. žēl ka tas efekts ar laiku izvējojas. toties tagad, kad apēd kko cukurainu uzreiz jūt kā tas uzsit tādu neveselīgu rosību un pēc tam ir sūdīgi (un gribas vēl cukuru :D )

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Jan. 17., 2015 - 07:59 pm
#

Paldies, mans meerkjis ir nostabilizeet cukura liimeni tievam cilveekam, liidz ar to ir doma, atteikties no rafineetaa cukura, baltajiem miltiem un nemekleet mierinaajumu meduu un kljavu siirupaa. Gribeejaas kaadus veiksmes staastus, lai ir ko palasiit, kad jaasiekalojas atceroties bulcinjas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 17., 2015 - 08:12 pm
#

nu svaigēdāju receptes tad enīvei derēs, jo ir atrodamas arī visādas bez mediem, agavēm, kļavsīrupiem utt.
dateles gan arī liek cukuram lēkāt, bet nu manliekas, ka tas ir mazākais no ļaunumiem un ja uznāk saldumu trakuma lēkme tad labāk tā, nekā ēst ar karoti cukuru no cukurtrauka

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 17., 2015 - 07:40 pm
#

manā pirmajā bezcukura trakumā (t.i. nokāpšanā no cukura) ļoti palīdzēja dateles un medus. kādu laiku cukuru neēdu vispār. tagad reizēm ēdu, bet cenšos izvairīties. kad kārais zobs satrakojas, tad taisu visādus svaigēdāju saldumus - svaigēdāju recepšu lapas noteikti var izmantot šādā brīdī. lai nu kas, bet visādus bezgrēka-raw saldumus var iztaisīt tādus un šitādus un viņi ir tiešām garšīgi
iedvesmai http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/raw-desserts-a-great-choice/
http://www.pinterest.com/NDMedjoolDates/raw-desserts/
http://www.pinterest.com/alessandrasette/raw-cakes/
http://www.pinterest.com/rawjenni/raw-vegan-balls-truffles/
http://nouveauraw.com/

Atbildēt


mama drama

from: [info]virginia_rabbit
date: Jan. 17., 2015 - 07:42 pm
#

es ēdu (bez-cukura) košļenes, kad nervozēju vai aktīvi strādāju. piebāžu pilnu muti, pūšu burbuļus.

Atbildēt | Diskusija


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Jan. 17., 2015 - 08:05 pm
#

Koszljenes un saldinaataaji, neesot iisti koszer, jo insuliins vienalga izdalaas un rumpis domaa, ka nu tik buus riiszana. Primaarais nav notieveet, bet izvairiities no straujiem cukura liimenja kaapumiem un kritumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mama drama

from: [info]virginia_rabbit
date: Jan. 17., 2015 - 08:47 pm
#

nujā, man laikam (vēl) nav īsti problēmu šai laukā. kad man nav ko darīt, es riju, kad ir ko darīt - neriju.

Atbildēt | Iepriekšējais


A

from: [info]klusums
date: Jan. 17., 2015 - 10:41 pm
#

Man pašai agrāk bija tā izteikti, bet sākot ēst to, ko Gribās (bez cukura :D) un izvēloties veselīgās alternatīvas, tagad reti gribas ko saldu un pēc tam ir tā kā nepatīkami, ja esmu ēdusi.
Principā es iesaku dārzeņus, augļus, zaļumus, dārzeņus, riekstus, dārzeņus...
Un garšas kārpiņu izglītošana/attīstīšana arī līdz, jo daudzi no saldumiem ir ne pārāk garšīgi. Proti - ēst kvalitatīvi un garšīgi un to, ko gribas, tas reāli palīdz.

//jēzus, es vairs nevaru noformulēt jēdzīgus tekstus!! sorrī. :D

Atbildēt


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jan. 17., 2015 - 11:46 pm
#

cukuram nav ne mazākās vainas, ja tas nāk no pareizajiem avotiem. dateles un gatavi banāni (t.i., tādi, kam jau brūni vai pat melni pleķi uz mizas, nevis tie, kas tikko palikuši dzelteni) gandrīz jebkurā kūkas, smūtija, cepumu receptē var aizstāt cukuru. cilvēkam vajag ogļhidrātus, tikai tiem būtu jānāk no augļiem un dārzeņiem, nevis konfektēm.

variantu ir daudz:
1) ja dzīvo viens/-a vai kontrolē pirkumus savās mājās, vienkārši nepērc saldumus, es kaut kad pirms pāris gadiem sāku tā darīt. neatteicos no kūkas, ja darbā kolēģim dzimšanas diena vai ja bija kāda ballīte, bet mājās ikdienā saldumu nav. un ja nav skapī. ledusskapī vai uz galda, tad nav arī ko ēst, pat ja ļoti sakārojas ko saldu.
2) ja ļoti garšo konditorejas izstrādājumi, sāc cept pats/-i, kad es tā sāku darīt, uz veikala kūkām, cepumiem, bulciņām u.t.t. paskatīties vairs nevarēju. kvalitāti, garšu, sastāvu, nevar salīdzināt.
3) sāc aktīvi pētīt saldumu sastāvu, lasīt internetā, cik viss kaitīgs u.tml. :D kad paskatās, kas sastāvā ir dažiem no mīļākajiem saldumiem, tos vairs pat mutē negribas likt.
4) pamēģini budžetēt saldumu pirkumus, katrreiz, kad nopērc kaut ko saldu, pieraksti summu, paskaties, cik mēnesī iztērē. bieži vien tas atver acis.
5) go vegan. i did. can't eat 95% of the stuff anyway. :D and the rest is mostly made from fruits and natural ingredients. (lielākā daļa "iedvesmojošo bogu" par to, kā cilvēki tikuši no cukura vaļā ir tieši vegānu blogi, bet cilvēki mēdz būt ekstra jūtīgi par šo tēmu, tāpēc es skaļi par to daudz nerunāšu.)
6) izmēģini mazliet veselīgākas alternatīvas, stockmann, zaļajā govī un šur tur citur pārdod nākd batoniņus, sastāvā ir tikai rieksti, augļi, kakao, garšvielas (kas nu kurā), nav ne cukuri, ne piena produkti, ne kas nedabisks u.t.t. ar visu to ir ļoti saldi un garšīgi. tie, kas ir ar kakao garšām, ir laba alternatīva šokolādes saldumiem.
7) ēd augļus ikreiz, kad gribas kaut ko saldu. +/- mēneša laikā es tādā veidā (tiesa nespeciāli) tiku vaļā no vēlmes pēc saldumiem ikdienā, trekni saldumi man uzdzen sliktu dūšu, pat savu mīļāko saldumu - rūgto šokolādi - varu apēst pavisam nedaudz. ja gribas ko ekstra īpašu, uztaisi augļu salātus - vīnogas, ābols, banāns, mango, kokosriekstu skaidiņas u.tml.
8) nopērc kādu no grāmatām par šo tēmu un izmēģini. kaut vai aiz vainas apziņas, ka grāmata nopirkta un nauda iztērēta.
9) gatavo garšīgus ēdienus ikdienā. pēc garšīgām, sātīgām, pašas gatavotām brokastīm, pusdienām vai vakariņām man nekārojas neko saldu.
10) ēd pietiekami bieži, lai nebūtu liels izsalkums. zinu, ka man tā kādreiz bija, ja ļoti gribējās ēst, pirmā doma bija šokolādes batoniņš vai kas cits ar lielu cukura (enerģijas) daudzumu.

tas tā, no personīgās pieredzes. ar visādiem trial un error no cilvēka, kam saldumi ir atsevišķa uzturgrupa, es trīs gadu laikā kļuvu par cilvēku, kam saldumi principā ikdienā pat prātā neienāk.

Atbildēt | Diskusija


About go vegan

from: [info]spuldziite
date: Jan. 18., 2015 - 02:48 am
#

Rere, man tieši visas vegānās receptes krīt acis ar savu saldumu! Visi tie sojas pienu, jogurti, ogu un dateļu mušļi, viss internets pilns ar pārcukurotiem vegāniem ēdieniem. Pat vegānās pašteces veikalos pilnas ne vien ar rafinēto cukuru, bet arī ar kukurūzas sirupiem un molasēm un un un..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pelēks krauklis

Re: About go vegan

from: [info]far_away
date: Jan. 18., 2015 - 10:58 am
#

Nu, vegāni tāpat kā nevegāni var ēst neveselīgi, ir visādi junk foods arī vegāniem, pat vegānu majonēze un burgeri. Es konkrēti ikdienā nelietoju sojas pienu, mušļus, sojas jogurtus, feikās gaļas u.t.t., gan tāpēc, ka nav veselīgi, gan tāpēc, ka liela daļa jāpērk speciālos veikalos, gan arī dārgi sanāk. Cukurs man mājās ir tikai svētkiem - kūkām, un reizēm, kad gatavoju tomātu zupu. Es vairāk biju domājusi par to, ka būdama vegāns, es nevaru ieiet veikalā un, garāmejot plauktam, paķert kūciņu, cepumu paku, biezpiena sieriņu vai šokolādes batoniņu, un mājās attapties, ka atkal visādi našķi sapirkti. Latvijā standarta lielveikalā ir maz pārtikas produktu (ja neskaita svaigus augļus, dārzeņus, garšaugus u.tml.), ko vegāns var nopirkt un kas būs neveselīgi. Bet, protams, arī vegāns var taisīt cukura pilnas kūkas u.tml., un, ja labi meklē, var atrast šokolādes vai cepumus, kas der arī vegāniem. Tikai tas viss prasa daudz vairāk laika un pūļu.

Atbildēt | Iepriekšējais


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Jan. 18., 2015 - 09:58 am
#

Liels paldies! Ljoti iedvesmojoszi. Es tieszi to gribu paveikt, dabuut sevi un savu gjimeni nost no veikala saldumu aakja. Es turpinu eest augljus un galju. Graamatu nopirku, gaidu, kad atnesiis par glikeemiskaa indeksa ieveeroszanu taisot eest. Ogljhidraati, protams ir vajadziigi, bet nesliipeeto riisu veidaa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Jan. 18., 2015 - 12:03 pm
#

No veikalu saldumiem tik vaļā ir pats vienkāršākais-nepirkt. Tikt vaļā no cukura kā tāda, nu, paskaties ledusskapī, kur visur iekšā slēpjas. Būsi pārsteigta..

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jan. 18., 2015 - 01:23 pm
#

Galvenais jau nepadoties. Sanāca nopirkt un apēst Rimi bulciņu, nekas, rīt atkal jauna diena. Pie tam, ar laiku vēlme pēc saldumiem tiešām pāriet, ja sākumā liekas nu ļooooti grūti nenopirkt mīļāko šokolādi, tad ar laiku saldumus negribas. Es pati tam kādreiz neticēju, bet pienāk brīdis, kad veikala saldumu plauktiem var noiet garām desmit reizes, un pat neienāk prātā kaut ko paņemt. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Jan. 18., 2015 - 02:45 am
#

Palasi par xylitol - tiek pārstrādāts neatkarīgi no insulīna, zobiem draudzīgs, mazāk kaloriju, tikpat salds, cik cukurs. Otrā puse pirms pāris gadiem cukuru izbanoja no mājām, tagad ir xylitol. Pamazām esmu atradusi arī no tā. Dažreiz sanāk norauties ar kaut kādiem saldumiem, bet nu dienas , pēc tam ir slikti, fiziski . Grūtāk iet ar nesaldajām lietām, kurās cukurs iekšā. Bet ar laiku iemanās tur nekādus kečupus vairs veikalā nepirkt n nekādus svaigos sierus ar piedevām vai šķiņķīšus.

Atbildēt