pajautaa

Veļasmašiņš ar žāvētāju

« previous entry | next entry »
Sep. 13., 2014 | 11:00 pm
posted by: gulafija in pajautaa

Dārgie cibiņi palīdziet! Vajag jaunu veļas mašīnu, ar dārgo nolēmām, ka vairs nekādu smirdīgu dvieļu rudeņos un pavasaros negribam, jo laikā kamēr nav pieslēgta apkure un drēbes dzīvoklī nevis žūst, bet sasmok.

Tapēc gribēšana ir pēc mašiņa ar žāvētāju, bet netieku gudra, kurš labāks. Izlasījos netu krustu šķērsu, bet varbūt kāds var padalīties ar pieredzi, kam jāpievērš uzmanība.. Ā un vēl man nav skaidrs, kapēc mašīna tērē ūdeni arī žāvējot veļu?

UPD tātad - nopirkām Elektrolux, jo beigās izrādījās, ka vannenei durvis tikai 58cm platas un visi kantori izņemot šo, veļenes ar žāvētājiem ražo min 60cm dziļas, kas tad nu mums neder. Pēc 1.5nedēļas lietošas esmu galīgi apmierināta, redzēs, kā būs kad saņemšu pirmo elektrības un ūdens rēķinu pēc mēneša darbināšanas. Bet veļa sanāk pūkaina, sausa un nekādu smirdīgo dvieļu mūsmājā vairs! Hurrrei :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Viņa

from: [info]serene
date: Sep. 13., 2014 - 11:11 pm
#

pirms kāda laika bija šāda te diskusija. Varbūt noder.

Atbildēt


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Sep. 13., 2014 - 11:45 pm
#

neesmu nekādās attiecībās ar vai zināšanās par žāvētājiem, bet minu, ka ūdens vajadzīgs lai iegūtu karsto tvaiku drēbju žāvēšanai. tipa ja žāvētu tikai ar sausu karstu gaisu, tad rezultāts būtu sakaltusi saburzīta veļa. bet varbūt, ka ne tuvu tā. :)

Atbildēt


from: [info]and
date: Sep. 13., 2014 - 11:57 pm
#

salabojiet dzīvoklī ventilāciju, nemeklējiet problēmas veļā. tas pirmais. otrais - taapat to izžāvēto mitrumu pūtīs dzīvoklī.

Atbildēt | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Sep. 14., 2014 - 12:45 am
#

Žāvējošās veļas mašīnas neko nepūš gaisā - tvaiku kondensē par ūdeni un nolaiž pa kanalizācijas cauruli.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 14., 2014 - 03:43 am
#

tā nu gan gluži nav - ir divu veidu žāvētaji: kondensējošā tipa un evakuējošā tipa (karstā gaisa pūtēji) :) pirmie iztiek bez jebkādām ventilācijām, pasi savāc "izkondensēto" ūdeni un prom aizdabon, otriem turpretīm vajag iespēju gaisu prom no telpas izvadīt: t.i. jāpieslēdz atsevišķi ventilācijai, kas "izpiļī" visu lieko ārpus telpas ...

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sursurs
date: Sep. 14., 2014 - 06:22 am
#

Nju šobrīd pat dzīvoklī, kur ar ventilāciju viss ir okei (un probēmu nav bijis pat vistrakākajos rudeņos), dažs labs džemperis žūst pusotru dienu.
Ja vēl ir kkāds pirmais stāvs, noēnots stūra dzīvoklis, u.tml., tad tāda vešene iegādē un uzturēšanā toč būs lētāk, nekā ierīkot bezmaz kkādu gaisa cirkulēšanas & ventilēšanas & sausināšanas sistēmu pa visu dzīvokli.

Atbildēt | Iepriekšējais


- [info]and

Kate

from: [info]es_esmu_dzhims
date: Sep. 14., 2014 - 12:49 am
#

mani vienmēr fascinē šādi komentāri, kur kāds cits labāk zina, ko kuram vajag un nevajg

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 14., 2014 - 03:44 am
#

īsāk sakot - pilnīgi NevAig komentārs :(

Atbildēt | Iepriekšējais


gulafija

from: [info]gulafija
date: Sep. 14., 2014 - 08:27 am
#

Esam mēģinājuši tikt galā ar to ventilācijas problēmu, bet tā kā ne mana druva, ne mana cūka, t.i. dzīvoklis īrēts un apsaimniekotājkantoris uzskata, ka viss ir kārtībā, tad jāmeklē citas iespējas kā staigāt nesmakojošās drēbēs..

Atbildēt | Iepriekšējais


vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Sep. 14., 2014 - 12:53 am
#

tikko nopirku veļasmašīnu ar žāvētāju, lētākais normālais modlis, Indesit. ne par ko nesūdzos. cik palasīju pirms tam forumos, kalpo ilgi, problēmu nav. vienīgais, ko neesmu nočekojusi - cik tieši labi izžāvē, jo parasti nav pacietības gaidīt trīs žāvēšanas stundas, kamēr silts rudens, karinu pusžāvētu. un vēl nezinu, cik ļoti tā žāvēšana atsaucas uz elektrības patēriņu.

Atbildēt


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 14., 2014 - 03:48 am
#

mūsmājās ir Miele - divi vienā - vešene + žāvētajs (kondens)
kalpo kā uzticams tanks jau ilgus gadus - nezinu, vai šis ieteikums kādi noderēs - bet iespēja dabūt sausas ikdienas lupatas - ātri un labi, arī ziemas laikā, kad apkure (kas švaka mums) "nedavelk", nerunājot par gadalaiku pārejas brīžiem- tā iespēja ir ļoti praktiska :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]petro
date: Sep. 14., 2014 - 04:18 am
#

No vairākiem avotiem ir dzirdēts, ka Miele ir "tanks". Bet ne katrs var atļauties iegādāties mājās tanku.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


gulafija

from: [info]gulafija
date: Sep. 14., 2014 - 08:29 am
#

Mjā, par Mieli bij dzirdēts, ka laba, aber kur viņu var nopirkt? Nav ne jausmas, cik tad tie tanki maksā, jo Valmierā tādus neviens netirgo..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zale
date: Sep. 14., 2014 - 08:45 am
#

http://miele.lv/lv/sadzives_tehnika/serviss/wheretobuy.htm

Bet nopietni maksāsi pusotru tūkstoti par veļas mašīnu? Es arī esmu Mieli lietojis, kad dzīvoju ārzemēs. Bija labi. Paziņām Miele jau iet vairāk nekā 20 gadus bez remonta un aizvien kā jauna. Bet cena tomēr ir drausmīga.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sinamorata

from: [info]sinamorata
date: Sep. 14., 2014 - 08:50 am
#

ja, rekur salidzini.lv var iecekot, ka letakas Mieles ar zavetaju sakas no 700/800euro. bet tas ir salidzini.lv, tatad veikala sakot no stukas eiro. ja jau varetu es ari gribetu bet liekas galigi crazy tadu naudu izdot par vesmasinu!

Atbildēt | Iepriekšējais


gulafija

from: [info]gulafija
date: Sep. 14., 2014 - 10:10 am
#

Oj, nē... Tas laikam būs drusku par daudz, tad jau veļas mazgātuve sanāk lētāk :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Sep. 14., 2014 - 12:30 pm
#

viņām nav gadījumā kauč kāda bezmaz mūža garantija? nu vai mūža serviss?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Sep. 14., 2014 - 03:43 pm
#

meistars nāk līdzi, šēž blakus vešenei līdz mūža galam :D:D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zale
date: Sep. 14., 2014 - 08:36 pm
#

Mieles neplīst. Ir standarta 2 gadu un var klāt paņemt uz 10 par papildus samaksu. Bet nekad neesmu dzirdējis par problēmām ar Miele tehniku. Vācieši labi uztaisa.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Sep. 14., 2014 - 01:04 pm
#

Mūsmājās arī bija ilgi gribēta uzparikte, bet domu atmetam, jo tas, kuras varējām atļauties, patērēja līdz pat 80l ūdens uz vienu (!!!) mazgāšanas un žāvēšanas reizi. Tas tāpēc, ka mašīna sakarst un viņa pati dzesējam, ņemot ekstra ūdeni. Pat taupīgākās mašīnās tērē ap 50l ūdens, tas ir trešdaļa vannas tilpuma!
Vēl viens minus- ja mašīnu pielādē pilnu, tā nežāvēs. Optimāli ir apmēram puspilna, tad nevajag pēc mazgāšanas beigām pusi vēļas slapju ņemt ārā.

Beigās nospriedām, ka pie veļas mašīnas darbināšanas vidēji reizi dienā, tas enerģijas un naudas patēriņš ir pārāk liels. Un, un.. Lielāko daļu drēbju žāvētājs tāpat sajāj līdz lupatu līmenim, tātad tāpat vajadzētu vietu, kur izkārt drēbes, kuras nedrīkst žāvēt žāvētāji vai kuras žēl mehāniski bojāt. Un tikai dvieļiem un gultasveļai pirkt mašīnu, kurā maksa ap tūkstoti- no.

Cita lieta, ja var atļauties miele. Mūsu veļasmašīna ir pirkta no veļasmašīnu labošanas dienesta un kalpo jau gadus 7. Kad gribejam upgreidoties, sazinājāmies ar mūsu labošanas onkuli, kurš teica-ja pērkat Kombi, tad tikai miele. Viņš labojot diendienā vēlas mašīnas un žāvētāju un kombi, saka, miele ir vienīgās mašīnas, kuras nelūzt un ir zolīti būvētas.

Pirms pērkat, noteikti palasiet amazon recenzijas, de vai UK.

Atbildēt


watt

from: [info]watt
date: Sep. 14., 2014 - 02:08 pm
#

Tās 2-vienā šķiet nav nav modē vairs. Jāpērk žāvētāju atsevišķi. Tagad ir dabūjami ar t.s. "siltumsūkņa"' tehnoloģiju. Ūdens sakondensējas tādā rezervuārā kuru vnk jāizvelk un jāizlej izlietnē. Kādi 2-3 litri, tas ir tik cik no drēbēm ūdeni izvelk.

Man ir BOSCH EcoAvantixx 6. Esmu visai apmierināts.

Žāvētājs točna nav pie ūdens jāslēdz, tās ir kautkādas pasakas.

Atbildēt | Diskusija


gulafija

from: [info]gulafija
date: Sep. 14., 2014 - 04:01 pm
#

Modē varbūt nav, bet mūsu 1,5m2 vannenē nav opcijas vēl vienam verķim, jo tā jau nav kur apgriezties..

Atbildēt | Iepriekšējais